Uitvaartcentrum

Voor een uitvaart in Assen en omgeving maak ik regelmatig gebruik van de faciliteiten van uitvaartcentrum De Boskamp in Assen. Een prachtig gelegen pand in een groene, bosrijke omgeving, dat modern en smaakvol is ingericht.

Faciliteiten: aula’s

De Boskamp heeft twee aula’s: een voor kleine, en een voor grote gezelschappen. De grote zaal, De Berkenzaal, biedt ruimte aan 130 personen. De kleinere ruimte, De Meanderzaal, is geschikt voor intieme bijeenkomsten, van zo’n 30 mensen. De bosrijke omgeving van buiten is in beide zalen doorgetrokken, door het gebruik van grasgroene meubels en afbeeldingen van bomen.

24-uurs kamers

Maakt u gebruik van een van de 24-uurskamers, dan ligt hier uw overleden dierbare opgebaard tot de dag van de uitvaart. In deze kamer heeft u en uw familie de ruimte om afscheid te nemen van uw dierbare. U krijgt een sleutel van de kamer, waardoor u 24 uur per dag de kamer uw dierbare kunt bezoeken en zo lang kunt blijven als u zelf wilt. Deze kamers kleedt u verder geheel naar wens aan met dierbare spullen, zoals foto’s, schilderijen of muziek. U heeft daarnaast beschikking tot een toilet en gratis koffie en thee.

Naast uitvaarten in uitvaartcentrum De Boskamp in Assen faciliteer ik op elke mogelijke locatie de uitvaartverzorging in Assen en omgeving. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Restaurant De Hertenkamp in Assen, een prachtige locatie in het bos. Het restaurant heeft een huiselijke, maar ook luxe sfeer en er is voldoende parkeergelegenheid. Geschikt voor zowel grote als kleine gezelschappen.
  • Aan de rand van Assen, tussen de heidevelden en bossen, ligt restaurant Van Veen in Witten. Het restaurant is een verbouwde boerderij en heeft een huiselijke uitstraling. Vanaf het terras kijkt u uit over de weilanden.

Had het geloof een belangrijke plaats in het leven van u en/of uw overleden dierbare dan is een afscheidsdienst in een kerk niet weg te denken bij het regelen van de uitvaart. Kerken waar ik regelmatig kom zijn de Jozefkerk in het centrum van Assen, een prachtige kerk in een karakteristiek pand. En in de Adventskerk aan de Lindelaan in Assen. Een ruime, lichte kerk op het GGZ-terrein.

Thuis opbaren

Houdt u uw overleden dierbare graag bij u in de buurt, of in zijn of haar vertrouwde omgeving, dan kan het heel prettig zijn om de overledene thuis of op een voor hem of haar vertrouwde plek op te baren. Dat kan in bed, maar ook in de kist op een andere locatie zoals in een verzorgingstehuis. Wat ik een hele mooie manier van opbaren vindt, is de methode thanatopraxie, een lichte balseming. Hierbij wordt het lichaam behandeld met een vloeistof, wat zorgt voor een tijdelijke conservering. De overledene krijgt weer kleur in het gezicht, en er is minder kans op complicaties tijdens de opbaring. Afscheid nemen kan hierdoor thuis, elke minuut van de dag en zonder (lawaaiige) koeling.

Laatste verzorging

Veel mensen vinden het prettig om te helpen bij de laatste verzorging van zijn of haar dierbare. Als u het prettig vindt, kunnen we als onderdeel van de uitvaartverzorging uw dierbare ook thuis (samen met u) in Assen verzorgen. Als nabestaande helpen bij de laatste verzorging van een overleden dierbare kan prettig zijn voor het rouwproces. Uiteraard bepaalt u altijd zelf of u wilt helpen.