Overslaan en naar de inhoud gaan
Een voorgesprek inplannen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten. Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen. 

Afspraak
bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
010 - 293 04 22

Team Monuta
Rotterdam

Onze uitvaartverzorgers

Jill Murel

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar op jonge leeftijd was ik al geïntrigeerd door begraafplaatsen. De rust sprak me aan, ik kwam er dan ook graag voor een wandeling of ommetje. Mijn naam is Jill Paans-Murel, ik ben geboren in 1978 en ik woon met mijn man en dochters in de Hoeksche Waard. Doordat ik al zo jong interesse had in de uitvaartwereld, besloot ik op mijn 15e hier ooit mijn werk van zou maken. Vanaf 2012 werk ik als uitvaartverzorger en doe ik mijn werk met veel liefde. Elke uitvaart is weer anders, net zoals ieder mens een ander verhaal heeft. Het geeft mij veel voldoening als nabestaanden naar huis gaan met een warm gevoel en kunnen terugkijken op een mooie, waardige uitvaart.

‘Elke uitvaart is weer anders, net zoals ieder mens een ander verhaal heeft’

Kees van Hoorn

Ik zit al even in het vak, sinds 1997 werk ik als uitvaartverzorger. Eerst in de regio Rijnmond, later ook in Delft en Schiedam en omstreken. Over de uitvaartmogelijkheden in deze regio weet ik dan ook veel. Ik vind het belangrijk om families goed te adviseren. Ze zo goed mogelijk bijstaan en zaken uit handen nemen, daar gaat het mij om. Zo kunnen nabestaanden zelf een gedegen keuze maken waar ze zich goed bij voelen. Het geeft mij veel energie als nabestaanden mij laten weten met een fijn gevoel op het afscheid terug te kijken. Dat geeft mij de bevestiging dat hun rouwproces een goede basis heeft gekregen.

‘Een goed afscheid, geeft mij de bevestiging dat het rouwproces een goede basis heeft gekregen’

Ramona Harreman

Mijn naam is Ramona Harreman. Ik heb een passie voor surfen, lekker eten, dansen en een bijdrage leveren aan een mooi afscheid voor nabestaanden die hun dierbare zijn verloren. Zorgen voor anderen zit in mijn karakter. Op jonge leeftijd heb ik mijn hart al verloren aan de uitvaartbranche. Wat mijn werk en mijn privé leven gemeen hebben is dat ik ieder proces stap voor stap aanga. Door te luisteren en het bieden van persoonlijke aandacht zet ik wensen om in acties. Belangrijk vind ik dat de familie afscheid kan nemen op de manier zoals zij dit zelf wensen en de overledene een afscheid krijgt dat bij hem of haar past. Nabestaanden geven mij steeds opnieuw hun vertrouwen. Dankzij dat vertrouwen, zorgen we met elkaar voor een mooi afscheid en een herinnering die blijft.

‘Door te luisteren en het bieden van persoonlijke aandacht zet ik wensen om in acties’

 

Debora Elderkamp

De uitvaartbranche hield me al enige tijd bezig, in 2019 heb ik daarom besloten de overstap te maken en ben ik als Uitvaartadviseur bij Monuta gaan werken. Ik woon met mijn gezin en hond in Schiedam en ben sinds juni 2023 trotse oma. Werken bij Monuta doe ik vanuit mijn hart. Het ontzorgen en begeleiden van nabestaanden in de meest zware periode van hun leven is enorm waardevol. Het begint altijd met een goed gesprek. Ik geef advies op maat en begeleid de familie naar een waardig afscheid. Uiteraard rekening houdend met de wensen die hun dierbare heeft vastgelegd. Die uitvaartwensen geven nabestaanden vaak veel houvast in het regelen van de uitvaart. Zo hoeven ze niet te twijfelen of ze wel de juiste keuzes maken. Ik zou iedereen dan ook willen meegeven hier bij leven het gesprek met elkaar over aan te gaan. Ook, of misschien wel juist, als het een onderwerp is dat je liever uit de weg gaat.

‘Het begint altijd met een persoonlijk gesprek’

Agnetha Varela

Ik ben een geboren, getogen én trotse Rotterdamse. Persoonlijke aandacht staat bij mij hoog in het vaandel. Samen met de nabestaanden probeer ik een zo persoonlijk mogelijk uitvaart vorm te geven geheel in de stijl van de overledene. Ik en mijn collega’s hebben al veel uitvaarten mogen verzorgen, in alle vormen en maten. Wij weten dan ook veel over verschillende religies en uitvaartrituelen uit allerlei culturen. Zo kunnen we feilloos inspelen op ieders wensen.

‘Persoonlijke aandacht staat bij mij hoog in het vaandel’

Leon van Pelt

Ik ben Leon van Pelt, getrouwd en vader van twee kleine herrieschoppers. Als ik niet aan het werk ben dan ben ik veel op het voetbalveld te vinden. Ook trek ik er graag op uit met het gezin of ga ik met de hond op pad. Werken als uitvaartadviseur is heel bijzonder. Geen dag is hetzelfde en dat geldt ook voor de families waar je komt. Achter iedere deur schuilt een ander verhaal. Dat je iets kunt betekenen voor anderen in een heftige tijd geeft veel voldoening. Ik vind het erg belangrijk om zoveel mogelijk praktische zorgen te ontnemen van de families die ik bijsta. Het geven van advies, het bieden van houvast door structuur aan te brengen en het geven van steun aan de nabestaanden is mijn ‘drive’ in dit mooie vak.

Danielle van Rossum

Mijn naam is Danielle van Rossum. Samen met mijn man en drie lieve dierenvrienden woon ik in de regio Rotterdam. Organiseren en mensen helpen heb ik van jongs af aan veel gedaan. Het zit in mijn bloed. De eerste kennismaking met een uitvaarondernemer kan best spannend zijn. In een periode waarin er toch al veel op je afkomst als nabestaande, werk je ook opeens nauw samen met een in eerste instantie nog volkomen vreemde: de uitvaartondernemer. Ruimte voor openheid, veiligheid en een gevoel van vertrouwen creëren vind ik daarom heel belangrijk. In de dagen voorafgaand aan de uitvaart hebben we regelmatig contact met elkaar. Dit contact hoeft overigens niet altijd zwaar te zijn. Mijn streven is om in de verdrietige periode na het verliezen van een dierbare, ondersteuning en rust te bieden. Het wederzijds vertrouwen, openheid en het verdriet dat ook afgewisseld mag worden met samen lachen is wat voor mij het werk als uitvaartverzorger zo bijzonder maakt.