Overslaan en naar de inhoud gaan
Een voorgesprek inplannen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten. Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen. 

Afspraak
bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
0172 - 47 20 77

Team Monuta
in Alphen aan den Rijn

Onze uitvaartverzorgers

Bo Anneveldt

Ondanks dat ik nog jong ben, breng ik veel ervaring mee in het verzorgen van uitvaarten. Door een eigen verlieservaring op 13-jarige leeftijd, begrijp ik wat afscheid nemen van een dierbare betekent. Daardoor ontstond mijn interesse in de uitvaartbranche en de passie om nabestaanden te mogen begeleiden op een emotioneel moment in hun leven. Samen met hen wil ik steeds opnieuw zorgen voor het neerzetten van een afscheid dat mooi is en passend bij iedereen. Dit doe ik door goed te luister naar wat écht de wensen zijn. Met het vervullen van deze wensen zorg ik ervoor dat nabestaanden na afloop met een fijn gevoel terugkijken op de uitvaart en goed afscheid hebben kunnen nemen.

Ferry van der Horst

Monuta bood mij de kans om hetgeen wat ik al langer voelde te gaan doen. Uitvaartverzorger zijn in de stad waar ik geboren ben Zoetermeer. Mensen ondersteunen in een moeilijke periode waarin zij afscheid moeten nemen van een dierbare dat is wat mij super goed past.
Na 2 jaar uitvaarten begeleiden heb ik een stap opzij gedaan naar de functie van algemeen medewerker crematorium bij de Meerbloemhof in Zoetermeer. Ondersteunend zijn aan de uitvaartverzorgers die op de locatie kwamen voor het afscheid met de familie die hij of zij begeleidde. Zo bleef ik betrokken bij een afscheid met een goed gevoel.
Ik heb op die manier ook de andere kant van het vak mogen ervaren. Van het begeleiden van het afscheid in de aula op audiovisueel gebied, het daadwerkelijk uitvoeren van crematies tot en met het begeleiden van nabestaanden bij de ovenruimte en op de begraafplaats.
Op enig moment ging het toch weer spreekwoordelijk kriebelen om terug te gaan naar het begeleiden van de families in een directere rol. Als uitvaartverzorger, want mijn gevoel dat altijd sterk bij me is gebleven kwam weer naar boven.
Nu weet ik weer hoe mooi het is om onderdeel te zijn van de families in de week voorafgaand aan het afscheid van hun dierbare. Het geeft zo’n goed gevoel als mensen aan het einde van die week aangeven dat ze de tijd en ruimte hebben gekregen om het zo te doen zoals zij het voor ogen hadden. Ik kan met trots zeggen dat ik werk als uitvaartverzorger bij Monuta. Niks is mooier dan dat!