Actueel

Uw afscheid goed geregeld in een persoonlijk gesprek

De gedachte aan een uitvaart stellen we graag zo ver mogelijk voor ons uit, tot het moment dat het overlijden dichterbij komt. We staan namelijk niet elke dag stil bij een persoonlijk afscheid. Toch kan het helpen om vooraf na te denken over uw uitvaarwensen. Misschien kunt u zich er nog weinig bij voorstellen, maar u kunt zich er wel op voorbereiden. Zo is er bijvoorbeeld altijd een Monuta-uitvaartverzorger bij u in de buurt om uw uitvaartwensen mee te bespreken.

Wat te doen bij overlijden?

Wanneer een dierbare overlijdt staat uw wereld even stil. Toch moet er in korte tijd veel geregeld worden. Weet u wat u als eerste moet doen bij een overlijden? Wij zetten het graag voor u op een rijtje.

 

Huisarts bellen

Het eerste wat er moet gebeuren na een overlijden thuis, is de huisarts bellen. De huisarts stelt vervolgens een verklaring van overlijden op. Wanneer een overlijden in een ziekenhuis of zorgcentrum plaatsvindt, zal het personeel een arts inschakelen.

 

Uitvaartverzorger inschakelen

5 Tips om nabestaanden te steunen

Wanneer iemand in uw naaste omgeving een dierbare verliest is dit een groot gemis. Vaak vinden we het lastig om nabestaanden steun te bieden. Ook al is het overlijden al wat langer geleden, het gemis van een overleden dierbare gaat niet over. Benieuwd hoe u uw naaste kunt steunen bij het verlies van een overleden dierbare? Hieronder leest u vijf tips.

Monuta Alphen aan den Rijn

Monuta Alphen aan den Rijn, een lokale uitvaartonderneming! Graag vertel ik u op welke manier wij onze werkzaamheden verrichten, betrokken en persoonlijk, natuurlijk staan de wensen van de nabestaanden centraal. In de wandelgangen hoor ik wel eens: Monuta moet je niet bellen, de uitvaartverzorger komt maar anderhalf uur, ze komen niet ’s nachts, je ziet de uitvaartverzorger alleen bij het eerste gesprek, daarna steeds iemand anders.

Persoonlijk, betrokken maar ook professioneel

3 ontwikkelingen in de uitvaartbranche

Het is mooi als een uitvaart past bij hoe iemand was. Vroeger was het de gewoonte dat nabestaanden kozen voor een begrafenis, iedereen droeg zwart en de dienst werd in de kerk gehouden. Tegenwoordig zijn er ook andere mogelijkheden om het afscheid van een overleden dierbare meer persoonlijk te maken. Denk hierbij aan het zelf maken van de rouwkaart of een ‘groene uitvaart’.

Monuta Alphen aan den Rijn ondersteunt het Ronald McDonald Huis

Monuta Alphen aan den Rijn is lid van de 'Ronald McDonald Business Breakfast' club. Dit is een groep ondernemers uit Alphen aan den Rijn en omstreken, die elf maal per jaar onder het genot van een ontbijt gedachten, ervaringen en ideeën met elkaar uitwisselen. Het ontbijt wordt telkens gesponsord door een van de ondernemers in zijn of haar bedrijf. 

Top 10 duurste uitvaarten ooit

Wie zijn uitvaartwensen doorspreekt met een uitvaartverzorger of een afscheid voor een overleden dierbare moet regelen, bespreekt vroeg of laat ook de kosten. Deze olifant in de kamer is voor veel mensen een belangrijk punt. In sommige gevallen speelt geld geen rol, bijvoorbeeld als een wereldleider of beroemdheid overlijdt. Van gouden kisten tot peperdure graven: in deze lijst vindt u de 10 duurste uitvaarten ooit.

Alles vooraf geregeld

Heel vaak hoor ik: “Ach, ik hoop dat het nog heel lang duurt, daar houd ik me nog niet mee bezig. Heb je geen ander onderwerp?” En natuurlijk, er zijn genoeg andere gespreksonderwerpen. Maar het is wel mijn stokpaardje, het bespreken van uitvaartwensen.