Overslaan en naar de inhoud gaan
Afspraak
maken
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten.

Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen.
Afspraak maken

Afspraak

bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
0172 - 47 20 77

Team Monuta
in Alphen aan den Rijn

Onze uitvaartverzorgers

Yvonne van Lingen

Luisteren naar de wensen van de nabestaanden en daar zo goed mogelijk aan voldoen, dat vind ik belangrijk in mijn werk als uitvaartverzorger. Samen met de nabestaanden wil ik een uitvaart zo vorm geven dat deze past bij hun dierbare. Dat is juist waarom ik mijn werk zo interessant vind. Niet alleen om nabestaanden bij te staan en te begeleiden, maar ook door de verschillende (multiculturele) gebruiken, tradities en de achtergronden te verwerken in een afscheid. De overledene moet worden herkend in de uitvaart, maar zeker ook in de vormgeving van de rouwkaart. Met mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van uitvaarten volgens de meest uiteenlopende wensen, weet ik wat er allemaal mogelijk is. En in alle gevallen wil ik dat nabestaanden, ondanks het verdriet en gemis, met een goed gevoel terug kunnen kijken op het afscheid van de overledenen. Zo kunnen ze de periode rondom het overlijden en afscheid nemen goed afsluiten en een start maken in het verder gaan met hun leven. Dit bereik ik door betrokkenheid en vertrouwen te tonen. Nabestaanden noemen mij "zakelijk betrokken". Ik houd afstand wanneer dit gewenst is, maar ben altijd dichtbij. Soms ben ik bijna onzichtbaar, maar tegelijkertijd waardevol en ondersteunend voor de nabestaanden. Een andere keer wordt er meer van mij gevraagd en is mijn rol vooral leidend. Iedere familie is anders en dus ook iedere uitvaart. En dat is waarom ik mijn werk als uitvaartverzorger zo fijn vind om te doen. En dat doe ik al ruim 25 jaar.