De Kanaalconcerten passen bij waar Monuta voor staat!

Monuta is hoofdsponsor van de Kanaalconcerten. Directievoorzitter Gert-Hein de Heer blijft  enthousiast over dit muzikale evenement: “De Kanaalconcerten zijn een vaste waarde in Apeldoorn. Datzelfde geldt ook voor Monuta. Op deze manier kunnen we iets terugdoen voor de gemeente die al ruim 90 jaar onze thuisbasis vormt.”

In 1923 vond het Nederlandsch Werkliedenverbond Patrimonium namelijk dat iedereen een eerbiedwaardige uitvaart verdiende. Daarom werd de Apeldoornsche Begrafenisvereeniging opgericht, dat zich ontwikkeld heeft tot Monuta, een van de belangrijkste bedrijven in de uitvaartzorg en uitvaartverzekering. Wat niet is veranderd, is het uitgangspunt: voor iedereen een afscheid met een goed gevoel. Inmiddels heeft Monuta meer dan 100 uitvaartcentra in het land en ook diverse crematoria en begraafplaatsen.

Vier keer in en rond Apeldoorn
Van al die locaties in ons land zitten er maar liefst vier in en rond Apeldoorn. “Dat heeft natuurlijk te maken met de sterke binding van Monuta met deze gemeente”, legt de Apeldoornse manager Chantal Linnebank uit. “In de wijk Osseveld hebben wij een modern en licht uitvaartcentrum dat veel mogelijkheden biedt. Ons pand aan de Loolaan heeft een klassieke en warme uitstraling en is geschikt voor intiemere gezelschappen. Wie uit Ugchelen of Vaassen komt, hoeft zijn eigen dorp niet uit: ook daar hebben we uitvaartcentra met een huiselijke sfeer. Monuta zit dus altijd dichtbij en wij staan voor persoonlijke en deskundige uitvaartzorg.”

Heidehof in Ugchelen
En in Ugchelen zit zelfs nog een crematorium en begraafplaats van Monuta, namelijk Heidehof. “Hier verzorgen wij afscheidsplechtigheden in een prachtig en rustige bosrijke omgeving,” vertelt manager Els van den Brink. “Het pand is nieuw en licht en biedt alle mogelijkheden voor een mooi afscheid in onze sfeervolle en ruime vertrekken met vele mogelijkheden. Ook hebben we een familiekamer, waar naasten zich rustig op de plechtigheid kunnen voorbereiden. Families vinden het vaak fijn dat bij ons alles op één plek kan plaatsvinden: het afscheid zelf en de crematie of begrafenis.”

Logische keuze
Monuta is dus overal aanwezig in de regio Apeldoorn. En daarom is Monuta trots op het sponsorschap van de Kanaalconcerten. “Wij voelen ons verbonden met deze gemeente. En de Kanaalconcerten passen bij waar we voor staan”, legt directievoorzitter Gert-Hein de Heer uit. “De muziekkeuze komt overeen met de aard van ons bedrijf. Ingetogen waar nodig, maar bevlogen in de uitvoering. Al voor de elfde keer is dit zomerse evenement voor alle inwoners van Apeldoorn gratis toegankelijk. Een mooie gedachte en een cadeau aan alle inwoners van onze gemeente en daarbuiten.”

Iedereen enthousiast
Vorig jaar was Monuta voor het eerst betrokken bij de Kanaalconcerten als hoofdsponsor. De Heer is niet alleen enthousiast over de Kanaalconcerten zelf. “Maar ook over de wijze waarop we met elkaar samenwerken. We ontvangen niet alleen gasten in onze Monuta Lounge, maar maken ook op allerlei manieren contact met de inwoners van Apeldoorn en de andere bezoekers van dit muzikale spektakel. Het zal niemand ontgaan dat Monuta deze happening een warm hart toedraagt. We willen dat de Kanaalconcerten voor Apeldoorn en haar inwoners behouden blijft!”

Reactie toevoegen