Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Man maakt notities banner

Welkom bij Monuta
voor bewindvoerders

Even
voorstellen

Monuta heeft al meer dan 100 jaar ervaring in het verzorgen en verzekeren van uitvaarten. Met ruim 100 eigen vestigingen, zeven crematoria en drie begraafplaatsen, is Monuta een van de grootste uitvaartverzorgers van Nederland. Jaarlijks verzorgen wij ongeveer 15.000 uitvaarten. We hebben ruim 1,6 miljoen verzekerden in Nederland.
 

Over de blogs


Lees op deze pagina blogs die geschreven zijn voor en door bewindvoerders.  Dit wordt gedaan in samenwerking met Guido Steenis van Monuta,  Anton van den Ham (voorzitter brancheorganisatie NBBI) en Rens Koelewijn (directeur brancheorganisatie Horus). 

Nieuwste blog voor
Bewindvoerders

De strijd voor rechtvaardige vergoeding: het onzichtbare werk van bewindvoerders.

Vanuit Monuta hebben we een interview gehouden met Anton van den Ham en Rens Koelewijn om meer inzicht te krijgen in de bewindvoerdersbranche. Hieronder lees je het blog over  ‘wat je níet weet over het werk van bewindvoerders’.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid maakte bekend dat zij de vergoedingen voor het werk van onder andere bewindvoerders verhoogt. Maar dit biedt geen oplossing voor de structureel te lage vergoeding voor het werk van bewindvoerders. Bewindvoerders pleiten dan ook al lange tijd voor meer uren voor het werk dat zij moeten doen. Anton van den Ham, voorzitter van de NBBI, laat zijn licht hierover schijnen.
 

Afbeelding
Man en moeder aan tafel

Uitvaartverzekering en
bewindvoering

Als bewindvoerder kun je ook open zijn over afscheid. Maak de wensen voor de uitvaart en de bijbehorende kosten bespreekbaar met je cliënten. Zij vinden dit óók belangrijk en vertrouwen op jou om hierover te beginnen. Bewindvoerders zien helaas vaak dat er geen of nauwelijks geld voor de uitvaart is. Door het afsluiten van een uitvaartverzekering voorkom je een erg summiere uitvaart. 

Als de uitvaart helemaal niet betaald kan worden, kan deze noodgedwongen door de gemeente moeten worden geregeld. Vaak gaat het dan om een stille crematie of uitvaart, waar geen mensen bij aanwezig kunnen zijn.
 

Wie betaalt
de rekening?

Of het nu een crematie is in Amsterdam of een begrafenis in Eindhoven. Dat veel mensen daar een probleem mee hebben is helaas een feit. Ruim 55.000 mensen kregen de vraag: ‘Stel dat er iemand in uw naaste omgeving overlijdt. De kosten van een gemiddelde uitvaart zijn ongeveer € 8.000. Kunt u dit bedrag binnen een betalingstermijn van 30 dagen betalen?’ Gelukkig geeft 33% aan hier geen probleem mee te hebben. Maar de overige mensen hebben hier (grote) moeite mee. En 29% ziet zelfs geen enkele mogelijkheid om dit bedrag binnen deze termijn te betalen.