Uitvaart regelen

Als een dierbare komt te overlijden, moeten er in een korte tijd veel praktische zaken worden geregeld rondom het afscheid. Daar staat uw hoofd misschien helemaal niet naar. Monuta Leiden kan u dan helpen om de uitvaart te regelen in Leiden. Samen met u zorgen wij ervoor dat u op passende wijze afscheid kunt nemen van uw overleden dierbare. Heeft u onze steun nodig? Dan kunt u ons dag en nacht bereiken op 071 - 521 32 31.

Over onze uitvaartverzorging

Alles kan in principe als het gaat om uitvaartverzorging en het afscheid. Wilt u bijvoorbeeld een grote uitvaart op boten door de Leidse grachten? Dan maken wij dit met u mogelijk. Ook luisteren we goed naar u wensen en denken we met u mee. Doordat wij de oudste uitvaartonderneming van Leiden zijn en de regio kennen als geen ander, hoeven wij eigenlijk nooit nee te zeggen. Monuta Leiden maakt graag het onmogelijke voor u mogelijk!

Begrafenis regelen

Wie begraven wil worden in Leiden, Oegstgeest of Voorschoten, heeft de keuze uit diverse begraafplaatsen in de regio. Ook hebben wij ervaring met het verzorgen van begrafenissen buiten de regio. Wij denken met u mee over de mogelijkheden en helpen u om de uitvaart te regelen zoals u dat wenst.

Crematie regelen

In de omgeving van Leiden zijn er diverse crematoria. Wij kennen alle mogelijkheden en opties van deze verschillende locaties. Crematorium Meerbloemhof in Zoetermeer is eveneens onderdeel van Monuta, maar u kunt bijvoorbeeld ook terecht bij Crematorium Rhijnhof in Leiden, Crematorium Westerveld in Driehuis of het nieuwe Crematorium Duin- en Bollenstreek in Lisse. Laat ons de crematie voor u regelen en wij zorgen voor een passend afscheid dat aan uw wensen voldoet.

Zowel de voorbespreking van de uitvaart als de verzorging hiervan is tot mijn volle tevredenheid verlopen. Eventuele ingebrachte wensen zijn uitvoerig besproken. Als er iets niet mogelijk of verstandig zou zijn, werd er door de uitvaartleider een passend alternatief voorgesteld.” – Dhr. Bosch

Voor alle culturen

Uitvaartcentrum Van der Luit bevindt zich tegenover een moskee. Onze locatie is geschikt voor rituele wassingen en de opbaring. Wij hebben hier alle ruimte en kennis voor. Verder maken Surinaamse families graag gebruik van onze faciliteiten, zoals de familiekamer waar nabestaanden op ieder gewenst moment bij hun dierbare kunnen zijn. “Jullie kunnen de klok hebben, maar wij hebben de tijd”, horen we dan. In onze familiekamer krijgt u alle tijd die u wilt, omdat u als enige gebruikmaakt van deze ruimte.

Leids tintje aan uitvaart

Omdat Leiden veel grachten heeft, kan het een passend afscheid zijn om over het water met een sloep of rouwboot naar de begraafplaats of het crematorium te varen. En wat dacht u van haring en wittebrood ter ere van het Leidens Ontzet op 3 oktober, omdat dit u doet denken aan de overledene? Wij helpen u graag om een uitvaart te realiseren, waarbij deze typische Leidse elementen terugkomen.

Niet aan regio gebonden

Veel mensen denken dat Monuta Leiden alleen een uitvaart kan verzorgen in Leiden of omliggende plaatsen als Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten. Maar wij kunnen door heel Nederland uitvaarten verzorgen. Het kan bijvoorbeeld gaan om iemand die graag begraven wil worden in zijn geboorteplaats elders in het land. Wat de reden ook is, bij Monuta Leiden zorgen we ervoor dat het afscheid kan plaatsvinden zoals u dat wilt.

Onze dragers zijn studenten

Leiden is een echte studentenstad en wij maken al lange tijd gebruik van jonge en nog studerende dragers. Een van de Leidse studentenverenigingen, Quintus, heeft een draegersdispuut opgericht. Het is een grote eer om lid te mogen worden en aan het werk te gaan als drager. Deze studenten zijn zeer gedisciplineerd en professioneel. Ze zien er netjes en verzorgd uit en hun kleding kunnen ze aanpassen op de wensen van de nabestaanden. Verder komen deze dragers altijd samen aan op de plek van de uitvaart. Als Monuta Leiden zijn we er trots op met deze studenten te mogen samenwerken!

Nazorg

Een uitvaart regelen is een intensief proces. In korte en emotionele periode moet u als nabestaande veel beslissingen maken. Na het afscheid nemen wij contact met u op. Wij horen dan graag van u hoe u de uitvaart ervaren heeft. Tegelijkertijd kunnen we u helpen met praktische zaken, zoals bedankkaarten. U mag natuurlijk contact met ons opnemen als u vragen heeft.

Onze herdenkingsdiensten

Tweemaal per jaar organiseren wij een herdenkingsdienst, waarop we met andere nabestaanden even stilstaan bij het verlies van een dierbare. Hiervoor nodigen we u uit. Samen halen we herinneringen op, vertellen we bijzondere verhalen en spreken we woorden van troost. Er is livemuziek en u kunt na afloop met elkaar en onze uitvaartverzorgers napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Prettige adviseur met veel ervaring en vakkennis, waarbij ook veel ruimte is geweest voor persoonlijke wensen/invulling. Goede begeleiding, één contactpersoon die elke dag langskwam. Ook na afloop aandacht voor goede administratieve afhandeling.” – mevrouw Van Tongeren - Hartman

Wilt u meer weten?

Heeft u vragen over de manier waarop wij een uitvaart regelen in Leiden en omgeving? Neemt u dan contact met ons op en we helpen u graag verder. U bereikt ons via telefoonnummer 071 - 521 32 31 of mail naar leiden@monuta.nl

Waarom Monuta Leiden?

  • Wij maken het onmogelijke mogelijk
  • Altijd een vast aanspreekpunt
  • Eigen parkeerterreinen
  • Ruime familiekamers
  • Ook als u niet of elders verzekerd bent

Werkgebied

Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Wassenaar en Zoeterwoude.