Om u beter van dienst te zijn maakt Monuta.nl gebruik van cookies.

Uitvaartmuziek

afbeelding

Uitvaartmuziek is vaak een belangrijk onderdeel bij het afscheid van een dierbare. Muziek is voor veel mensen emotie en kan de sfeer bepalen. Bij een begrafenis of crematie kan muziek ook herinneringen naar boven brengen. En het kan helpen emoties of gevoelens uit te drukken. Persoonlijk gekozen begrafenis- of crematie muziek kan nabestaanden helpen om gedachten te verwoorden en troost te bieden. Bovendien kan de tekst van een liedje gebruikt worden als rouwtekst voor een eventuele toespraak bij een begrafenis .


Bekende uitvaartmuziek

Veel mensen weten vaak bij het leven al welke uitvaartmuziek zij willen tijdens hun begrafenis of crematie. Wellicht heeft de overleden dierbare deze nummers opgeschreven of opgenomen op een cd. Dan kunt u deze natuurlijk gebruiken. Maar misschien moet u de uitvaart regelen en wilt u graag ideeën opdoen voor mooie uitvaartmuziek. Kijk bij de begrafenis top 10 van Monuta voor verschillende populaire uitvaartliedjes. Weet u zelf ook al welke uitvaartmuziek u wilt laten spelen bij uw uitvaart? Leg het dan meteen vast met Monuta uitvaartontwerp .
U bent bij het kiezen van de liedjes natuurlijk niet gebonden aan de standaard uitvaartmuziek. Het staat iedereen vrij om de muziek te kiezen die hij of zij passend vindt bij de gelegenheid. Als u een lijst wilt samenstellen met heel vrolijke muziek of juist muziek met een stevige sound, staat u niets in de weg.

 

Top tien uitvaartmuziek

  1. Time to Say Goodby - Andrea Bocelli
  2. De Weg - Guus Meeuwis
  3. Afscheid nemen bestaat niet - Marco Borsato
  4. Dat ik je mis - Maaike Ouboter
  5. Wat de Toekomst brengen moge - diverse uitvoeringen
  6. Ave Maria - diverse uitvoeringen
  7. Vier Jaargetijden - Vivaldi
  8. Tears in heaven - Eric Clapton
  9. En de vogels zongen - Sweet People
  10. Trein naar Niemandsland - Frans Bauer

 

Live uitvaartmuziek

U kunt tijdens een uitvaart natuurlijk de uitvaartmuziek vanaf een cd draaien. Maar om uitvaartmuziek nog meer te laten spreken kunt u het ook live laten spelen. Live uitvaartmuziek is zeer indrukwekkend. Om dit mogelijk te maken, werkt Monuta samen met Vivace. Dit is dé specialist op het gebied van live uitvaartmuziek. Vivace houdt van muziek. De professionele zangers, muzikanten en dansers maken elk afscheid uniek. Voor elk muziekgenre heeft Vivace de juiste mensen. Monuta verzorgt regelmatig een uitvaart met live-muziek. Voorbeelden hiervan zijn een trompettist bij het graf, een pianist in de aula van het crematorium en een vierkoppig barokorkest bij de uitvaart. De reacties op live uitvaartmuziek zijn heel positief.
Bent u benieuwd naar Vivace? Kijk dan eens op hun website voor meer informatie.

 

Hoeveel uitvaartmuziek?

Onze ervaring is dat bij een afscheidsplechtigheid vaak drie tot vier muziekstukken worden afgespeeld: één bij binnenkomst en begin van de plechtigheid, één of twee tijdens de plechtigheid en één bij het verlaten van de ruimte. Gemiddeld genomen duurt een afscheidsplechtigheid drie kwartier tot een uur. Vier muziekstukken, zijn ongeveer 20 minuten aan uitvaartmuziek. Zo is er ook nog ruimte voor nabestaanden om iets te vertellen. Meer muziek en meer tijd voor de plechtigheid is uiteraard altijd mogelijk. U kunt dit altijd overleggen met uw uitvaartverzorger.

 

Lees ook meer over

Begrafenis top 10
Wat te doen bij overlijden?
Begrafenis of crematie?
Overlijden advertentie
Bloemen
Rouwteksten en rouwgedichten

Uitvaartverzekering