Begrafenis regelen

010 - 293 04 22 24/7 bereikbaar

De uitvaartverzorgers van Monuta Rotterdam kunnen op verschillende begraafplaatsen een begrafenis regelen. De keuze voor een begraafplaats is persoonlijk. Per begraafplaats gelden er wel verschillende voorwaarden zoals de kosten en het soort graf.

Begraafplaatsen in Rotterdam-Noord

Er zijn meerdere begraafplaatsen te vinden in Rotterdam-Noord. Na het overlijden van uw dierbare staan wij u bij en zoeken we samen met u een laatste rustplaats voor uw overleden dierbare.

Begraafplaats Oud Kralingen

Aan de Laan van Oud Kralingen in de wijk Prinsenland ligt Begraafplaats Oud Kralingen. Via een lange laan komt u uit bij de kapel waar een afscheidsdienst kan worden gehouden voor ongeveer 100 personen. Bent u met een groter gezelschap? Door het openen van de deuren, kunnen er meer gasten de afscheidsdienst bijwonen. Op Begraafplaats Oud Kralingen kunt u kiezen uit vier soorten graven: een algemeen graf, een eigen- of familiegraf, een grafkelder of een urnengraf.

Columbarium

Wanneer u voor een crematie kiest is het ook mogelijk om de urn in het columbarium te plaatsen om een urn bij te zetten, wordt er op Begraafplaats Oud Kralingen ook de mogelijkheid geboden om een urnenkeldertje te kiezen. Hierin passen in totaal vier asbussen.

Begraafplaats Crooswijk

In de gelijknamige wijk Crooswijk ligt de algemene begraafplaats. Er is een islamitisch gedeelte ingericht. Herkenbaar zijn de bomen met hangende takken. Deze treurbomen zijn een symbool voor het verdriet. De afscheidsdienst kan plaatsvinden in de kapel die plaats biedt aan ongeveer 80 personen.

  • Begraafplaats Hofwijk
  • Begraafplaats Hofwijk is een algemene begraafplaats. Er is ook een Rooms-Katholiek gedeelte.
  • Begraafplaats St. Laurentius
  • Begraafplaats St. Laurentius is een ommuurde begraafplaats met zowel algemene graven als particuliere graven. Via een poort komt u op de begraafplaats. De aula en familiekamer is onlangs geheel gerenoveerd. Op de begraafplaats kunt u terecht in de kapel. Deze biedt 75 zitplaatsen.

Ergens anders een begrafenis regelen?

Kiest u er liever voor om een begrafenis buiten Rotterdam te regelen? Dat is uiteraard ook mogelijk. Neem gerust contact op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Wat kost een begrafenis?

De kosten van een begrafenis zijn afhankelijk van de persoonlijke wensen. Tegenwoordig kost een begrafenis is al gauw tussen de € 8.500,- en € 11.000,-. Bij een begrafenis krijgt u te maken met grafkosten. De kosten voor een graf verschillen per begraafplaats. In de grafkostenmeter kunt u opzoeken wat de kosten zijn voor de begraafplaats van uw keuze.

Heeft u nog vragen?

Er komt veel kijken bij het regelen van een begrafenis. De uitvaartverzorgers van Monuta Rotterdam weten wat er mogelijk is in uw regio. Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een vrijblijvende afspraak via het telefoonnummer 010 - 293 04 22 of per e-mail via rotterdam@monuta.nl.