Uitvaartverzorgers

Onder de naam Monuta Schoonderbeek verzorg ik uitvaarten in de regio Hilversum. Ik ondersteun nabestaanden in de periode tijdens en na het overlijden van hun dierbare en neem hen praktische zaken uit handen.

“Van een uitvaart krijg ik energie”

Toeval bestaat niet, is iets wat ik in de afgelopen 10 jaar heb ervaren. Na een baan als ziekenverzorgster werd ik moeder van drie kinderen. Na zes jaar werken bij een trainingsbureau ging ik opnieuw opzoek naar een baan waar ik mijn energie in kwijt kon.

Bij toeval zag ik een reportage over twee dames met een eigen uitvaartbedrijf en toen viel bij mij het kwartje: dit is wat ik wil. Na een eerste baan als gastdame kwam ik bij Monuta terecht en werkte ik tien jaar als uitvaartverzorgster in Bussum. Als ziekenverzorgster liep ik mee in de laatste fase van menig leven. Nu sta ik aan de andere kant. En na het einde van een leven zit ik aan tafel met nabestaanden die een geliefd en dierbaar mens hebben verloren en daar afscheid van willen nemen op een manier die past bij de overledene.

"Elk mens is uniek, zo ook elke uitvaart." 

Dat is mijn uitgangspunt om samen met de nabestaanden vorm te geven aan het afscheid. Mensen vinden mijn beroep vaak naar vooral vanwege alle verdrietige mensen. Dat laatste klopt maar als de nabestaanden na de uitvaart met een goed gevoel naar huis gaan omdat zij op een voor hen passende manier afscheid hebben kunnen nemen van een dierbare, dan ga ik met een blij gevoel naar huis. Op die manier krijg ik van een uitvaart energie.

Graag sta ik ook voor u klaar om een passend afscheid te verzorgen voor uw dierbare. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op.

Waarom Monuta Schoonderbeek?

  • In stijl en betrokken bij iedere uitvaart
  • Voor iedereen: met en zonder verzekering
  • Persoonlijke begeleiding rondom uitvaart
  • Kennis van lokale gebruiken

Werkgebied

Hilversum, Loosdrecht, Bussum