Veel belangstelling voor Advies- en Taxatiedag bij Monuta 't Leidse Huys

Leiden– Meer dan 100 bezoekers bezochten afgelopen zaterdag de gratis Advies- en Taxatiedag bij Monuta ’t Leidse Huys. De taxateurs voerden meer dan 50 taxaties uit: vazen, klokken, serviesgoed, maar ook postzegels en munten en schilderijen werden beoordeeld. Er werd geen Rembrandt of van Gogh ontdekt, maar er waren wel verrassingen. Dit keer passeerde enkele bijzondere gouden munten de revu.

Tevreden over opkomst

Sandra Tom en Dirk Hofman van Monuta ’t Leidse Huys zijn erg tevreden over het resultaat: “Wat een mooie opkomst! Hier hadden we niet op durven hopen. We hebben vele bijzondere voorwerpen de revue zien passeren, zoals die mooie gouden munten.

Informatieve dag

“Bezoekers leerden niet alleen meer over hun kostbaarheden, maar konden ook informatie krijgen bij onze standhouders. Wij merkten dat mensen vaak vragen hadden over nalatenschap en bezittingen. Hoe moeten ze dit allemaal goed regelen? Tijdens de Advies- en Taxatiedag konden ze antwoord krijgen op hun vragen. Het was zo’n succes dat we nu al nadenken over een volgende editie!”

Positieve reacties

Ook bezoekers zijn enthousiast. Alles was enorm goed georganiseerd. Onze gouden munten zijn meer waard dan wij dachten en denken nu na om ze te laten veilen. Ook hebben we een afspraak gemaakt om uitvaartwensen door te spreken. Dit evenement heeft ons toch wel aan het denken gezet. 

Succesvolle samenwerking

Monuta ’t Leidse Huys organiseerde voor de Advies- en Taxatiedag met de naam Tussen nu en nalatenschap. Dit is een samenwerking met Goudwisselkantoor, BMS notarissen, Partiar en Monuta.

Foto: Taxatiedag Monuta

Fotograaf: Carla Planken