Actueel

Het is bijna zover!

Op dit moment zijn we bezig met de laatste loodjes voor de opening van ons nieuwe pand aan de Wilhelminalaan 26 in Alphen aan den Rijn.

Er moet nog heel veel gebeuren, de tuin, de markiezen, het bord in de tuin, de toegang tot de rouwkamers. Burgemeester Liesbeth Spies opent op 19 januari officieel onze deuren.

7 bijzondere films met een lach en een traan

Een film gaat niet altijd over een sprookje en heeft niet altijd een happy end. Toch zijn deze rolprenten de moeite van het kijken waard. Ze kunnen troost bieden als u een dierbare heeft verloren. Sommige speelfilms kunnen zelfs inspiratie geven voor wat u bij uw eigen uitvaart zou willen. Zo bieden ze een opening om het gesprek met elkaar aan te gaan over de dood en alles daaromheen. Wij geven u tips voor films die u gewoon gezien móet hebben.

Rouwen tijdens de feestdagen

De feestdagen staan weer voor de deur. Het is dé maand waarin veel mensen samenzijn met familie en vrienden. Maar niet voor iedereen is het een maand vol vreugde en gezelligheid. Het gemis van een overleden dierbare kan de feestdagen extra lastig maken. In dit artikel leest u vijf tips om deze donkere dagen goed door te komen.

Update: verbouwing nieuwe locatie Monuta Alphen aan den Rijn

In mijn vorig bericht gaf ik aan jullie op de hoogte te houden van de voortgang van het nieuwe Monuta Huis. Het voormalige Kantongerecht aan de Wilhelminalaan 26 wordt momenteel verbouwd tot afscheidshuis. Het huis biedt nabestaanden de mogelijkheid om in een huiselijke omgeving afscheid te nemen van hun dierbaren. Ik word er steeds enthousiaster over en ben er van overtuigd dat ons nieuwe pand een aanwinst is voor Alphen aan den Rijn.

Onderzoek: 59 procent van nabestaanden in Zuid-Holland kampt met spijt- en schuldgevoelens na plotseling overlijden dierbare

Maar liefst zestig procent van de Nederlanders die te maken kregen met het overlijden van een dierbare van wie ze geen afscheid hebben kunnen nemen, blijft met vervelende gevoelens achter, zoals spijt en schuld. Onder inwoners van Zuid-Holland bleek dit het geval bij 59 procent. Zo luidt een opvallend resultaat uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van landelijk uitvaartverzorger en -verzekeraar Monuta.

Uw afscheid goed geregeld in een persoonlijk gesprek

De gedachte aan een uitvaart stellen we graag zo ver mogelijk voor ons uit, tot het moment dat het overlijden dichterbij komt. We staan namelijk niet elke dag stil bij een persoonlijk afscheid. Toch kan het helpen om vooraf na te denken over uw uitvaarwensen. Misschien kunt u zich er nog weinig bij voorstellen, maar u kunt zich er wel op voorbereiden. Zo is er bijvoorbeeld altijd een Monuta-uitvaartverzorger bij u in de buurt om uw uitvaartwensen mee te bespreken.

Wat te doen bij overlijden?

Wanneer een dierbare overlijdt staat uw wereld even stil. Toch moet er in korte tijd veel geregeld worden. Weet u wat u als eerste moet doen bij een overlijden? Wij zetten het graag voor u op een rijtje.

 

Huisarts bellen

Het eerste wat er moet gebeuren na een overlijden thuis, is de huisarts bellen. De huisarts stelt vervolgens een verklaring van overlijden op. Wanneer een overlijden in een ziekenhuis of zorgcentrum plaatsvindt, zal het personeel een arts inschakelen.

 

5 Tips om nabestaanden te steunen

Wanneer iemand in uw naaste omgeving een dierbare verliest is dit een groot gemis. Vaak vinden we het lastig om nabestaanden steun te bieden. Ook al is het overlijden al wat langer geleden, het gemis van een overleden dierbare gaat niet over. Benieuwd hoe u uw naaste kunt steunen bij het verlies van een overleden dierbare? Hieronder leest u vijf tips.

Monuta Alphen aan den Rijn

Monuta Alphen aan den Rijn, een lokale uitvaartonderneming! Graag vertel ik u op welke manier wij onze werkzaamheden verrichten, betrokken en persoonlijk, natuurlijk staan de wensen van de nabestaanden centraal. In de wandelgangen hoor ik wel eens: Monuta moet je niet bellen, de uitvaartverzorger komt maar anderhalf uur, ze komen niet ’s nachts, je ziet de uitvaartverzorger alleen bij het eerste gesprek, daarna steeds iemand anders.

Persoonlijk, betrokken maar ook professioneel