Aanvrager van het kwartaal

Ieder kwartaal stromen er tientallen mooie aanvragen binnen bij Monuta Helpt. Uit de aanvragen die een donatie ontvangen, nomineert het bestuur van Monuta Helpt drie projecten voor de titel ‘Aanvrager van het kwartaal’. Omdat ze extra bijzonder, opvallend of ontroerend zijn. Met de nominatie maken ze kans op een extra € 500. Ook maakt de winnaar tijdens het Monuta Helpt event kans op de titel 'Aanvrager van het jaar'.

Hieronder stellen de genomineerden van dit kwartaal zich aan u voor. Via onderstaand formulier kunt u stemmen op uw favoriete initiatief of project. Degene met de meeste stemmen ontvangt de extra donatie van Monuta Helpt. U kunt nog stemmen tot en met 24 februari 2019.

Nieuwe keukenapparatuur voor Zorgcentrum Wijndaelercentrum
Wijndaelercentrum is een humanistisch zorgcentrum in Den Haag. In een unieke samenwerking van de keuken met leerlingkoks wil het zorgcentrum mensen die niet meer in staat zijn om naar een restaurant te gaan, toch die mogelijkheid geven – maar dan binnen de muren van het zorgcentrum. Op deze manier kan het centrum bijvoorbeeld mensen met geheugenproblematiek (samen met hun mantelzorgers) uit hun isolement halen. Met de extra donatie van Monuta Helpt kan Wijndaelercentrum bepaalde keukenapparatuur vernieuwen of herstellen, zodat het beter kan voorzien in de behoeften van de restaurantbezoekers.

Gedenkbomen voor mensen met minder financiële armslag
Het Nationale Kinderbomenbos is uniek in de wereld. Na een crematie van een kind(je) is er vaak geen fysieke plek voor de ouders om te herdenken. Bij een vroegtijdig afgebroken zwangerschap is dit vaak ook een probleem. Dit bos kan dat wel zijn, waarbij de gedenkboom symbool staat voor het afgebroken leven dat in de boom doorgroeit: wortels in de aarde en de kroon tot in de hemel. De extra bijdrage van Monuta Helpt geeft het Nationale Kinderbomenbos de mogelijkheid om mensen die het niet kunnen betalen wel aan te kunnen bieden om een gedenkboom te planten voor hun kind(je). 

Stichting Theater Plakband brengt rouwverwerking in de klas 2.0
Met Ik zie, ik zie wat jij ziet heeft Theater Plakband een unieke theatervoorstelling gemaakt over rouwverwerking voor kinderen. Theater is een uniek middel om het thema rouwverwerking bij kinderen onder de aandacht te brengen en het gesprek hierover aan te gaan. Helaas hebben basisscholen vaak te weinig geld om theatervoorstellingen te bezoeken. Met een extra financiële bijdrage van Monuta Helpt kan de stichting op meer scholen de voorstelling spelen en meer kinderen bereiken die met dit belangrijke thema aan de slag kunnen.

Wilt u ook een aanvraag indienen bij Monuta Helpt? Neem contact op met één van onze ambassadeurs!