Overslaan en naar de inhoud gaan
Een voorgesprek inplannen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten. Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen. 

Afspraak
bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
035 - 6916576

Recente beoordelingen

9,4

Gebaseerd op 51 beoordelingen.
98% beveelt ons aan.

Renée Mathilde
03-06-2024

Er moet opeens veel geregeld worden en daarmee zijn wij goed begeleid. Er was zeer veel mogelijk. Heel persoonlijk.

Lees meer

De Rond
13-05-2024

Van A tot Z geregeld door Monuta. Goede begeleiding voor de nabestaanden en zeer respectvol met de overleden geliefde omgegaan. Een aanrader.

Lees meer

Ad
02-04-2024

De rol van de uitvaartleider is enorm belangrijk. Hij(in ons geval) regelt een groot aantal praktische zaken. Maar daarnaast helpt hij de uitvaart goed georganiseerd te krijgen. Chris Bogaers deed beide voortreffelijk. Wij kijken met voldoening terug op een mooie, warme ceremonie waarin hij zijn rol perfect inpaste. Dank!

Lees meer

Bekijk alle recensies

Een voorgesprek aanvragen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Een voorgesprek kunt u ook aanvragen als u niet bij ons verzekerd bent.
Maak nu een afspraak

Uitvaart in Bussum

Voor een uitvaart in Bussum staat het team van Monuta De Jager voor u klaar. Wij verzorgen al meer dan 100 jaar uitvaarten als uitvaartondernemer in het Gooi. Wij ontzorgen u graag bij het regelen van de praktische zaken bij een overlijden. Want er moet veel worden geregeld in een korte tijd, terwijl uw hoofd daar misschien helemaal niet naar staat. Wij zijn er voor u, voor, tijdens en na de uitvaart. Voor een uitvaart in Bussum die past bij de nagedachtenis van de overledene. Hierbij is meer mogelijk dan u denkt, zoals bijvoorbeeld een afscheidsdienst in eigen tuin. Samen kunnen we een persoonlijke en passende uitvaart regelen, zodat u met een warm gevoel terugkijkt op het afscheid. Wij vertellen u dan ook graag over wat er allemaal kan bij het regelen van een uitvaart.  
  • Uitvaartverzorgers
  • Uitvaart regelen
  • Prijzen
  • Locaties
Image
Monuta De Jager Bussum Uitvaartcentrum locatie
Uitvaartcentrum en opbaarlocatie
Nieuwe Hilversumseweg 59
1406 TR Bussum
Volgens het Nibud kost een gemiddelde uitvaart in Nederland €7.500. Er zijn veel mogelijkheden om een uitvaart vorm te geven. De kosten van een uitvaart zijn hoger of lager afhankelijk van uw persoonlijke wensen en liggen al gauw tussen de € 7.000 en de € 11.000. Maar ook bij een kleiner budget is er veel mogelijk. Bij Monuta kunnen wij al een bijzonder afscheid voor u regelen vanaf € 3.195. Onze uitvaartverzorger denkt graag met u mee.
Afspraak maken
Direct na overlijden
Monuta is 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar
Eerste 24 uur
Binnen 24 uur afspraken en begroting geregeld met de uitvaartverzorger
1 - 4 dagen
Vormgeven van een bijzonder afscheid
5 - 8 dagen
Een bijzonder afscheid met de nabestaanden en dierbaren
Lees meer
Image
Chris Bogears
Uitvaartverzorger

Chris

Bogaers

Lees meer over Chris

Image
Maren Hooydonk uvv Amsterdam
Uitvaartverzorger

Maren

Hooydonk

Lees meer over Maren

Image
Jorrit Scholte op Reimer uvv
Uitvaartverzorger

Jorrit

Scholte op Reimer

Lees meer over Jorrit

Image
Monuta Bussum

Uitvaartcentrum in Bussum

Bent u op zoek naar een uitvaartcentrum in Bussum? Dan kunt u bij Monuta De Jager terecht. Ons uitvaartcentrum ligt naast de algemene begraafplaats van Bussum aan de Nieuwe Hilversumseweg. Het gebouw biedt een huiselijke sfeer die u in een moeilijke tijd toch een gevoel van warmte geeft. Bij ons kunt u kiezen voor een traditionele opbaring of voor opbaring in een 24-uurskamer. Er zijn in totaal vier rouwkamers in het uitvaartcentrum. Daarnaast is er een ruime aula waar we plechtigheden en koffietafels organiseren.  
Meer over ons uitvaartcentrum

Vijf klantbeloften van Monuta

1
Altijd een persoonlijk afscheid
Wij maken van elk afscheid een persoonlijk afscheid. Precies zoals u het wilt. Dat begint met duidelijkheid. Daarom kunt u bij ons uw uitvaartwensen vastleggen. Online of in een persoonlijk gesprek met één van onze vakmensen.
2
Eén vertrouwd gezicht
Afscheid is meer dan een uitvaart alleen. Wij zorgen hierbij, van begin tot het eind, voor één vast aanspreekpunt. Eén vertrouwd gezicht. Iemand die de tijd neemt, luistert en meedenkt. En altijd rechtstreeks bereikbaar is voor al uw vragen.
3
Liefdevolle verzorging
Onze ervaren vakmensen hebben de expertise om iedereen persoonlijk en liefdevol te verzorgen. Met de juiste aandacht en respect. Als u wilt, kunt u bij dit bijzondere moment aanwezig zijn en assisteren. Ook zorgen wij voor een liefdevolle opbaring, bij u thuis, in het uitvaartcentrum of op een andere door u gekozen plek.
4
Een persoonlijk draaiboek
Alles wat we met u afspreken, leggen we vast in een persoonlijk draaiboek. Zo heeft u stap voor stap inzicht in het verloop van de uitvaart. Dat geeft rust en houvast rondom het afscheid.
5
Geen financiële verrassingen
We geven u helder inzicht in alle mogelijkheden en de kosten die daaraan verbonden zijn. Zo houdt u het overzicht en kunt u kiezen wat het beste bij u past. U ontvangt vooraf altijd een heldere prijsopgave. En wij garanderen geen financiële verrassingen achteraf.
Lokale
partners
Monuta De Jager werkt met de volgende partners.
Verzekeringen
Helsloot Verzekeringen
Verzekeringen
Verbist verzekeringen
Bloemen
Topbloemen
Natuursteen
Baarnsche Steenhouwerij
Fotograaf
Joost Enkelaar fotografie
Fotograaf
AR Video
Organisatie
Humanitas 't Gooi
Bureau
Bureau Confidente
Notaris
Notariskantoor RijksBredius
Veelgestelde
vragen

Bekijk alle vragen

Moet ik direct beslissen wat er met de as gebeurt?
Nee, dat hoeft u niet meteen te beslissen. Volgens de wet moet de as minimaal een maand in het crematorium blijven. Hier wordt de as bewaard in een askoker in de algemene nis. Deze is niet open voor publiek. Door de wettelijke termijn heeft u voldoende tijd om een goede keuze te maken voor de definitieve bestemming van de as.
Mogen sieraden tijdens de crematie om blijven?
U mag zelf kiezen wat er met de sieraden gebeurt bij een crematie. Misschien wilt u ze bewaren als herinnering aan de overledene. Laat u de sieraden om bij de overledene, dan gaan deze mee in de crematieoven. De edelmetaalresten die overblijven na de crematie worden verzameld en verkocht. De opbrengst, jaarlijks een groot bedrag, gaat naar een aantal goede doelen. Alle crematoria in Nederland doen hieraan mee.
Wat zijn de kenmerken van een eigen graf?
Een eigen graf mag gedeeld worden met meerdere familieleden of andere dierbaren. U huurt of koopt het graf voor een periode van minimaal twintig jaar. De nabestaanden kunnen die termijn, in de meeste gevallen, tegen betaling verlengen. Een graf met eeuwigdurend recht is in Nederland nauwelijks nog mogelijk. - Op een eigen graf kunt u een grafmonument naar keuze plaatsen, maar deze moet wel voldoen aan de regels die op de begraafplaats gelden. Deze regels staan in een verordening die u gratis bij de gemeente kunt opvragen. - De kosten van een eigen graf verschillen sterk in Nederland, de prijzen lopen uiteen van honderden tot duizenden euro’s. Bovendien stijgen de kosten jaarlijks.
Binnen welke woonplaatsen kan ik terecht bij Monuta De Jager?
U kunt terecht bij Monuta De Jager voor het regelen van een uitvaart in de plaatsen Kortenhoef, s-Graveland, Ankeveen, Laren Nh, Blaricum, Huizen, Weesp, Abcoude, Nigtevecht, Nederhorst den Berg, Baambrugge, Muiden, Muiderberg, Bussum, Naarden, Nieuwersluis, Vreeland en Loenersloot.
2. Ik ben op zoek naar een Monuta uitvaartcentrum in Bussum. Waar kan ik terecht?
Wanneer u op zoek bent naar een uitvaartcentrum in Bussum, kunt u bij Monuta De Jager terecht. Wij kunnen vanuit ons uitvaartcentrum de uitvaart van begin tot eind verzorgen. Van de opbaring in een van onze rouwkamers of 24-uurskamers tot de koffietafel achteraf. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.