Overslaan en naar de inhoud gaan
Een voorgesprek inplannen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten. Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen. 

Afspraak
bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
0573 - 45 13 13

Recente beoordelingen

9,2

Gebaseerd op 21 beoordelingen.
100% beveelt ons aan.

Bart
27-05-2024

De uitvaartverzorger komt uit de Achterhoek en die lokale kennis hielp bij het snel schakelen met partijen om zo goed afscheid te nemen van onze vader.

Lees meer

Margreet
02-04-2024

Wij hadden van tevoren geen keuzes gemaakt over hoe de uitvaart vorm te geven. Met hulp van uitvaartbegeleider Wilko Eijkelenkamp, die op persoonlijke en professionele wijze meedacht met ons, is het in alle opzichten een mooi afscheid geworden Ook de inbreng van Irma Wagenvoort, de uitvaartspreekster, was heel waardevol. We kijken terug op een fijn afscheidsproces van onze 96 jarige moeder.

Lees meer

Markus
16-02-2024

de uitvaart voldeed in alle opzichten aan onze wensen.

Lees meer

Bekijk alle recensies

Een voorgesprek aanvragen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Een voorgesprek kunt u ook aanvragen als u niet bij ons verzekerd bent.
Maak nu een afspraak

Uitvaart in Lochem

Na een overlijden moet er veel worden geregeld. Maar u wilt ook op een zo goed mogelijke manier afscheid nemen van uw overleden dierbare. Monuta Kamperman in Lochem neemt u graag de zorg omtrent de uitvaart ui handen. Wij zetten ons volledig in om een uitvaart te regelen die precies bij de overleden dierbare past. Wij zijn bekend met de gebruiken uit de regio, en kunnen veel in onze regio regelen. Monuta Kamperman in Lochem staat voor u klaar. Voor, tijdens en ook na de uitvaart. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek of als u meer wilt weten over de mogelijkheden.
  • Uitvaartverzorgers
  • Uitvaart regelen
  • Prijzen
  • Locaties
Image
lochem - uitvaartcentrum
Monuta Kamperman
Zutphenseweg 91 B
7241 KP Lochem
Volgens het Nibud kost een gemiddelde uitvaart in Nederland €7.500. Er zijn veel mogelijkheden om een uitvaart vorm te geven. De kosten van een uitvaart zijn hoger of lager afhankelijk van uw persoonlijke wensen en liggen al gauw tussen de € 7.000 en de € 11.000. Maar ook bij een kleiner budget is er veel mogelijk. Bij Monuta kunnen wij al een bijzonder afscheid voor u regelen vanaf € 3.195. Onze uitvaartverzorger denkt graag met u mee.
Afspraak maken
Direct na overlijden
Monuta is 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar
Eerste 24 uur
Binnen 24 uur afspraken en begroting geregeld met de uitvaartverzorger
1 - 4 dagen
Vormgeven van een bijzonder afscheid
5 - 8 dagen
Een bijzonder afscheid met de nabestaanden en dierbaren
Lees meer
Image
Wilko Eijkelkamp Monuta
Uitvaartverzorger

Wilko

Eijkelkamp

Lees meer over Wilko

Image
Afbeelding Lochem

Uitvaartcentrum in Lochem

Afscheid nemen kan op iedere locatie. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een persoonlijke plek, zoals de voetbalvereniging, stamkroeg, de kerk of zelfs bij u thuis. Kiest u liever voor een uitvaartcentrum in Lochem of omgeving, dan kan dat vanzelfsprekend ook. Ons uitvaartcentrum beschikt over een 24-uurskamer en een opbaarkamer, vanwaar u uw overleden dierbare kunt bezoeken. Daarnaast is er een ruime aula, die omgebouwd kan worden tot koffiekamer. Omdat we vlak bij de begraafplaats gelegen zijn, vindt u bij ons alles op één plek. En woont u ergens anders, bijvoorbeeld in Borculo of Ruurlo? Dan kunnen we ervoor zorgen dat uw dierbare daar (in een uitvaartcentrum of thuis) wordt opgebaard. U bepaalt wat u wilt, wij zorgen ervoor dat het geregeld wordt.
Meer over ons uitvaartcentrum

Vijf klantbeloften van Monuta

1
Altijd een persoonlijk afscheid
Wij maken van elk afscheid een persoonlijk afscheid. Precies zoals u het wilt. Dat begint met duidelijkheid. Daarom kunt u bij ons uw uitvaartwensen vastleggen. Online of in een persoonlijk gesprek met één van onze vakmensen.
2
Eén vertrouwd gezicht
Afscheid is meer dan een uitvaart alleen. Wij zorgen hierbij, van begin tot het eind, voor één vast aanspreekpunt. Eén vertrouwd gezicht. Iemand die de tijd neemt, luistert en meedenkt. En altijd rechtstreeks bereikbaar is voor al uw vragen.
3
Liefdevolle verzorging
Onze ervaren vakmensen hebben de expertise om iedereen persoonlijk en liefdevol te verzorgen. Met de juiste aandacht en respect. Als u wilt, kunt u bij dit bijzondere moment aanwezig zijn en assisteren. Ook zorgen wij voor een liefdevolle opbaring, bij u thuis, in het uitvaartcentrum of op een andere door u gekozen plek.
4
Een persoonlijk draaiboek
Alles wat we met u afspreken, leggen we vast in een persoonlijk draaiboek. Zo heeft u stap voor stap inzicht in het verloop van de uitvaart. Dat geeft rust en houvast rondom het afscheid.
5
Geen financiële verrassingen
We geven u helder inzicht in alle mogelijkheden en de kosten die daaraan verbonden zijn. Zo houdt u het overzicht en kunt u kiezen wat het beste bij u past. U ontvangt vooraf altijd een heldere prijsopgave. En wij garanderen geen financiële verrassingen achteraf.
Lokale
partners
Monuta Kamperman werkt met de volgende lokale partners.
Locatie
Kulturhus ‘t Kruispunt in Laren
Stichting
Stichting Levende Namen
Notaris
Tap & van Hoff Notarissen
Notaris
Notaris Kraayenhof
Veelgestelde
vragen

Bekijk alle vragen

Moet ik direct beslissen wat er met de as gebeurt?
Nee, dat hoeft u niet meteen te beslissen. Volgens de wet moet de as minimaal een maand in het crematorium blijven. Hier wordt de as bewaard in een askoker in de algemene nis. Deze is niet open voor publiek. Door de wettelijke termijn heeft u voldoende tijd om een goede keuze te maken voor de definitieve bestemming van de as.
Mogen sieraden tijdens de crematie om blijven?
U mag zelf kiezen wat er met de sieraden gebeurt bij een crematie. Misschien wilt u ze bewaren als herinnering aan de overledene. Laat u de sieraden om bij de overledene, dan gaan deze mee in de crematieoven. De edelmetaalresten die overblijven na de crematie worden verzameld en verkocht. De opbrengst, jaarlijks een groot bedrag, gaat naar een aantal goede doelen. Alle crematoria in Nederland doen hieraan mee.
Wat zijn de kenmerken van een eigen graf?
Een eigen graf mag gedeeld worden met meerdere familieleden of andere dierbaren. U huurt of koopt het graf voor een periode van minimaal twintig jaar. De nabestaanden kunnen die termijn, in de meeste gevallen, tegen betaling verlengen. Een graf met eeuwigdurend recht is in Nederland nauwelijks nog mogelijk. - Op een eigen graf kunt u een grafmonument naar keuze plaatsen, maar deze moet wel voldoen aan de regels die op de begraafplaats gelden. Deze regels staan in een verordening die u gratis bij de gemeente kunt opvragen. - De kosten van een eigen graf verschillen sterk in Nederland, de prijzen lopen uiteen van honderden tot duizenden euro’s. Bovendien stijgen de kosten jaarlijks.
Ik wil graag mijn uitvaartwensen vastleggen. Waar kan ik dit doen?
Bij Monuta kunt u eenvoudig en kosteloos uw uitvaartwensen vastleggen, ook als u ergens anders verzekerd bent. U kunt uw uitvaartwensen ook vrijblijvend bespreken met een uitvaartverzorger via een voorgesprek. Als u een afspraak maakt, vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden.
Vanuit welke woonplaatsen kan ik terecht bij Monuta Kamperman in Lochem?
U kunt terecht bij Monuta Kamperman in Lochem voor het regelen van een uitvaart in Lochem, Barchem, Laren Gld, Ruurlo, Borculo, Haarlo, Geesteren Gld en Gelselaar.
Ik zoek een Monuta uitvaartcentrum in Lochem, waar kan ik terecht?
Monuta heeft een uitvaartcentrum in Lochem. Hier is een 24-uurskamer en een opbaarkamer, waar u uw dierbare kunt bezoeken. Daarnaast is er een ruime aula, die omgebouwd kan worden tot koffiekamer. Omdat we vlak bij de begraafplaats gelegen zijn, vindt u bij ons alles op één plek. En woont u ergens anders, bijvoorbeeld in Borculo of Ruurlo? Dan kunnen we ervoor zorgen dat uw dierbare daar (in een uitvaartcentrum of thuis) wordt opgebaard. En ook voor de afscheidsdienst zelf is een locatie bij u in de buurt mogelijk. Dat kan in Lochem zijn, maar ook in Barchem, Geesteren of Gelselaar. U bepaalt wat u wilt, wij zorgen ervoor dat het geregeld wordt.