Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Over Monuta Expert Team

Over
ons

Meer informatie

Wilt u weten wat Expert Team Monuta voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Hans Bleijerveld (Directeur Expert Team Monuta) via 055 - 527 42 77 of het contactformulier op deze pagina. Het telefoonnummer is ook 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar voor het melden van een overlijden. 

Ons team is er voor iedere uitvaart die anders is dan gebruikelijk, doordat protocol, ceremonieel of veel mediabelangstelling een belangrijke rol speelt. Maar ook wanneer een groot aantal gasten de uitvaart bezoeken. Dankzij onze samenwerking met partijen als defensie, politie, brandweer en gemeenten, kunnen wij alles vlot en adequaat organiseren. Ook zorgen we ervoor dat de nabestaanden één contactpersoon krijgen. We verzamelen alle vragen van de betrokken partijen, bundelen en verwerken deze. Zo ontzorgen we en leveren we maatwerk van het hoogste niveau.

Afbeelding
Hans Bleijerveld

Hans
Bleijerveld

Directeur Expert Team Monuta. Elke uitvaart is bijzonder, want elk mens is uniek. Sommige uitvaarten zijn ook bijzonder omdat de uitvoering om een speciale manier van werken vraagt. Het gaat dan bijvoorbeeld om grote, complexe uitvaarten, uitvaarten met mediabelangstelling of uitvaarten waarbij protocol en ceremonieel een belangrijke rol spelen. Expert Team Monuta is er om ook deze uitvaarten op de juiste manier te verzorgen. Dit team bestaat uit een aantal medewerkers die door het hele land kunnen worden ingezet. Naast uitvaarten kan het team bijvoorbeeld ook een herdenkingsdienst of een stille tocht organiseren. Als het nodig is, is het team binnen een half uur beschikbaar.

Afbeelding
Lydia Jager

Lydia
Jager

In 2010 ben ik begonnen als uitvaartverzorger in Gouda. Voor die tijd werkte ik bij de landmacht en op dit moment ben ik Teamleider van Expert Team Monuta. Elke inzet van Expert Team Monuta is anders. Het kan een grote uitvaart zijn met veel mediabelangstelling, maar we verzorgen ook uitvaarten waarbij protocol en ceremonieel belangrijk zijn. Het doel is altijd hetzelfde: nabestaanden ontzorgen zodat zij op een waardige manier afscheid kunnen nemen van hun overleden dierbare.

Als coördinator zorg ik ervoor dat alle aspecten die bij het regelen van een uitvaart komen kijken, goed verlopen. Ik probeer er altijd alles aan te doen wat het beste is voor de nabestaanden. Voor, tijdens en na de uitvaart.

Zo kreeg ik onlangs nog een berichtje van nabestaanden die ik twee jaar geleden heb bijgestaan bij een afscheid. Hoe een kleine rol in het geheel uiteindelijk een grote indruk achterlaat, vind ik heel mooi en bijzonder. Daar doe ik het voor.

Over mij

Ik ben een trotse moeder en in mijn vrije tijd houd ik ervan om te sporten. Mijn vorige baan bij Defensie heeft een grote rol in mijn leven gespeeld en mij gemaakt tot wie ik nu ben. Ik ben een veteraan. In 2009 ben ik op missie geweest naar Afghanistan. Het was een prachtige uitzending en met vele bijzondere ervaringen. Helaas zijn er ook zwarte bladzijden overgebleven aan deze uitzending naar Afghanistan, maar ik had het voor geen goud willen missen.

Afbeelding
Erik Guns

Erik
Guns

Sinds 2010 werk ik in de uitvaartzorg. In 2015 ben ik praktijkopleider geworden. Ik verricht mijn werkzaamheden met name achter de schermen. Ik houd me dan ook zoveel mogelijk bezig met beleidswerkzaamheden. Uiteraard geef ik ook regelmatig trainingen en begeleid ik (nieuwe) uitvaartverzorgers met name in Noord-Nederland. Als secretaris van het team zorg ik ervoor dat mijn collega’s optimaal ondersteund worden in de uitvoering van hun deeltaken. Een draaiboek gaat als laatste door mijn handen. Ik word er als eerste op aangesproken als ergens niet in voorzien is, dus wil ik ook zeker weten of aan alle details gedacht is. Wat het bijzondere aan mijn taak is, is dat ik in de voorbereiding niets mag vergeten. 

Ik ben opgegroeid in Sappemeer. Omdat in de uitvaartzorg het hoofd soms overloopt, is het belangrijk te ontspannen. Hardlopen is mijn grootste passie. Fietsen komt op een goede tweede plaats. Verder vind ik mijn ontspanning altijd bij mijn directe collega’s Pieter-Jan en Sara, omdat we met name ook elkaar coachen.

Afbeelding
Pieter-Jan Verklaren

Pieter-Jan
Verklaren

Sinds 1984 ben ik uitvaartverzorger. Ik ben trots op het feit dat ik al zo lang in de uitvaartbranche mag werken. Het geeft mij een goed gevoel om als uitvaartverzorger iets kan betekenen in een proces waarbij nabestaanden na een afscheid samen weer een toekomst op moeten opbouwen. Voor mijn functie als praktijkbegeleider neem ik 35 jaar ervaring mee waar iedereen zijn of haar voordeel mee kan doen. Ik deel mijn ervaringen en doe dat zodanig dat mijn collega’s ervan leren: als enthousiaste trainer en coach. Sinds 2004 ben ik betrokken bij Expert Team Monuta. Eerst als coördinator, nu als uitvaartverzorger.

Wat het team bijzonder maakt is dat wij als collectief werken. We zijn een team in dienst van de nabestaanden. Daarom is het belangrijk dat we onder druk, spanning en verwachtingen honderd procent op elkaar kunnen bouwen. Ook hebben de werkzaamheden die ik voor de MH17 heb gedaan, een diepe indruk op mij gemaakt.

Over mij

Ik ben geboren en getogen in Oosterhout. Je zal daarom altijd mijn zachte ‘g’ horen. En wat elke vader zou zeggen: ik heb de mooiste dochters van de hele wereld. In mijn vrije tijd houd ik van karpervissen. Hiervoor ga ik twee keer per jaar naar Frankrijk. Dat heb ik nodig om bij te tanken en om in balans te blijven.

Afbeelding
Remi de Meijere

Remi
de Meijere

Sinds 1990 ben ik al werkzaam in de uitvaartzorg. De keuze hiervoor was eigenlijk heel makkelijk en vanzelfsprekend; mijn vader is namelijk vele jaren uitvaartverzorger geweest en ik hielp hem al vroeg mee in het bedrijf. Ook ik voelde meteen wat het met mij deed om mij totaal te kunnen geven aan een familie. Om hen bij te mogen staan in tijden waarin ze zelf even geen licht meer zien. Dat is voor mij ook de drijfveer om dit werk met plezier te kunnen blijven doen. De familie mag van mij verwachten dat ik er zoveel als mogelijk voor ze ben.  Wanneer een familie mij de hand schudt of mij een knuffel geeft en zegt “dank je wel voor alles”... dát vind ik een bijzonder moment. Elke keer weer. 

Over mij

Op 6 mei 1969 ben ik in Hilversum geboren. Op dit moment woon ik in Leek met mijn vrouw en twee dochters. Ik hou erg van reizen, maar geniet ook van muziek en van het samenzijn met vrienden. Ook vind ik het heerlijk om met de hond te wandelen in de natuur.

Afbeelding
Hans Scheel

Hans
Scheel

Als Landelijk Relatiemanager leg ik de verbindingen tussen Monuta en landelijk opererende organisaties. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor Monuta Helpt, het goede doelenfonds van Monuta. Voor mijn carrière als uitvaartverzorger, werkte ik 18 jaar bij Albert Heijn. Van vakkenvuller tot vervangend supermarktmanager. Dienstverlening is er door hen met de paplepel ingegoten en toen ik bij Monuta als uitvaartverzorger ging werken, leerde ik een extra dimensie toe te voegen aan deze dienstverlening. Als uitvaartverzorger kan ik op een hele speciale manier iets betekenen voor mensen in een moeilijke situatie. Ik doe er dan ook alles aan om de verwachtingen te overtreffen en de nabestaanden via mijn dienstverlening een handvat te geven om verder te gaan.

Bijzonder

Indrukwekkend vond ik het om mijn capaciteiten in te mogen zetten bij de vliegramp van MH17 in juli 2014. Maar welke uitvaart ik ook begeleid, ik probeer altijd vanuit de behoefte van de klant te kijken. En om net dat extra stapje te zetten. Ik vind het belangrijk om een bepaalde vrijheid te krijgen om het werk gedaan te krijgen. Om zo een bijdrage te kunnen leveren aan onze missie ‘een afscheid met een goed gevoel’. Want zo maken wij iedere uitvaart heel bijzonder.   

Over mij

Als geboren en getogen Rotterdammer, woon ik alweer geruime tijd in Capelle aan den IJssel. Ik zie mijzelf als een goede amateur kok en mag dan ook graag in de keuken staan. Ook hou ik van spinning, van wandelen in de natuur en van het maken van verre reizen met de camper. Verder geniet ik van het goede leven. Met de mensen die mij dierbaar zijn. 

Afbeelding
Robert Schepers

Robert
Schepers

Sinds 1998 werk ik als begrafenisondernemer bij Monuta in Zwolle. In mijn werk ondersteun ik nabestaanden met diverse kerkelijke achtergronden en leefwijzen. In een tijd van afscheid nemen van een dierbare, wil ik ruimte geven en steun bieden aan de nabestaanden. Voor hen klaar staan met mijn ervaring en kennis van de mogelijkheden. Met respect dicht bij hen zijn op momenten dat zij daaraan behoefte hebben. Opdat het afscheid – ondanks alle pijn en verdriet – goed voelt. Dat is mijn motivatie. 

Het inspireert mij om een passende begeleiding te geven. De mens op en over de grens van het leven, dat is wat mij zo bijzonder aanspreekt in dit werk.

Afbeelding
Freddy Huizeling

Freddy
Huizeling

Geïnspireerd door mijn opa, die 36 jaar leedaanzegger in Sappemeer is geweest, ben ik in 1997 begonnen als algemeen assistent bij het crematorium in Groningen. Daar heb ik kennisgemaakt met de verschillende werkzaamheden van de uitvaartverzorger. De keuze om in 1999 de overstap te maken naar het zijn van uitvaartverzorger, was dan ook vrij eenvoudig en voor mij een hele logische. Ik denk ook dat ik met recht kan zeggen dat de liefde voor het uitvaartvak bij mij in de genen zit. Ik ben in onze familie namelijk de derde generatie die actief is in deze branche. En de vierde generatie volgt, want ook mijn zoon koos inmiddels voor het vak.

Mijn grootste uitdaging is om mij, in de korte periode dat ik de familie mag bijstaan, zo goed mogelijk in te leven in de wereld van de overledene en de nabestaanden. Om op die manier het afscheid zo persoonlijk en passend mogelijk te kunnen organiseren.

Bijzonder

In de afgelopen jaren ben ik als uitvaartverzorger in vele, soms complexe situaties terechtgekomen. Het voelt voor mij heel bijzonder en speciaal als ik daar steeds opnieuw met de familie een persoonlijke draai aan weet te geven. Ik wil het anker zijn waaraan de nabestaanden zich kunnen vasthouden in de moeilijke tijd na een overlijden van een dierbare. In de periode dat ik een familie begeleid (voor, tijdens en na de plechtigheid), behoud ik dan ook altijd mijn positieve instelling en ik ben ervan overtuigd dat deze optimistische insteek, alsmede mijn ruime ervaring en creativiteit, invloed heeft op een goed verloop van de uitvaart. Alles moet soepel verlopen. Mijn rol daarin vind ik cruciaal. 

Over mij

Op 11 december 1966 ben ik geboren in Sappemeer, waar ik nu samen met mijn vrouw Liesbeth en dochter Daniek woon. Onze zoon Tim woont op zichzelf in Hoogezand. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de sportschool of mountainbiken door het Groninger gebied. Ook speel ik zo nu en dan melodisch slagwerk, zoals marimba, xylofoon en pauken, in een orkest. Daarnaast ben ik voorzitter bij Krathos, de volleybalvereniging in Hoogezand. 

Afbeelding
Remi Korfage

Remi
Korfage

Het omgaan met mensen loopt als een rode draad door mijn leven. Dat is mijn kracht. In mijn werk vind ik het belangrijk dat ieder mens als uniek wordt gezien. We verdienen allemaal een waardig afscheid. Een afscheid waar, mits dat kan, de overledene in wordt herkend. Ik sta dan ook voor de familie klaar, op alle vlakken. Ik zorg ervoor dat het afscheid waardig is en precies is zoals de nabestaanden voor ogen hebben. De uitvaart die ik mocht verzorgen van de zus van een bekend artiest vond ik bijzonder om te doen. De zus werkte bij de politie, waardoor de uitvaart extra bijzonder werd. Zo moesten we rekening houden met fans en media vanwege de artiest en organiseerden we voor de overleden zus een uitvaart met gedeeltelijke korpseer.

Over mij

Ik ben geboren op 25 april 1979 en woon in Den Haag. In mijn vrije tijd ben ik voetbal trainer/coach van jongens onder de 9. Ook hou ik van een kaartje leggen met vrienden of om gezellig met ze naar de kroeg te gaan waar we diepgaande gesprekken over voetbal voeren.

Afbeelding
Elise Strijker

Elise
Strijker

Bij Monuta ben ik begonnen in de laatste verzorging. Toen ik daarna uitvaartverzorger kon worden, wist ik dat ik dat wilde doen. Families bij staan in tijden van diep verdriet, hen steunen en ze door de organisatie van de uitvaart heen loodsen. Dat geeft mij heel veel voldoening. Een afscheid zoals past bij hun dierbare, geregeld in alle rust met de puntjes op de i. Dát is wat ik zo graag doe. 

Geen afscheid is hetzelfde en dat moet ook niet, want ieder mens is uniek. Ik moedig de nabestaanden dan ook aan hun gevoel te volgen, want er kan heel veel en ik draag graag ideeën aan. 

Wanneer de familie dan na de afscheidsplechtigheid vertelt hoe goed het voor hen was, wat een fijn gevoel ze hebben over de manier van afscheid nemen en dat het mooier was dan ze van tevoren hadden bedacht, dan weet ik waar ik het voor doe. Ieder afscheid, hoe groots en meeslepend of hoe klein, intiem of eenvoudig dan ook, vind ik bijzonder. Ik geef bij elke uitvaart dan ook het beste van mijzelf.

Over mij

Ik ben geboren in Groningen en opgegroeid in Valthermond in een liefdevol gezin. Ik woon in Emmen  en dat is ook de regio waar ik mijn werk voornamelijk uitvoer. Mijn vrije tijd breng ik graag door met de mensen die mij dierbaar zijn. Ik vind het gezellig om uit eten te gaan, een terrasje te pakken of een avond op stap te gaan. Maar ook van lekker thuis op de bank een film kijken kan ik genieten. Belangrijk vind ik om je gevoel te volgen. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.

Meer weten over
de mogelijkheden?

Ons team is er voor iedere uitvaart die anders is dan gebruikelijk, doordat protocol, ceremonieel of veel mediabelangstelling een belangrijke rol speelt. Maar ook wanneer een groot aantal gasten de uitvaart bezoeken. Dankzij onze samenwerking met partijen als defensie, politie, brandweer en gemeenten, kunnen wij alles vlot en adequaat organiseren. Ook zorgen we ervoor dat de nabestaanden één contactpersoon krijgen. We verzamelen alle vragen van de betrokken partijen, bundelen en verwerken deze. Zo ontzorgen we en leveren we maatwerk van het hoogste niveau.

Wilt u weten wat Expert Team Monuta voor u kan betekenen? U kunt direct contact met ons opnemen via het formulier hiernaast. 

Aanhef