Monuta Magis bestaat 5 jaar

Met dankbaarheid kijk ik terug en met vertrouwen kijk ik vooruit

December 2014 was voor mij een speciale feestmaand, want onder de naam Monuta Magis mocht ik starten als franchisenemer binnen Monuta. Dat vond en vind ik nog steeds een grote eer. Deze week kijk ik over mijn schouder terug op 5 intensieve en enerverende jaren. Inmiddels ben ik vele ervaringen rijker. Ik ben dankbaar en blij dat ik mijn hart heb kunnen volgen. Dat ging soms met vallen en opstaan, met hollen en stilstaan. Iedere dag ben ik nog blij met mijn keuze voor de uitvaartbranche. Ieder mens is anders en dus is ook ieders uitvaart anders. Dat maakt voor mij het werk iedere dag opnieuw uitdagend.

Bijzondere herinneringen komen naar boven aan grote en kleine uitvaarten, waarbij veel verdriet was, maar soms ook dankbaarheid omdat het einde van een lijdensweg bereikt was.

Juist de dankbaarheid overheerst bij mij, dankbaar ben ik voor het vertrouwen dat mij gegeven is in de afgelopen 5 jaar. De vele ontmoetingen waren elke keer weer bijzonder. Ook mijn gezin en vrienden ben ik dankbaar. Zij geven mij de ruimte om met mijn soms onregelmatige werktijden om te gaan. Ik ben geraakt door het feit dat de nabestaanden het vertrouwen in mij uitspraken en mij persoonlijk vroegen om hen nabij te staan in de meest kwetsbare momenten rondom het overlijden van hun dierbare. Ook de deskundige partners en collega’s wil ik graag danken. Hierbij denk ik aan bloemisten, chauffeurs van de rouwauto, dragers, de drukkerij, parochies, de verschillende gemeenten en de collega’s van het crematorium.

Met name het team dat de laatste zorg verricht en iedere keer weer alles in het werk zet om de overledene zijn of haar waardigheid terug te geven. Zo heeft iedereen om mij heen zijn eigen taak en eigen kwaliteiten, waardoor we een uitvaart samen tot een persoonlijk, stijlvol en waardig, afscheid mogen maken. Elke keer weer opnieuw.

De afgelopen 5 jaar heb ik met de grootste zorg getracht om de juiste vorm te geven aan de uitvaartwensen van de nabestaanden. Samen met hen geef ik vorm aan een persoonlijke uitvaart. U mag 24 uur per dag beroep op mij doen, is sta altijd voor u klaar. Ik adviseer en begeleid u voor, tijdens en na de uitvaart. Als u na de uitvaart zegt “dit is precies wat wij voor ogen hadden”, weet ik dat ik mijn werk goed heb gedaan. De persoonlijke werkwijze van Monuta Magis wordt gekenmerkt door een persoonlijke benadering en het goed luisteren naar uw wensen en ideeën. Het is belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt en bij mij terecht kunt voor al uw vragen. Zo beschik ik over een eigen uitvaartcentrum waar op een intieme, huiselijke manier afscheid genomen kan worden. In de aula kan een kleine plechtigheid plaatsvinden. Ik heb gemerkt dat hier steeds meer behoefte aan is. Deze aula is voorzien van alle moderne audio-visuele middelen, zodat een afscheid, een persoonlijk afscheid wordt. Er zijn veel manieren om een uitvaart persoonlijker te maken. Het gaat vaak om kleine details die geen extra kosten met zich mee hoeven te brengen. Zoals het verwerken van een stuk uit een eigen verzameling in het bloemstuk. Of door het serveren van het favoriete gebak bij de koffietafel. Graag denk ik met u mee over een zo persoonlijk mogelijke invulling van de uitvaart.

Als je een reden hebt voor een feestje, trakteert men. Om mijn dankbaarheid te tonen over de afgelopen 5 jaar trakteer ik u graag op een troostknuffel. Deze zijn gratis te verkrijgen bij het uitvaartcentrum.

U bent van harte welkom, het bakkie troost staat voor u klaar.