Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
De wens van Nadine

De wens
van Nadine

Beste Nadine,

Je hebt vier katten, die jou heel dierbaar zijn. Je wil ze goed achterlaten als jij ooit komt te overlijden. Maar hoe vraag je dat?

Met deze brief help ik je graag op weg.

Ik hoop dat je zo iemand vindt bij wie je katten in goede handen zijn als jij er niet meer bent.

Briefschrijver Suzan

Lieve …,

Je weet wel hoe dierbaar mijn katten voor mij zijn.

Ze komen bij mij op de eerste plaats. Naast mijn werk- en privéleven draait alles bij mij om hen. Ik zie ze dan ook niet zomaar als huisdieren, maar als mijn eigen kinderen.

Ze hebben bij mij krabpalen, speelgoed en mogen zowat alles bij mij in huis.

Je zult dan ook wel begrijpen dat ik het belangrijk vind dat ze goed terechtkomen als ik er plotseling niet meer ben. Ik wil dat graag goed geregeld hebben. En daarom schrijf ik jou deze brief.

Ik denk dat mijn katten bij jou in goede handen zouden zijn. Je hoeft ze niet alle vier op te nemen, maar ik zou wel graag willen dat ze minimaal met zijn tweeën blijven. Ik vind het belangrijk dat je net zo over katten denkt als ik, dat je ze dus ook als gezinsleden ziet in plaats van als huisdieren.

Als je dat wil, zet ik jou graag in mijn testament als verzorger van twee van mijn katten. De praktische zaken regelen we natuurlijk goed, zodat je daar geen zorgen over hebt. Ik laat ook voor elke kat voldoende geld achter om eventuele dierenartskosten te kunnen dekken.

Wil je er voor mij en voor mijn katten zijn?

Liefs, Nadine