Unigra uitvaartkisten

Unigra BV is de meest veelzijdige fabrikant van grafkisten in Nederland met een landelijke dekking vanuit 3 vestigingen en meer dan 25 service depots. Als enige in Nederland heeft Unigra het gehele productieproces in eigen beheer. Op deze manier kunnen zij blijvend inspelen op vragen en veranderingen in de markt. De afgelopen jaren heeft Unigra innovatieve veranderingen doorgevoerd in de uitvaartmarkt waaronder veel nieuwe en milieuvriendelijke kistmodellen.

 

Unigra staat voor de beste service en een goede betrouwbare kwaliteit.

 

Als Unigra staan ze ook bekend als een milieubewuste producent. Duurzaam ondernemen is namelijk een continu proces van innovatie. Bij duurzame ontwikkeling gaat het er om dat we niet enkel rekening houden met onze eigen generatie maar ook kijken naar de toekomst.

 

Unigra is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid op het gebied van het milieu en probeert een goede balans te vinden. Unigra voorziet al voor een groot deel in haar eigen energie. Door de verbranding van resthout worden verwarmingen, droogkamers en persstraat verwarmd. Voor het overige maken ze gebruik van groene energie.

 

Bij de ontwikkeling van hun producten houden ze rekening met de herkomst en samenstelling van de materialen. Door een gecontroleerd bosbeheer wordt ontbossing van onze aardbol tegen gegaan. Ze willen dit naar de toekomst toe verder doorzetten in hun bedrijfsvoering en de nieuwe modellen die zij ontwikkelen.

 

Voor de inkoop en productie van onze uitvaartbenodigdheden maken ze zo veel mogelijk gebruik van bedrijven die net als Unigra grote waarde hechten aan het belang van maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Ze doen bijvoorbeeld al jaren zaken met een Scandinavisch bedrijf voor de inkoop van onder andere luiers, latex en nitril handschoenen, onderleggers. Zorg en aandacht voor kwaliteit, gezondheid, welzijn en milieu zijn essentiële uitgangspunten van het ondernemingsbeleid van dit bedrijf. Het is voor ons van grote waarde dit soort bedrijven tot onze belangrijkste leveranciers te kunnen rekenen.