Overslaan en naar de inhoud gaan
Een voorgesprek inplannen
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten. Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen. 

Afspraak
bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
0492 - 66 60 00

Team Monuta
Magis

Onze uitvaartverzorgers

Juliette Poelmann - Magis

Tijdens mijn vorige baan in het Elkerliek ziekenhuis kwam ik regelmatig in contact met het verlies van dierbaren. Het zijdelings mogen bijstaan van de familie in deze verdrietige periode, lag mij na aan het hart. Toen mijn vader overleed werd ik mij meer bewust van de meerwaarde die de uitvaartondernemer kan bieden. Door het snel leggen van een klik met de familie en mijn omgang met de nabestaanden, weet ik een uitvaart waardig en met respect voor de overledene uit te voeren. Samen met de familie geef ik vorm aan een persoonlijke uitvaart, waarbij ik denk aan de details. Ik vind het belangrijk dat een familie weet waar ze aan toe zijn. Dankzij mijn titel Register Uitvaartverzorger en het behalen van het Keurmerk Uitvaartzorg, geef ik u de zekerheid dat ik voldoe aan de strenge eisen die gelden voor de kwaliteit van een uitvaart.

Henk van Eijndhoven

Ruim een jaar na het overlijden van mijn moeder besloot ik mijn baan in de ouderenzorg in te ruilen voor het uitvaartvak. Tijdens die 25 jaar in de ouderenzorg was ik veel in aanraking gekomen met het levenseinde. Ik had ervaren dat het verlenen van zorg niet stopt bij het overlijden, maar dat juist daarna de ondersteuning en het ontzorgen van nabestaanden van groot belang is. Een uitvaart regelen moet met zorg gebeuren, terwijl nabestaanden soms onder emotionele druk beslissingen moeten nemen. Ik bied hen een goede voorbereiding en breng rust en ruimte voor de rouw en verwerking.

Het vak van uitvaartverzorger past bij mij als mensenmens. Vaak weten nabestaanden precies hoe het afscheid eruit moet zien, ik geef daar invulling aan en kom met ideeën om het zo persoonlijk mogelijk te maken. Samen zoeken we naar dat stukje herkenning dat past bij wie de overledene was. Een dienst in het eigen dialect of een bijzonder voertuig als rouwwagen? Ik regel het. Mooi vind ik daarbij dat de wens van de overledene en/ of nabestaanden steeds centraler komt te staan. En inmiddels ben ik een kwart eeuw verder in het uitvaartvak en heb ik een schat aan ervaring opgedaan. Iedere uitvaart of voorbespreking vind ik nog steeds bijzonder, want ieder mens is uniek.

Tijn Poelmann

Recht doen aan het leven dat voorbij is, maar ook aan het leven dat doorgaat. Dat is wat ik belangrijk vind in mijn werk. Als nabestaanden een goed gevoel hebben over het afscheid en hier fijn op terugkijken, kunnen ze beter verder met hun leven. Wat hier enorm bij helpt en van grote betekenis is, is een voorregelingsgesprek. Vooraf bespreken we wat iemands wensen zijn. Zo ontstaan er vaak hele waardevolle gesprekken binnen families, wat hen helpt bij het verwerken van het verdriet. De wensen vervullen we zo goed en passend mogelijk bij het verzorgen van de uitvaart. Na de uitvaart besteed ik tijd en aandacht aan de nabestaanden. Het draait dan om rouwen. Ik help hen verder te gaan met het leven.