Contact

Monuta Amersfoort

Ringweg Dorrestein 9
3817 ES
Amersfoort

Veelgestelde vragen

Kan ik bij Monuta Amersfoort een uitvaartverzekering afsluiten?

Wilt u meer weten over onze uitvaartverzekeringen? Bekijk dan onze verzekeringen op onze verzekeringswebsite of neem contact met ons op via het gratis telefoonnummer 0800 - 022 22 92 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur). U kunt ook terecht bij uw eigen verzekeringsadviseur.

Mag de overleden thuis opgebaard worden?

In de meeste gevallen is dit mogelijk. Een thuisopbaring geeft u de mogelijkheid om op uw eigen manier en in uw eigen tempo afscheid te nemen van de overledene. De uitvaartverzorger levert een koeling en eventueel materialen om de kamer sfeervol aan te kleden. Daarnaast komt de uitvaartverzorger dagelijks langs om te kijken of alles naar wens verloopt. Condoleances kunnen zowel thuis als in het uitvaartcentrum in ontvangst worden genomen.

Mag ik de overledene zelf verzorgen?

U mag de overledene zelf, of samen met de uitvaartverzorger, wassen en kleden. Samen met een aantal andere handelingen noemen we dit de laatste verzorging. U kunt er ook bij aanwezig zijn en alleen toekijken. Het zelf verzorgen van de overledene kan steun bieden in het rouwverwerkingsproces. In bepaalde culturen is het heel gebruikelijk dat nabestaanden de overledene zelf de laatste verzorging geven.

Wat moet ik regelen als iemand is overleden?

Een overlijden brengt ook veel ‘papierwerk’ met zich mee. Hier zijn veel mensen niet op voorbereid. U moet, in een moeilijke periode, veel zakelijke beslissingen nemen. Na een overlijden kan er namelijk veel veranderen in bijvoorbeeld uw bankzaken, verzekeringen en uitkeringen. Het nazorgboek van Monuta helpt u bij het nemen van deze zakelijke beslissingen na een overlijden. Nabestaanden ontvangen dit boek van de uitvaartverzorger.

Wat moet ik doen als iemand overlijdt?

In eerste instantie belt u met de huisartsenpost, deze kunt u dag en nacht bereiken. De huisarts komt zo snel mogelijk om de dood vast te stellen en maakt een officiële verklaring van overlijden. Deze verklaring heeft u nodig om aangifte van overlijden te doen bij de burgerlijke stand. Vervolgens kunt u de naaste familie op de hoogte stellen. Als u dat heeft gedaan, belt u een uitvaartverzorger. Voor het melden van een overlijden is Monuta dag en nacht bereikbaar via telefoonnummer 0800 - 023 05 50 (gratis). In overleg met u regelen en verzorgen wij de uitvaart, geheel volgens uw wensen.