Uitvaart regelen

Voor het melden van een overlijden kunt mij dag en nacht bellen op nummer 036-525 70 91. In overleg met u spreken we een moment af waarop ik bij u langs kom om de uitvaart te bespreken. In het eerste contact wordt u ook gevraagd wat de wensen zijn met betrekking tot de zorg voor de overledene:

* Waar zal hij/zij worden opgebaard? Dit kan thuis of in het uitvaartcentrum.
* Vindt de opbaring plaats op bed of in de uitvaartkist?
* Wilt u helpen met de laatste verzorging of hierbij aanwezig zijn?  
* Welke kleding krijgt hij/zij aan?

Wanneer ik bij u thuis kom, maken we eerst kennis. Er is ruimte voor uw verhaal en ik wil graag een beeld krijgen van wie de overledene was. Daarna gaan we de hoofdlijnen van de uitvaart bespreken. Hierbij komt aan bod:

* Wil de overledene worden begraven of gecremeerd?
* Waar gaat de uitvaartdienst plaatsvinden en wanneer?
*​ Gaat er een condoleance vooraf plaatsvinden?

Verder bespreken we wensen zoals rouwvervoer, bloemen, advertentie, rouwkaarten en liturgie.

Alles wat besproken wordt, werk ik voor u uit en ontvangt u van mij in een nazorgmap binnen 24 uur. Naast alle afspraken ontvangt u een kostenbegroting welke ik met u doorspreek. In de nazorgmap zit tevens een handige gids als naslagwerk voor alle zaken die geregeld moeten worden na de uitvaart. 

De dagen na het overlijden tot aan de dag van de uitvaart heb ik, wanneer u dit op prijs stelt, dagelijks contact met u. We vullen samen de details van het draaiboek voor de dag van de uitvaart verder in. In het draaiboek staat chronologisch de dag van de uitvaart uitgewerkt. De details die we gedurende de week invullen zijn muziekkeuze, volgorde van binnenkomst en vertrek van de aula of kerk, volgorde van sprekers, consumpties na afloop, gebruik van fotografie en filmmateriaal tijdens de dienst of voor het vastleggen van de uitvaartdienst. 

Waarom Monuta Markus?

  • Uw afscheid, mijn zorg
  • Afscheid met een traan en een warme glimlach
  • Open, helder en informeel contact
  • Zeer persoonlijke benadering en begeleiding

Werkgebied

Almere Stad