Actueel

Vier bijzondere opbaarlocaties. Wat past eigenlijk bij u?

Uitvaarten worden steeds persoonlijker. Nabestaanden denken bijvoorbeeld al heel vaak bewust na over welke bloemen, catering en muziek het beste passen bij hun overleden dierbare. Maar de mogelijkheden gaan veel verder. Want wist u dat er ook veel mogelijkheden voor opbaring zijn?

Bij opbaren denkt men nog vaak aan een uitvaartcentrum of thuis. Maar past dat wel bij wie de overledene was? Of bij u? Lees waar anderen voor kozen en waarom.

5 manieren om te besparen op grafkosten

Vergelijken van grafkosten is niet het eerste waar u aan denkt wanneer een dierbare overleden is. Toch kan dit de moeite waard zijn. De grafkosten en onderhoudskosten voor een graf verschillen sterk per gemeente. Daarover kunt u alles lezen in het grafkostenonderzoek van Monuta. Ook hebben we een aantal bespaartips voor u op een rij gezet.

Kerkelijke begraafplaatsen goedkoper

Persoonlijk en betaalbaar afscheid nemen

Afscheid nemen kan op verschillende manieren. Maar wat kost een uitvaart eigenlijk? Eén op de drie Nederlanders heeft geen idee wat een uitvaart kost, of schat de helft van de kosten lager in, stelde budgetvoorlichter Nibud onlangs vast. U kunt natuurlijk kiezen voor een grootse uitvaart op een landgoed met luxe hapjes. Maar u kunt ook gaan voor een intieme plechtigheid in uw eigen woonkamer of tuin. Wij denken hierover graag met u mee, ook over de kosten. 

 

Steun bij rouw voor jongvolwassenen

Humanitas Steun bij rouw start op 6 februari een lotgenotengroep voor jongvolwassenen (23-30 jaar). Tijdens zeven bijeenkomsten gaan we in op wat het verlies voor u betekent en hoe u daarmee om kunt gaan. Elke bijeenkomst staat een ander thema centraal.

Wilt u ook uw gevoelens over het verlies delen? Misschien samen huilen, maar ook samen lachen?

Top 10 duurste uitvaarten ooit

Wie zijn uitvaartwensen doorspreekt met een uitvaartverzorger of een afscheid voor een overleden dierbare moet regelen, bespreekt vroeg of laat ook de kosten. Deze olifant in de kamer is voor veel mensen een belangrijk punt. In sommige gevallen speelt geld geen rol, bijvoorbeeld als een wereldleider of beroemdheid overlijdt. Van gouden kisten tot peperdure graven: in deze lijst vindt u de 10 duurste uitvaarten ooit.

Monuta Heidi Markus doneert € 2247,50 aan Almeerse Senioren Theatergroep

De Almeerse Senioren Theatergroep (AST) heeft op zondag 12 februari van Monuta Helpt een donatie van € 2247,50 ontvangen. Uitvaartverzorger Heidi Markus reikte de cheque uit. Met dit bedrag kan de dagtocht voor eenzame ouderen weer georganiseerd worden. Ook is het nu mogelijk om de eigen bijdrage van deelnemers zo laag mogelijk te houden, zodat iedereen mee kan doen.

Vierde editie herinneringswandeling Namen Blijven in Almere

Op vrijdagavond 28 oktober van 19.00 tot 21.00 uur organiseert Ritueelbegeleiders Almere in het Vroege Vogelbos in Almere Haven een bijzondere wandeling Namen Blijven. Dit community art project geeft bezoekers de gelegenheid om actief stil te staan bij hun overleden dierbaren. Het Monuta Charity Fund steunt dit initiatief met een financiële bijdrage.