Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Word uitvaartverzorger

Word
uitvaartverzorger

Er zijn voor nabestaanden

Uitvaartverzorger hebben een intrinsieke motivatie om mensen te steunen bij het afscheid nemen van een dierbare. Monuta vindt het ontzettend belangrijk dat alle uitvaartverzorgers die voor Monuta werken, in loondienst of als franchisenemer, kwaliteit leveren.

Als bedrijf willen we een goede afspiegeling zijn van de samenleving, binnen alle lagen van onze organisatie. We vinden het belangrijk dat iedereen die bij ons werkt zichzelf kan zijn en gerespecteerd voelt. Het maakt niet uit wat je gender, seksuele geaardheid, religie, arbeidsbeperking of culturele achtergrond is.  

Weten hoe het is om uitvaartverzorger te zijn? Tommy vertelt er meer over! 

Wat zijn de eisen?

Om uitvaartverzorger te kunnen worden bij Monuta heb je HBO werk- en denkniveau nodig.Daarnaast moet je empathisch, daadkrachtig en oprecht zijn. Dat zijn namelijk onze kernwaarden. Daarnaast vinden we dat al onze medewerkers over de volgende competenties moeten beschikken: klantgericht, resultaatgericht en verantwoordelijk. Werkervaring als uitvaartverzorger of een afgeronde opleiding is (als je bij ons solliciteert) geen harde eis.

Opleidingstraject

Wij leiden onze uitvaartverzorgers zelf op. Als je als Uitvaartverzorger binnen Monuta aan de slag gaat dan bieden wij het volgende:

  •  Het beste inwerktraject voor Uitvaartverzorgers in Nederland. Alle aspecten van het vak worden jou klassikaal en on-the-job door ervaren praktijkopleiders of Uitvaartverzorgers geleerd.
  •  Een door ons betaald inwerk- en opleidingstraject tot gediplomeerd Register Uitvaartverzorger (RU).
  • Een buddy aan wie je gekoppeld wordt én een ervaren team medewerkers die jou begeleidt en de kneepjes van het vak leert.
Vragen en antwoorden

Werken bij Monuta - uitvaartverzorger

Hoe ziet het opleidingstraject er uit?

Vanaf de eerste dag krijg je een buddy met wie je meeloopt. Je start ook meteen met het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg(NaVU)-traject. Na ongeveer drie maanden meelopen met een ervaren Uitvaartverzorger draaien jullie de rollen om. Tegen die tijd heb je al behoorlijk wat theorie geleerd tijdens trainingen en heb je goed af kunnen kijken bij je buddy. Als de rollen zijn omgedraaid loopt de buddy met jou mee. Zo kan hij of zij je tips en tricks geven terwijl je werk. Als je in ieder geval 10 uitvaarten met een beoordeling boven de 8 zelf hebt gedaan mag je op voor het vakexamen. Als je je diploma hebt gehaald word je geregistreerd als Register Uitvaartverzorger bij de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg. Zo kunnen mensen zien dat je een gediplomeerd Uitvaartverzorger bent. Daarna zorgt Monuta ervoor dat je kennis up-to-date blijft door je via de Monuta Academie actuele trainingen aan te bieden. In totaal duurt de interne opleiding tussen de 6 maanden en 1 jaar.

Wat is het NaVU?

NaVU staat voor Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg, een diploma dat bewijst dat een uitvaartverzorger kwaliteit levert. Alle Monuta uitvaartverzorgers (loondienst, participatie en franchise) hebben het NaVU-diploma of zijn in opleiding. Al onze uitvaartverzorgers moeten elk jaar een aantal NaVU-punten behalen. De NaVU bepaalt hoeveel punten dat zijn.

Wat zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden bij Monuta?

Monuta kent goede en moderne secundaire arbeidsvoorwaarden. Deze voorwaarden verschillen per functie. Bekijk onze secundaire arbeidsvoorwaarden.

Kan ik bij Monuta een opleiding tot uitvaartverzorger volgen?

Alleen als je bij ons in dienst komt of als franchisenemer voor Monuta gaat werken, kun je het opleidingstraject van Monuta volgen. Er zijn diverse opleidingsmogelijkheden binnen Nederland, onder andere Docendo, Gaandeweg, Meander en Après la Vie. Bij sommige opleidingsinstituten kun je een oriëntatiedag volgen. Deze dagen zijn een aantal keer per jaar te bezoeken en terug te vinden op hun website.

Kan ik ook een open sollicitatie sturen?

Al onze openstaande vacatures staan op onze website. Staat er geen passende vacature in jouw regio, meld je dan aan voor onze jobalert. Dan krijg je de nieuwe vacatures in je mailbox.