Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Gezin bij de auto

Verzeker uw
uitvaart

Bereken uw premie

Vul uw geboortedatum in en bereken uw premie. 

Open over
afscheid

Zo uitgesproken als Nederlanders zijn, zo stil zijn we als het gaat om afscheid. We praten er liever niet over. Toch is er één ding wat we wél willen: onze dierbaren niet met zorgen achterlaten als we er niet meer zijn. Dat is de reden dat veel mensen nu al een uitvaartverzekering afsluiten.

Wat is een
uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering bent u verzekerd voor de kosten van uw uitvaart. Als u een uitvaartverzekering bij Monuta afsluit bestaat de verzekering uit twee delen: een vrij besteedbaar bedrag voor al uw wensen en de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger. Zo worden uw nabestaanden zowel financieel als emotioneel ontzorgd.

Afbeelding
Portret van Jardy voor open over afscheid

De uitvaartverzekering
van Monuta

Afbeelding
Moeder en dochter bij het water

Uitvaartverzorger
van Monuta

Een uitvaartverzorger van Monuta helpt uw nabestaanden met het regelen van de uitvaart. Deze opgeleide uitvaartverzorger vertelt over de verschillende mogelijkheden, neemt de tijd om te helpen bij het maken van keuzes en regelt de praktische zaken. De uitvaartverzorger staat 24/7 voor u en uw nabestaanden klaar en verzorgt een persoonlijk afscheid.

Afbeelding
Moeder en twee zoons

Vrij te besteden
bedrag

Met het vrij te besteden bedrag kunt u of uw nabestaanden zelf kiezen hoe de uitvaart wordt vormgegeven. Een traditionele uitvaart met koffie en cake in het uitvaartcentrum of toch liever een uitgebreide borrel in uw lievelingscafé? Met het vrij te besteden bedrag van onze uitvaartverzekering kiest u zelf wat bij u past en uw uitvaart er later uitziet.

Afbeelding
Man bij de bushalte

Wat kost een
uitvaartverzekering?

Als u een uitvaartverzekering afsluit, betaalt u maandelijks een premie. De kosten van uw uitvaartverzekering zijn onder andere afhankelijk van uw leeftijd en de hoogte van het verzekerde bedrag. Hoe jonger u een verzekering afsluit, hoe lager de maandelijkse premie.

Een uitvaart kost in Nederland al gauw tussen de € 6.500 en € 11.000. De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Zo kost een begrafenis vaak meer dan een crematie. Met een uitvaartverzekering kunt u zich voor deze kosten verzekeren.

Voordelen van een
uitvaartverzekering

  • Online direct verzekerd
  • Verzekerd bedrag altijd aan te passen
  • Gratis uitvaartwensen vastleggen
  • Altijd een uitvaartverzorger bij u in de buurt

Bereken uw
uitvaartkosten

Bij het nemen van afscheid hoort een uitvaart. De manier waarop een uitvaart wordt vormgegeven is voor iedereen anders. Waar de een kiest voor traditionele koffie en cake, kiest de ander voor een uitgebreid laatste feestje.

Uw persoonlijke wensen hebben invloed op de totale kosten voor de uitvaart. Heeft u nog geen idee wat er allemaal bij een uitvaart komt kijken of wilt u weten wat een uitvaart naar uw wens kost? Doorloop dan de uitvaartkostenmeter en krijg een indicatie van de kosten van uw persoonlijke uitvaart.