Overslaan en naar de inhoud gaan
Een voorgesprek inplannen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten. Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen. 

Afspraak
bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
035 - 6916576

Team Monuta
Bussum

Onze uitvaartverzorgers

Chris Bogaers

Ik ben geboren en getogen in Laren, waar ik jarenlang ondernemer ben geweest. De afgelopen jaren ben ik betrokken geweest bij diverse uitvaarten vanwege het vrijwilligerswerk als koster in de Sintjansbasiliek. Door dit werk ben ik me gaan verdiepen in de uitvaartzorg. Ik vind het belangrijk dat het laatste moment zo intens mogelijk beleefd wordt door de naasten van de overledene.

Maren Hooydonk

Het wederzijds vertrouwen, de openheid naar elkaar toe en verdriet dat uiteindelijk ook afgewisseld wordt met samen lachen, dat is hetgeen wat voor mij het werk als uitvaartverzorger zo bijzonder maakt.

Eigenlijk is het natuurlijk een heel vreemd moment om kennis te moeten maken met een onbekende uitvaartverzorger, in een periode waarin u zoveel verdriet heeft en er van alles op u afkomt. Mede daarom vind ik het zo belangrijk om direct een gevoel van vertrouwen en openheid te scheppen. In de dagen voorafgaand aan de uitvaart hebben we regelmatig contact met elkaar. Dit contact hoeft niet altijd zwaar te zijn. Ik vind het belangrijk om een omgeving te creëren waarin laagdrempelig en veilig contact mogelijk is. Mijn streven is om in de zeer verdrietige periode na het verliezen van een dierbare, ondersteuning te bieden waar ik kan.

Met mijn 30 jaar ben ik relatief jong in het vak van uitvaartverzorger. Rond die leeftijd zijn de meesten leeftijdsgenoten nog niet zo bezig met de dood, zeker niet met het eigen overlijden. En dat is mooi natuurlijk! Echter merk ik, sinds ik werkzaam ben als uitvaartverzorger, dat gesprekken met vrienden en ook familie er steeds regelmatiger over gaan. Niet alleen dat, maar ook dat velen van hen toch de behoefte hebben om de wensen omtrent hun eigen afscheid aan mij door te geven. Dat vind ik een mooie ontwikkeling, omdat ik inmiddels gezien heb hoeveel rust het nabestaanden geeft als zij weten wat de wens was van hun overleden dierbare.

Ik ga dan ook graag het gesprek aan over de wensen die ú heeft omtrent uw eigen afscheid

Jorrit Scholte op Reimer

Graag stel ik mezelf aan u voor. Mijn naam is Jorrit Scholte op Reimer en ik ben met toewijding en respect werkzaam als uitvaartverzorger. In mijn werk draait alles om het begeleiden en ondersteunen van families tijdens één van de meest ingrijpende momenten in het leven: het afscheid nemen van een dierbare.

Het is mijn overtuiging dat het bieden van persoonlijke aandacht en zorgvuldige begeleiding in deze moeilijke tijd van onschatbare waarde is. Het creëren van een warme en betekenisvolle herinnering is voor mij geen taak, maar een roeping. Het is mijn doel om nabestaanden op een respectvolle manier te helpen bij het vormgeven van een afscheid dat recht doet aan de persoonlijkheid en het leven van hun dierbare.

Mijn motivatie voor dit werk komt voort uit een diep besef van de waarde van het menselijk leven en de behoefte aan een waardig afscheid. Door mijn betrokkenheid en empathie hoop ik een steun te zijn voor families in hun rouwproces. Elke uitvaart is uniek, en ik vind het een voorrecht om mijn ervaring en toewijding in te zetten om deze momenten van afscheid zo respectvol en persoonlijk mogelijk te maken.