Uitvaart regelen

0573 - 45 13 13 24/7 bereikbaar

Wanneer u een dierbare verliest, staat uw wereld waarschijnlijk even stil. Op zo’n moment willen veel mensen met familie en vrienden zijn, rouwen en afscheid nemen. Toch moet u ook belangrijke zaken regelen, zoals de uitvaart. Monuta Kamperman kan u hierbij tot steun zijn. Wij luisteren naar u en uw wensen. Aan de hand daarvan vertellen wij u over de lokale mogelijkheden. Zo weet u precies wat er wel en niet kan. Samen willen we een persoonlijke uitvaart regelen in Lochem en omgeving, zodat u met een goed gevoel kunt terugkijken op het het afscheid.

U kunt ons dag en nacht bellen om een overlijden te melden: 0573 - 45 13 13.

Kennismaken en luisteren

Na de overlijdensmelding komen we naar u toe om praktische zaken te regelen. Wilt u bijvoorbeeld een crematie of begrafenis regelen voor uw dierbare? Waar wilt u afscheid nemen van hem of haar: thuis of in ons uitvaartcentrum in Lochem? U hoeft niet alles meteen al te beslissen. Samen zetten we iedere keer een stapje, zodat we uiteindelijk vorm kunnen geven aan een uitvaart die past bij uw wensen en die van de overledene. Daarbij luisteren we altijd goed, zodat we met u kunnen meedenken.

Voor een persoonlijke rouwkaart

Al vrij snel na het overlijden versturen veel families een rouwkaart. Zo weten andere familieleden, vrienden en kennissen dat hun dierbare is overleden. Wij vinden het belangrijk dat een rouwkaart altijd persoonlijk is, bijvoorbeeld met een foto van de overledene erop of iets wat aan hem of haar doet denken. Omdat we de kaarten zelf maken, is vrijwel alles mogelijk. En kunnen we iets toch niet zelf regelen, dan werken we in de regio Lochem samen met een drukker die ons kan helpen.

Altijd even dagelijks contact

In de dagen na het overlijden hebben we dagelijks contact met de familie. Vaak komen we dan bij u langs in bijvoorbeeld Lochem, Ruurlo of waar u woont. We stemmen af wat er allemaal moet gebeuren en hoe invulling gegeven mag worden aan de plechtigheid. Aarzel niet om ons uw vragen te stellen, want we helpen u graag. Alles wat we bespreken, leggen we vast in een draaiboek. Zo kunt u op een later moment altijd nog terugkijken wat is afgesproken.

 

De begeleiding, het begrip, goede advisering, meedenken over zaken waar we zelf niet aan dachten, zeer goede communicatie, de constante aanwezigheid via mail, telefoon en fysiek. grote mate vakbetrokkenheid. – mevrouw Van der Worp

Belangrijk: familie moet zich goed voelen

Wij vinden het belangrijk dat de familie zich op zijn gemak kan voelen als wij de uitvaart regelen. Daarom spreken we vooraf duidelijk door wat er gaat gebeuren en hoe alles precies gaat. Het is onze taak als uitvaartverzorger om de familie daarin te begeleiden. Wanneer iemand bijvoorbeeld nog niet eerder in het crematorium is geweest, adviseren wij altijd om voor de dag van de uitvaart zelf al even langs te gaan. Dat neemt spanningen weg voor de dag van het afscheid. Wanneer u dat wenst, regelen wij dit bezoek voor u.

Liefde voor de regio

Op de dag na het overlijden luiden de klokken in Borculo een kwartier lang. Zo weet iedereen dat een plaatsgenoot is heengegaan. Het is maar één voorbeeld van alle typische gebruiken en tradities in ons werkgebied (onder meer Lochem, Laren, Ruurlo en Borculo). Wij weten dat iedereen na een afscheid in Gelselaar samenkomt in Café Florijn en dat men in Geesteren vanuit de kerk lopend naar de begraafplaats gaat. En we kennen het ‘noaberschap’, dat van toegevoegde waarde is voor de familie. Alle bloemisten kennen ons, omdat we in ieder dorp bij de eigen bloemist bestellen. En wanneer de familie dat wil, regelen wij de beroemde kaneelcake van Bakkerij ten Broeke uit Lochem. Onze liefde voor de regio is groot, ook omdat wij allemaal zelf hiervandaan komen.

Nazorg

Onze uitvaartverzorging stopt niet na het afscheid. Enkele weken later nemen we nog contact met u op om te horen hoe u alles ervaren heeft. Misschien wilt u nog iets zeggen of heeft u vragen voor ons. Daar is dan alle gelegenheid voor. Ook kunnen we u helpen met het versturen van dankkaarten of het uitzoeken van een urn of assieraad.

 

De service is perfect. Correcte mensen. Alles altijd netjes verzorgd. Ze snappen heel goed waar ze mee bezig zijn......het verdriet van de nabestaanden begrijpen en een prachtige uitvaart verzorgen. Ook de nazorg is erg persoonlijk. Ze bellen na 3 weken op hoe het gaat en dat voelde voor mij heel prettig om weer even na te praten over wat er die dag is gebeurd en hoe wij het beleefd hebben. Nou niks op aan te merken......perfect. - mevrouw Smedinga – Visser

Over de kosten van een uitvaart

De kosten voor een uitvaart zijn afhankelijk van de wensen. U moet rekenen op een bedrag tussen de € 4.000,- en € 10.000, -. Bij ieder afscheid heeft u te maken met een aantal kosten, zoals:

  • Basiskosten voor het opbaren, de laatste verzorging en de werkzaamheden van de uitvaartverzorger;
  • Kosten voor de afscheidsdienst, denkt u hierbij aan het huren van een locatie (zoals een uitvaartcentrum) of de catering;
  • Persoonlijke kosten, bijvoorbeeld voor de bloemen, rouwdrukwerk en de uitvaartkist.

Bij onze uitvaartverzorging krijgt u altijd vooraf een begroting, zodat u niet achteraf voor vervelende financiële verrassingen komt te staan.

Verzekerd van kwaliteit

Onze uitvaartverzorging voldoet aan belangrijke kwaliteitseisen, waaronder het Keurmerk Uitvaartzorg van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg. Daarmee bent u verzekerd van goede uitvaartzorg, die voldoet aan een aantal kwaliteitseisen, zoals heldere afspraken en een transparante kostenbegroting. Onze uitvaartverzorgers combineren deze hoge kwaliteit met lokale kennis van kerkdorpen als Ruurlo en Borculo en de vele buurtschappen in onze regio.

Wij zijn er voor u

Het is niet gemakkelijk om een uitvaart te moeten regelen. Uw hoofd staat wel naar andere zaken. Monuta Kamperman ontzorgt u waar mogelijk en is er voor u. Dankzij onze jarenlange ervaring en kennis van de regio kunnen wij u uitstekend adviseren over lokale mogelijkheden in Lochem en omgeving. Neemt u gerust contact op en we vertellen u graag meer, ook over de kosten van een uitvaart.

 

Neem contact op om een uitvaart te regelen

Waarom Monuta Kamperman?

  • Gelegen naast gemeentelijke begraafplaats
  • Schitterend uitzicht vanuit landelijk gelegen aula
  • Uw wensen staan centraal
  • Altijd een waardig afscheid, passend binnen uw budget
  • Altijd één vaste contactpersoon, voor, tijdens en na de uitvaart

Werkgebied

Lochem, Barchem, Laren Gld, Ruurlo, Borculo, Haarlo, Geesteren Gld en Gelselaar.