Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Vrouw in het park

De (on)zin van een
uitvaartverzekering

Bereken jouw premie

Vul hieronder je geboortedatum in.

Wie betaalt de
uitvaartkosten?


Van alle kosten waar je over na kunt denken, lijkt de uitvaart misschien nog het meest ver weg. Dit heeft als gevolg dat er vaak geen rekening is gehouden met wie de uitvaartkosten zal betalen en hoe dat bedrag verzameld wordt. Uit een onderzoek onder 50.000 Nederlanders blijkt dat ruim 67% moeite zou hebben om de uitvaartrekening binnen een maand te betalen. Ze geven aan dat dit helemaal niet lukt, of ze afhankelijk zijn van leningen. 

Hoe komt het dan dat er toch vaak nog luchtig gedacht wordt over de uitvaartkosten? Op de vraag hoe dit geregeld wordt, volgen vaak de volgende antwoorden.

"Ik heb een overlijdensrisicoverzekering"


Een overlijdensrisicoverzekering is voor veel mensen die een koophuis hebben al bekend, omdat dit meestal een voorwaarde is bij het afsluiten van een hypotheek. Vaak wordt er vanuit gegaan dat een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering in de kern hetzelfde zijn.  Dit zijn de belangrijkste verschillen:

  • Een overlijdensrisicoverzekering heeft een vaste looptijd, bijvoorbeeld van 30 jaar. Er wordt alleen uitgekeerd als de verzekerde overlijdt binnen die periode. De kans is dus groot dat de  verzekering al is afgelopen op het moment van overlijden. 
  • De overlijdensrisicoverzekering is vaak gekoppeld aan het afsluiten van een hypotheek. Het doel is dat de hypotheek wordt afgelost met het uitgekeerde bedrag. De nabestaanden krijgen geen geld uitgekeerd voor de uitvaartkosten.
"Ik heb overwaarde op mijn huis"


In veel gevallen moet de uitvaartrekening binnen 14 dagen worden betaald. In de praktijk blijkt dat de overwaarde van een huis  niet direct beschikbaar is. Daarnaast is de verkoop van een huis vaak niet binnen een paar maanden afgerond. Het gevolg is dat er een groot bedrag moet worden voorgeschoten door de nabestaanden. 

"Ik zet zelf geld opzij voor mijn uitvaart"


Sparen voor een uitvaart... in de praktijk is dat toch anders. Vooral op jonge leeftijd willen mensen nog niet nadenken over hun eigen uitvaart. Er is veel discipline voor nodig om maandelijks geld opzij te zetten voor een uitvaart.  Zeker als er voor een heel gezin gespaard moet worden blijkt het vaak nog lastig te zijn. De meeste mensen denken dat ze pas op late leeftijd overlijden. Als mensen dan toch eerder overlijden dan verwacht, staat er vaak te weinig op de spaarrekening. Een uitvaartverzekering dekt de kosten voor de uitvaart al na één keer premie betalen. 

Voordelen Monuta
uitvaartverzekering

  • Gemoedsrust na één keer premie betalen: je bent meteen volledig gedekt voor het verzekerde bedrag. Dit scheelt een hoop zorgen voor later. 
  • Zekerheid van uitkering:  het verzekerde bedrag wordt altijd uitgekeerd bij overlijden. Dit geeft zekerheid en rust voor nabestaanden. 
  • Voorkom financiële verrassingen voor dierbaren:   door een uitvaartverzekering af te sluiten, neem je de verantwoordelijkheid weg bij jouw nabestaanden. Zij hoeven zich geen zorgen te maken over de hoge kosten van de uitvaart. Ze kunnen zich richten op het regelen van een waardig afscheid zonder financiële stress.

Met de Monuta uitvaartverzekering ben je verzekerd van een professioneel en persoonlijk verzorgd afscheid. Klanten beoordelen ons met een 9,5.  Naast een onlangs verlaagde premie, biedt Monuta nog een extra voordeel. Kinderen zijn namelijk tot 18 jaar gratis meeverzekerd, voor hetzelfde verzekerde bedrag als de polishouder.