Monuta Helpt

Monuta Helpt ondersteunt prachtige lokale initiatieven en projecten die eraan bijdragen dat niemand alleen afscheid hoeft te nemen.

Monuta heeft immers als missie 'voor iedereen een afscheid met een goed gevoel'. Via ons fonds Monuta Helpt steunen wij daarom de lokale initiatieven en projecten die hieraan bijdragen. Denkt u hierbij aan projecten die zich richten op palliatieve zorg en zorg voor nabestaanden, maar ook initiatieven op het gebied van ouderenzorg en mantelzorg.

Dit doen wij door het geven van financiële steun, maar ook door zelf de handen uit de mouwen te steken. De medewerkers van Monuta verruilen namelijk één dag per jaar hun werkplek om zich ook buiten Monuta in te zetten om iets goeds te doen.

Zoekt u hulp bij de realisatie van uw project of initiatief dat eraan bijdraagt dat niemand alleen afscheid hoeft te nemen? Kijk bij de voorwaarden of uw aanvraag in aanmerking komt voor financiële steun of de inzet van onze vrijwilligers. U kunt uw aanvraag indienen samen met een ambassadeur van Monuta Helpt (medewerkers en franchisenemers van Monuta en samenwerkende assurantietussenpersonen). Neem hiervoor contact op met een Monuta-vestiging bij u in de buurt. Heeft u vragen, dan kunt u ons bereiken via het contactformulier.

Naar contactformulier     Aanvraag indienen

Welke projecten ondersteunt Monuta Helpt?

Monuta Helpt richt zich op projecten die eraan bijdragen dat niemand alleen afscheid hoeft te nemen. Denkt u hierbij aan projecten die zich richten op palliatieve zorg en zorg voor nabestaanden, maar ook initiatieven op het gebied van ouderenzorg en mantelzorg. Zo ondersteunen wij bij het opleiden van vrijwilligers van hospices en mantelzorgorganisatie en dragen we bij aan herdenkingsprojecten, zoals bijeenkomsten, herinneringsmonumenten of lotgenotencontact. Wij ondersteunen echter niet alleen door middel van donaties, maar stellen ook de inzet van onze ambassadeurs beschikbaar. Bijvoorbeeld bij het opknappen van de tuin van een verpleegtehuis of het begeleiden van een dagje uit voor ouderen. Bekijk hier meer voorbeelden van de projecten die we ondersteunen of lees meer over de voorwaarden waaraan een project moet voldoen.