Crematie regelen Gouda

0182 - 512 231 24/7 bereikbaar

De keuze voor een crematie maakt ook dat u een grote keuze heeft in de mogelijkheden voor hoe u uw dierbare na de crematie wilt herdenken. Er is namelijk veel mogelijk rondom asbestemming. U kunt kiezen voor een urn op een locatie of in huis, maar het is ook mogelijk om de as te verwerken in bijvoorbeeld een sieraad. Zo kiest iedereen voor een eigen manier van herdenken.

Wilt u samen met ons een crematie regelen in Gouda of omgeving?

Wanneer u kiest voor een crematie, kunt u de uitvaartdienst vaak houden in de aula van het crematorium en na afloop van de dienst samenkomen in de koffieruimte. Alles vindt dan plaats op één locatie. Uiteraard kunt u ook afscheid nemen op een andere locatie. Of kiezen voor een thuisopbaring.

Crematorium IJsselhof in Gouda

Dit prachtige pand ligt langs de Hollandsche IJssel, vlak bij het centrum van Gouda. De aula bevindt zich middenin een parkachtige omgeving. U kunt er in een intieme setting afscheid nemen van uw dierbare. De aula biedt 140 zitplaatsen. Voor een groot gezelschap kan dit worden uitgebreid tot 300 (staan)plaatsen. Ook hier is er de mogelijkheid voor een afscheidsplechtigheid in de avond en zijn er uitgebreide mogelijkheden voor het organiseren van een koffietafel.

De mogelijkheden voor het regelen van een crematie in Waddinxveen

Woont u in Waddinxveen, dan komen wij niet alleen regelmatig bij crematorium IJsselhof in Gouda, maar ook bij crematorium Alphen aan den Rijn om een crematie te regelen.

Crematorium Alphen aan den Rijn

Komt u uit Waddinxveen of omgeving? Dan kunt u voor een crematie ook terecht in Crematorium Alphen aan den Rijn. Bij het crematorium zit ook een uitvaartcentrum en er is een ruime aula met 90 zitplaatsen er zijn 175 staanplaatsen. Voor een afscheid met een klein gezelschap kan er gebruik gemaakt worden van de ‘familieaula’. Hier kan in kleine kring in huiselijke sfeer afscheid genomen worden van een overleden dierbare. Omdat het crematorium naast de Oosterbegraafplaats ligt, is deze ook geschikt voor een afscheidsdienst bij een begrafenis. Het crematorium biedt zelfs mogelijkheden voor een afscheidsplechtigheid in de avond. De sfeer is laagdrempelig en gemoedelijk. Alles kan en mag en er is wat betreft de catering veel mogelijk. Verder is de locatie geheel rolstoelvriendelijk en er is gratis parkeergelegenheid.

Na de crematie

Na het cremeren is het crematorium volgens de wet verplicht om de as minimaal dertig dagen te bewaren. Dit wordt ook wel de wettelijke bezinningsperiode genoemd. Als nabestaande kunt u dan bepalen wat u met de as wilt gaan doen. U heeft na het regelen van de crematie diverse mogelijkheden, zoals de urn bijzetten in een columbarium (urnenmuur), bijzetten in de urnentuin op één van de begraafplaatsen of het uitstrooien van de as op het strooiveld van de begraafplaats. Daarnaast zijn er nog andere vormen van het uitstrooien de as. Wij helpen u graag bij het maken van een keuze, als u daar behoefte aan heeft.

Urn of assieraad

Nadat de kosten van de crematie betaald zijn, heeft u misschien vanuit de polis wat geld over. Een mooie besteding van het geld is dan een urn of een assieraad. Met een urn bewaart u de as thuis of op een door u gekozen plek. Hierdoor is uw overleden dierbare toch tastbaar dichtbij. In de online winkel van Monuta, Uitvaartwinkel.nl, vindt u diverse opties voor urnen en assieraden. Met een assieraad heeft u uw dierbare altijd bij u.

Wat kost een crematie?

De kosten van een crematie zijn afhankelijk van de persoonlijke wensen. Kiest u bijvoorbeeld voor een spaanplaten of eiken uitvaartkist? Wilt u koffie met cake of mag dit een uitgebreide lunch zijn? Wilt u een advertentie laten plaatsen of niet? Tegenwoordig kost een crematie tussen de € 6.000,- en € 9.000,-. Graag help ik u bij het regelen van een uitvaart in Gouda. Binnen 24 uur ontvangt u een overzichtelijke kostenbegroting.

Heeft u nog vragen?

Er komt veel kijken bij het regelen van een crematie. Onze uitvaartverzorgers van Monuta Gouda weten wat er mogelijk is in uw regio. Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een vrijblijvende afspraak via het telefoonnummer 0182 - 512 231 of per e-mail via gouda@monuta.nl.

Waarom Monuta Gouda?

  • Uw wensen staan voor ons centraal
  • Altijd een waardig afscheid, passend binnen uw budget
  • Altijd één vaste contactpersoon, voor, tijdens en na de uitvaart
  • Onze uitvaartverzorgers zijn oprecht betrokken
  • De afspraken die we met u maken zijn duidelijk en transparant

Werkgebied

Bodegraven, Nieuwerbrug, Waddinxveen, Moerkapelle, Zevenhuizen Zh, Boskoop, Gouda, Reeuwijk, Stolwijk, Berkenwoude, Gouderak, Moordrecht, Haastrecht, Vlist, Bergambacht, Ammerstol, Schoonhoven, Oud Alblas, Hardinxveld Giessendam, Giessenburg en Waarder