Overslaan en naar de inhoud gaan
Een voorgesprek inplannen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten. Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen. 

Afspraak
bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
010 - 426 7678

Team Monuta
Spijkenisse

Onze uitvaartverzorgers

Jill Murel

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar op jonge leeftijd was ik al geïntrigeerd door begraafplaatsen. De rust sprak me aan, ik kwam er dan ook graag voor een wandeling of ommetje. Mijn naam is Jill Paans-Murel, ik ben geboren in 1978 en ik woon met mijn man en dochters in de Hoeksche Waard. Doordat ik al zo jong interesse had in de uitvaartwereld, besloot ik op mijn 15e hier ooit mijn werk van zou maken. Vanaf 2012 werk ik als uitvaartverzorger en doe ik mijn werk met veel liefde. Elke uitvaart is weer anders, net zoals ieder mens een ander verhaal heeft. Het geeft mij veel voldoening als nabestaanden naar huis gaan met een warm gevoel en kunnen terugkijken op een mooie, waardige uitvaart.

‘Elke uitvaart is weer anders, net zoals ieder mens een ander verhaal heeft’

Kees van Hoorn

Ik zit al even in het vak, sinds 1997 werk ik als uitvaartverzorger. Eerst in de regio Rijnmond, later ook in Delft en Schiedam en omstreken. Over de uitvaartmogelijkheden in deze regio weet ik dan ook veel. Ik vind het belangrijk om families goed te adviseren. Ze zo goed mogelijk bijstaan en zaken uit handen nemen, daar gaat het mij om. Zo kunnen nabestaanden zelf een gedegen keuze maken waar ze zich goed bij voelen. Het geeft mij veel energie als nabestaanden mij laten weten met een fijn gevoel op het afscheid terug te kijken. Dat geeft mij de bevestiging dat hun rouwproces een goede basis heeft gekregen.

‘Een goed afscheid, geeft mij de bevestiging dat het rouwproces een goede basis heeft gekregen’

Ramona Harreman

Mijn naam is Ramona Harreman. Ik heb een passie voor surfen, lekker eten, dansen en een bijdrage leveren aan een mooi afscheid voor nabestaanden die hun dierbare zijn verloren. Zorgen voor anderen zit in mijn karakter. Op jonge leeftijd heb ik mijn hart al verloren aan de uitvaartbranche. Wat mijn werk en mijn privé leven gemeen hebben is dat ik ieder proces stap voor stap aanga. Door te luisteren en het bieden van persoonlijke aandacht zet ik wensen om in acties. Belangrijk vind ik dat de familie afscheid kan nemen op de manier zoals zij dit zelf wensen en de overledene een afscheid krijgt dat bij hem of haar past. Nabestaanden geven mij steeds opnieuw hun vertrouwen. Dankzij dat vertrouwen, zorgen we met elkaar voor een mooi afscheid en een herinnering die blijft.

‘Door te luisteren en het bieden van persoonlijke aandacht zet ik wensen om in acties’

 

Claire Verbeek

Zorgen dat nabestaanden ruimte hebben in hun hoofd en hart om een uitvaart met aandacht te beleven. Dat is wat ik wil bereiken. Wat mij drijft is met oprechte aandacht, kennis en kunde voor mensen klaarstaan tijdens de laatste levensfase en tijdens de uitvaart. Daar zorg ik samen met mijn collega’s voor. Een tot in de puntjes geregelde uitvaart verzorg je namelijk niet alleen, maar dat doe je als team. Mijn wens is dat de familie terug kijkt op een dag vol mooie herinneringen met een lach en een traan, een fijn samenzijn ondanks het verdriet en gemis. Kernwoorden die mij samenvatten: vriendelijk, betrokken, doortastend en professioneel.

‘Ik wil nabestaanden de ruimte geven in hun hoofd en hart om een uitvaart met aandacht te beleven’

Roland Maissan

Nabestaanden ontzorgen in de moeilijke tijd na het overlijden van een dierbare vind ik ontzettend dankbaar. Het is een bijzonder proces. Ik beteken graag iets voor mensen en deze karaktereigenschap komt in dit werk goed van pas. Werken in de uitvaartbranche is echt betekenisvol. Ieder persoon is uniek, heeft zijn eigen ideeën en wensen en daardoor is ook iedere uitvaart persoonlijk. De wensen realiseren en het afscheid zo laten verlopen dat nabestaanden aangeven dat alles precies is gegaan zoals ze voor ogen hadden: dat geeft mij voldoening en energie. Iedere keer weer.

‘Ik beteken graag iets voor mensen, een karaktereigenschap die in dit werk goed van pas komt’

Debora Elderkamp

De uitvaartbranche hield me al enige tijd bezig, in 2019 heb ik daarom besloten de overstap te maken en ben ik als Uitvaartadviseur bij Monuta gaan werken. Ik woon met mijn gezin en hond in Schiedam en ben sinds juni 2023 trotse oma. Werken bij Monuta doe ik vanuit mijn hart. Het ontzorgen en begeleiden van nabestaanden in de meest zware periode van hun leven is enorm waardevol. Het begint altijd met een goed gesprek. Ik geef advies op maat en begeleid de familie naar een waardig afscheid. Uiteraard rekening houdend met de wensen die hun dierbare heeft vastgelegd. Die uitvaartwensen geven nabestaanden vaak veel houvast in het regelen van de uitvaart. Zo hoeven ze niet te twijfelen of ze wel de juiste keuzes maken. Ik zou iedereen dan ook willen meegeven hier bij leven het gesprek met elkaar over aan te gaan. Ook, of misschien wel juist, als het een onderwerp is dat je liever uit de weg gaat.

‘Het begint altijd met een persoonlijk gesprek’

Agnetha Varela

Ik ben een geboren, getogen én trotse Rotterdamse. Persoonlijke aandacht staat bij mij hoog in het vaandel. Samen met de nabestaanden probeer ik een zo persoonlijk mogelijk uitvaart vorm te geven geheel in de stijl van de overledene. Ik en mijn collega’s hebben al veel uitvaarten mogen verzorgen, in alle vormen en maten. Wij weten dan ook veel over verschillende religies en uitvaartrituelen uit allerlei culturen. Zo kunnen we feilloos inspelen op ieders wensen.

‘Persoonlijke aandacht staat bij mij hoog in het vaandel’