Begrafenis regelen Waalwijk

0416 - 336 451 24/7 bereikbaar

Op het moment dat een dierbare is overleden, is de eerste vraag vaak: wordt het een begrafenis of een crematie? Wanneer u kiest voor een begrafenis, is het voor veel nabestaanden een fijn idee dat er een plek is om naar toe te gaan. Uw overleden dierbare kan op die plek in alle rust worden herdacht. 

De mogelijkheden om een passende begrafenis te regelen in Waalwijk en omgeving

Een begrafenis regelen in Waalwijk en omgeving kan op verschillende begraafplaatsen. Per 

Begraafplaats gelden andere grafkosten. Ik help u graag met een passende begrafenis te regelen. In Waalwijk en omgeving kunt u onder andere terecht op de volgende begraafplaatsen.

Begraafplaats Bloemendaal

Begraafplaats Bloemendaal is de grootste begraafplaats in Waalwijk en ligt afgelegen in het groen. Wie over de begraafplaats loopt ervaart u de rust die de omgeving uitstraalt. 

Begraafplaats protestantse gemeente Waalwijk

De begraafplaats van de protestantse gemeente Waalwijk ligt aan het wandelpark. Wie vanuit de Grotestraat onder het ‘beukenlaantje’ door loopt, komt uit bij de ingang van de begraafplaats. Op de begraafplaats worden alleen leden van de protestantse gemeente Waalwijk toegelaten.  

Begraafplaats St Jan in Waalwijk

Een relatief kleine begraafplaats, gelegen naast de Sint Janskerk in het hart van Waalwijk.

Soorten graven

Particulier graf:

Wanneer ik samen met u de begrafenis in Waalwijk ga regelen, kunt u kiezen voor een particulier graf voor twee personen. U betaalt dan de grafrechten voor een bepaalde periode. Daarna kan dit worden verlengd. Bij een particulier graf bepaalt de rechthebbende wie er in het graf komen te liggen. 

Algemeen graf:

Voor een begrafenis in Waalwijk kunt u kiezen voor een algemeen graf. Dit is een optie als u de kosten voor een begrafenis laag wilt houden. In een algemeen graf liggen twee personen bij elkaar in één graf. De begraafplaats bepaalt wie er in een algemeen graf wordt begraven. Een algemeen graf wordt meestal na tien jaar geruimd. 

Wat kost een begrafenis?

De kosten van een begrafenis zijn afhankelijk van de persoonlijke wensen. Tegenwoordig kost een begrafenis is al gauw tussen de € 8.500,- en € 11.000,-. Bij een begrafenis krijgt u te maken met grafkosten. De kosten voor een graf verschillen per begraafplaats. In de grafkostenmeter kunt u opzoeken wat de kosten zijn voor de begraafplaats van uw keuze. 

Wilt u meer weten over het regelen van een begrafenis in Waalwijk?

Er komt veel kijken bij het regelen van een begrafenis. Daarom denk ik graag met u mee en neem praktische zaken uit handen. Samen met u regel ik de begrafenis zoals u dit wilt en zoals uw overleden dierbare dit heeft gewild. Wilt u meer weten over de mogelijkheden binnen uw regio? Neem dan gerust contact met mij op via 0416 - 336 451.