Overslaan en naar de inhoud gaan
Afspraak
maken
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten.

Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen.
Afspraak maken

Afspraak

bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
0800 – 023 05 50

Kies uw uitvaartcentrum in Leiden

Als oudste uitvaartonderneming in Leiden beschikken wij over twee locaties: Van der Luit en ’t Leidse Huys. Hier kunt u afscheid nemen van uw dierbare in de dagen na zijn of haar overlijden. Ook kunt u hier de afscheidsdienst laten plaatsvinden. Het grote voordeel hiervan is dat u meer tijd krijgt dan in een crematorium. Wij plannen namelijk nooit meer dan twee diensten op dezelfde dag in. U heeft dus ’s ochtends en ’s middags alle tijd en ruimte in ons uitvaartcentrum in Leiden.

Een voorgesprek aanvragen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Een voorgesprek kunt u ook aanvragen als u niet bij ons verzekerd bent.
Maak nu een afspraak
Image
Opbaren in Leiden

Opbaren

Misschien wilt u zich uw dierbare overledene blijven herinneren zoals hij of zij bij leven was. Maar het kan ook zijn dat u graag nog afscheid wilt nemen. Wij kunnen uw naaste in de dagen tussen het overlijden en de uitvaart opbaren in ons uitvaartcentrum of bij u thuis. Onze beide locaties beschikken over ruime familiekamers met 24-uursfaciliteiten. Hier kunt u wanneer u wilt uw dierbare bezoeken. U kunt even tot rust komen in onze comfortabele zithoek. U beschikt over een keukentje met koelkast en gratis koffie en thee.

Image
Uitvaartcentrum Van der Luit in Leiden

Uitvaartcentrum Van der Luit in Leiden

Aan de rand van het centrum vindt u ons uitvaartcentrum in Leiden. Deze modern ingerichte locatie aan de Willem de Zwijgerlaan 179 ligt op loopafstand van het station. Ook hebben wij een groot eigen parkeerterrein voor bezoekers. Het gehele pand is enkele jaren geleden verbouwd en opnieuw ingericht. Daardoor heeft het een frisse en ruime uitstraling. Bijzonder is dat wij hier in de oude Koningskerk zitten. Dit is nog steeds te zien aan de indeling, hoge plafonds en witte klokkentoren. Wanneer een overledene ons pand verlaat, kunnen wij de klokken luiden als teken van afscheid.

Image
Aula en koffiekamer Van der Luit in Leiden

Aula en koffiekamer

Wij beschikken op deze locatie in Leiden over twee aula’s, die ieder plaats bieden aan maximaal 50 bezoekers. Deze lichte ruimten zijn eveneens te gebruiken als koffiekamer of rouwkamer.

Image
24-uurskamer Van der Luit in Leiden

24-uurskamer

Verder hebben we in dit uitvaartcentrum nog de ruime familiekamer ‘Appartement Groenoord’, vernoemd naar huize Groenoord waar ook de legandarische Groenoordhallen naar vernoemd zijn, die met schuifdeuren is opgedeeld in twee ruimten. In het ene deel kunt u uw dierbare bezoeken en in het andere deel vindt u een comfortabele zithoek met banken en poefjes. U krijgt een eigen sleutel en kunt de kamer aankleden met persoonlijke voorwerpen. Uiteraard kunt u gebruik maken van gratis WIFI en staat er een moderne muziekinstallatie tot uw beschikking.

Image
Uitvaartcentrum ’t Leidse Huys in Leiden

Uitvaartcentrum ’t Leidse Huys in Leiden

In een ander deel van de stad vindt u ons andere uitvaartcentrum in Leiden: ’t Leidse Huys aan de Gitstraat 1. Deze locatie is onderdeel geweest van Ad Sanctos, Eenvoud en Soek. Het pand heeft een huiselijke sfeer en is makkelijk aan te rijden met voldoende gratis parkeergelegenheid. De ruime aula is erg licht dankzij grote raampartijen. Hier kijkt u uit op een wilde tuin, die gelegen is aan een slootje.

Image
Aula 't Leidse Huys in Leiden

Aula

Op deze locatie in Leiden hebben we één grote aula, die we kunnen opsplitsen in twee kleinere. In totaal is hier plek voor ongeveer 60 belangstellenden. Het is mogelijk om de uitvaartplechtigheid hier te houden, evenals de condoleance achteraf.

Image
24-uurskamers 't Leidse Huys in Leiden

Twee 24-uurskamers

Verder zijn er twee lichte en ruime familiekamers met 24-uursfaciliteiten. Er is hier zelfs een klein keukentje met warmhoudplaatje, zodat u bijvoorbeeld soep kunt opwarmen. Deze huiselijke familiekamers in ons uitvaartcentrum zijn vernoemd naar twee Leidse schilders: Jan Steen en Rembrandt van Rijn.