Actueel

Uitvaartmuziek

Uit de vragen die sommige mensen ons stellen, blijkt dat men gewend is aan een standaard invulling van een uitvaart. Maar ook voor muziek geldt: de uitvaart is persoonlijk en kan dus ook naar eigen smaak muzikaal omlijst worden.

Uitvaartmuziek is vaak belangrijk bij een afscheid. Het vertelt een verhaal, roept herinneringen op en helpt om gevoelens uit te drukken. Vooral wanneer muziek een grote rol speelde in het leven van de overledene. Hij of zij was bijvoorbeeld lid van een band of een koor.  

Persoonlijk en betaalbaar afscheid nemen

Afscheid nemen kan op verschillende manieren. Maar wat kost een uitvaart eigenlijk? Eén op de drie Nederlanders heeft geen idee wat een uitvaart kost, of schat de helft van de kosten lager in, stelde budgetvoorlichter Nibud onlangs vast. U kunt natuurlijk kiezen voor een grootse uitvaart op een landgoed met luxe hapjes. Maar u kunt ook gaan voor een intieme plechtigheid in uw eigen woonkamer of tuin. Wij denken hierover graag met u mee, ook over de kosten. 

 

Het is bijna zover!

Op dit moment zijn we bezig met de laatste loodjes voor de opening van ons nieuwe pand aan de Wilhelminalaan 26 in Alphen aan den Rijn.

Er moet nog heel veel gebeuren, de tuin, de markiezen, het bord in de tuin, de toegang tot de rouwkamers. Burgemeester Liesbeth Spies opent op 19 januari officieel onze deuren.

7 bijzondere films met een lach en een traan

Een film gaat niet altijd over een sprookje en heeft niet altijd een happy end. Toch zijn deze rolprenten de moeite van het kijken waard. Ze kunnen troost bieden als u een dierbare heeft verloren. Sommige speelfilms kunnen zelfs inspiratie geven voor wat u bij uw eigen uitvaart zou willen. Zo bieden ze een opening om het gesprek met elkaar aan te gaan over de dood en alles daaromheen. Wij geven u tips voor films die u gewoon gezien móet hebben.

Rouwen tijdens de feestdagen

De feestdagen staan weer voor de deur. Het is dé maand waarin veel mensen samenzijn met familie en vrienden. Maar niet voor iedereen is het een maand vol vreugde en gezelligheid. Het gemis van een overleden dierbare kan de feestdagen extra lastig maken. In dit artikel leest u vijf tips om deze donkere dagen goed door te komen.

Update: verbouwing nieuwe locatie Monuta Alphen aan den Rijn

In mijn vorig bericht gaf ik aan jullie op de hoogte te houden van de voortgang van het nieuwe Monuta Huis. Het voormalige Kantongerecht aan de Wilhelminalaan 26 wordt momenteel verbouwd tot afscheidshuis. Het huis biedt nabestaanden de mogelijkheid om in een huiselijke omgeving afscheid te nemen van hun dierbaren. Ik word er steeds enthousiaster over en ben er van overtuigd dat ons nieuwe pand een aanwinst is voor Alphen aan den Rijn.