Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Header welkom bij intermediair

Welkom bij Monuta
Intermediair Support

Even
voorstellen

Monuta heeft al meer dan 100 jaar ervaring in het verzorgen en verzekeren van uitvaarten. Met ruim 100 eigen vestigingen, zeven crematoria en drie begraafplaatsen, is Monuta een van de grootste uitvaartverzorgers van Nederland. Jaarlijks verzorgen wij ongeveer 15.000 uitvaarten. We hebben ruim 1,6 miljoen verzekerden in Nederland.

MonutaNet: het extranet
van Monuta

Doet u als financieel adviseur zaken met Monuta dan kunt u gebruik maken van MonutaNet. Op dit extranet kunt u eenvoudig offertes maken en aanvragen indienen. Natuurlijk ook uw klantgegevens inzien of een kopie polis afdrukken.

Het nut van een
uitvaartverzekering

Drie op de tien Nederlanders ziet geen enkele mogelijkheid om de kosten van de uitvaart binnen 30 dagen te kunnen betalen als iemand in hun naaste omgeving overlijdt. Ook geeft 12% nog eens aan het bedrag niet zelf te kunnen betalen, maar wel te verwachten het geld op een andere manier bij elkaar te kunnen krijgen. Eén op de tien mensen heeft geen idee of ze de kosten binnen de gestelde betalingstermijn kan betalen. Hieruit blijkt maar weer eens de noodzaak om uw klant te wijzen op het feit dat ooit de onvermijdelijke uitvaartkosten moeten worden betaald.

Afbeelding
Meest gekozen Grafkist - Monuta

Uitvaartverzekering
Geld

Bij een Monuta Uitvaartverzekering Geld bepaalt uw klant zelf welk bedrag, tussen de € 7.000 en € 15.000, wordt verzekerd voor de uitvaart. Heeft uw klant al een Monuta uitvaartverzekering? Dan kunt u deze tussentijds verhogen vanaf € 1.500. 

Na het overlijden van uw klant ontvangen de nabestaanden het verzekerde bedrag waarmee zij de kosten van de uitvaart kunnen betalen. De nabestaanden bepalen dan zelf hoe het afscheid eruit moet zien en wie het afscheid mag verzorgen. Zij kunnen dus voor Monuta kiezen, maar ook voor elke andere uitvaartondernemer. Daardoor hebben zij volledige vrijheid bij het verzorgen van de uitvaart. 

Waardevaste verzekering

De verzekering is waardevast en wordt jaarlijks tot de 85ste verjaardag van de verzekerde geïndexeerd.

Premie

Voor deze uitvaartverzekering betaalt uw klant premie tot het overlijden van de verzekerde. Deze premie kunnen we jaarlijks aanpassen op basis van renteontwikkelingen. De premie kan dalen als de rente stijgt. De premie kan stijgen als de rente daalt.

Afbeelding
Hand vasthouden

Uitvaartverzekering
Natura

De Monuta Uitvaartverzekering Natura bestaat uit twee delen: een vrij te besteden bedrag (min. € 4.500 en max. € 12.500) voor alle klantwensen en de volledige ondersteuning van een Monuta uitvaartverzorger ter waarde van € 2.500.

Vrij te besteden bedrag

Het vrij te besteden bedrag wordt door de nabestaanden gebruikt om de uitvaart naar wens van uw klant vorm te geven. Zij kiezen zelf waar ze het bedrag voor de uitvaart aan uitgeven. De uitvaartverzorger kan hen hierin adviseren.

Monuta uitvaartverzorger

De uitvaartverzorger van Monuta helpt nabestaanden met het regelen van de uitvaart en helpt hen met het maken van keuzes. De uitvaartverzorger staat 24/7 voor uw klant en de nabestaanden klaar en verzorgt een bijzonder afscheid.

De verzekering is waardevast en wordt jaarlijks geïndexeerd. Uw klant betaalt premie tot overlijden van de verzekerde. Deze premie kunnen we jaarlijks aanpassen op basis van renteontwikkelingen.

De voordelen
van Monuta

Dat er vaak voor Monuta wordt gekozen, heeft volgens intermediairs die al samenwerken met Monuta mede te maken met de gunstige premiestelling in combinatie met de goede voorwaarden. Maar ook het feit dat consumenten Monuta het beste beoordelen ten opzichte van andere uitvaartverzekeraars, speelt hierbij een belangrijke rol. Monuta heeft de processen prima op orde en Monuta is dan ook een goed advies voor uw klanten. De belangrijkste voordelen voor u als financieel adviseur op een rij. 

  • Bespaar tijd en werk met een efficiënt extranet (MonutaNet)
  • Keuze voor u én uw klant met de Uitvaartverzekering Geld en Uitvaartverzekering Natura
  • Heel veel praktische middelen beschikbaar om een passend uitvaartadvies te geven
  • Het team (desk-)accountmanagers is u graag van dienst
  • Meer dan 100 jaar ervaring en kennis delen wij graag met u

Compleet financieel
advies

Monuta werkt samen met ruim 2.200 intermediairkantoren. Steeds meer adviseurs nemen de financiering van uitvaartkosten standaard mee in het totaaladvies. Een aantal van deze adviseurs vertelt in korte video’s waarom zij dit belangrijk vinden. Over één ding zijn ze het allemaal eens: advies over deze kosten komt nooit te vroeg. 

Maak kennis met
Monuta Intermediair

Wilt u weten wat Monuta nog meer voor u en uw klanten kan betekenen? Vergeet dan niet een afspraak te maken met afdeling Intermediair Support.

Bel 055 - 539 11 30 en maak kennis met de vele mogelijkheden en voordelen van de uitvaartverzekeringen van Monuta.

Uitgelicht!

Advieskosten uitvaartfinanciering blijven gelijk in tijden waarin alles duurder wordt
Jaarlijks brengt Monuta de advieskosten voor de financiering van uitvaartkosten in kaart. Opvallend is dat de gemiddelde advieskosten in 2022 nagenoeg gelijk blijven aan de tarieven in 2021, terwijl veel diensten en producten in ons land een prijsstijging laten zien.
Lees verder

Blogs
Elke maand schrijven wij een blog over een thema dat de financiële markt raakt. De ene keer over het nut van een uitvaartverzekering, de andere keer over advies in combinatie met actuele wet- en regelgeving. Lees onze blogs op de Blogpagina.