'Een echte dierenvriend'

Dat was hij. Altijd stond Gerard als broeder van de dierenambulance klaar om dieren te helpen. Nu is hij er niet meer, plotseling en veel te jong overleden. Zijn collega’s willen graag betrokken worden bij de uitvaart. De ouders en zoon van Gerard vinden dit ook een mooi gebaar. Ook zijn maatje Al Capone gaat mee, een grote stoere hond.

Het is druk op de dag van de uitvaart. Al Capone is onrustig en zenuwachtig, alsof hij weet dat we vandaag afscheid nemen. Zodra de dienst begint, loopt Al Capone naar de zoon van Gerard. De hond kijkt hem met grote ogen aan. Hij geeft hem een aai over zijn kop. Het lieve beest wordt rustig en gaat bij hem liggen. Kennelijk voelt hij de sfeer goed aan en neemt op zijn eigen manier afscheid.

Als de dienst is afgelopen, staat de dierenambulance buiten klaar. De ambulancebroeders vormen een indrukwekkende erehaag in uniform, van de aula tot aan de ambulance. Zes collega’s dragen de kist tussen de lange rijen door. Al Capone loopt trots voorop. De ambulancedeuren gaan open en hij springt er meteen in. Hij blijft echt tot het eind bij zijn baasje.

Terwijl de ambulance naar de begraafplaats rijdt, lopen de broeders aan weerszijde mee. De stoet is prachtig om te zien. De kist wordt door de broeders verder naar het graf gedragen, waarna iedereen er in een kring omheen staat. Al Capone kijkt vredig toe en neemt als laatste afscheid samen met de ouders en zoon van Gerard. Een bijzonder diervriendelijke uitvaart waarvoor ik de familie en de ambulancebroeders graag bedank dat ik deze mocht meemaken.

Sandra Tom

Reactie toevoegen