Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Word franchisenemer

Ondernemen
bij Monuta

Meer over dit onderwerp

Word uitvaartondernemer
bij Monuta

Werken als zelfstandig ondernemer in de uitvaartzorg betekent houden van het vak. In de moeilijke dagen voor een uitvaart ben jij de nabestaanden tot steun en zorg je ervoor dat alles goed wordt geregeld. Je inventariseert de wensen voor de uitvaart en licht de kostenbegroting toe. Vervolgens organiseer je de uitvaart en voert deze uit; dit alles in een zeer korte tijd. Jij bent het gezicht in de regio en een echte lokale netwerker en ondernemer. Hebben wij jouw interesse gewekt? Neem dan direct via het formulier contact met ons op of bel voor meer informatie met de afdeling recruitment via telefoonnummer 055 539 10 46.

Voordelen
franchiseformule

 • Een van de grootste uitvaartondernemingen
 • Landelijke naamsbekendheid van bijna 90%
 • Lokaal netwerk van Monuta klanten
 • Opleiding tot Register Uitvaartverzorger
 • Coaching en begeleiding van professionals
 • Ondersteuning vanuit het hoofdkantoor
 • Geheel verzorgde administratie
 • Keurmerk uitvaartzorg
 • 24/7 telefonische bereikbaarheid

De franchiseformule
van Monuta

Monuta hoort tot de top drie uitvaartverzorgers in Nederland. Om ons marktaandeel te behouden en vergroten, werkt Monuta met franchisenemers. De franchisenemer is de spil van de organisatie, gefaciliteerd door onze lokale vestigingen en het hoofdkantoor in Apeldoorn.

Als franchisenemer werk je in een eigen, exclusief werkgebied. Binnen deze regio ben je verantwoordelijk voor de uitvaarten in jouw werkgebied. Wordt een uitvaart in jouw gebied gemeld? Dan word jij ingeschakeld om de klanten altijd van dienst te kunnen zijn.

De diverse stafafdelingen van Monuta faciliteren jou zodat jij je kunt concentreren op onze klanten en het realiseren van kwalitatief hoogwaardige uitvaarten.

Hoe word ik franchisenemer bij Monuta?

Hoe word ik franchisenemer bij Monuta?

Franchisenemer in drie stappen

Ondernemer worden bij Monuta? Dat doen we samen. Binnen de selectieprocedure vinden wij jouw aandeel namelijk net zo belangrijk als dat van ons. Jij beslist of onze kwaliteiten goed genoeg zijn en wij beslissen of jij de ideale franchisenemer voor ons bent. Zo beoordelen we na elke stap in de selectieprocedure of de verwachtingen van beide kanten zijn waargemaakt.

Monuta heeft voor haar franchisenemers het 'franchisenemer in 3 stappen' model ontwikkeld. Kwaliteit is een essentieel onderdeel van de dienstverlening van Monuta. Het hoge niveau kunnen we behouden door een uitgebreid en professioneel stappenplan aan te bieden. Alle drie de onderdelen succesvol afgerond? Dan ben jij 'klaar voor de start'.

 1. Opstellen van ondernemingsplan
  Monuta heeft een business model ontwikkeld waar jij als kandidaat franchisenemer zelf je eigen financiële model van jouw onderneming mee kan maken. Met behulp van het vestigingsplaatsonderzoek, het standaard ondernemingsplan en de expertise van Monuta professionals maak jij een eigen professioneel ondernemingsplan.
 2. Financiering
  Monuta heeft toegang tot meerdere financiële instellingen die de financiering van jouw franchise onderneming mogelijk maken. Indien gewenst zullen wij jou begeleiden tijdens de noodzakelijke gesprekken. 
 3. (Vliegende) Start
  Als startend franchisenemer krijg je een uitgebreid introductieprogramma dat drie maanden duurt. In deze drie maanden word je opgeleid tot Register Uitvaartverzorger (praktijk & theorie), Je wordt op alle ondersteunende afdelingen geïntroduceerd en gefaciliteerd in de start-up van jouw onderneming en krijgt een individuele 5-daagse financiële training van een zeer ervaren financiële planner.
Waaraan voldoet de ideale franchisenemer?

Ben jij ondernemend en het lokale gezicht in jouw regio? Steun jij graag jouw plaatsgenoten tijdens een moeilijke periode en wil jij daarin het verschil maken? Dan ben jij de franchisenemer die wij zoeken. 

Vrijheid om als franchisenemer zelfstandig te kunnen opereren, is belangrijk voor jou. Maar met het voordeel van een grote en ervaren organisatie achter je. Jij verzorgt uitvaarten en bewerkt de markt in jouw gebied en wij doen de rest. Zo zorgen we samen voor een afscheid met een goed gevoel.

Wie zoeken wij:

 • Je bent empathisch en hebt oog voor individuele behoeften;
 • Je bent ondernemend, daadkrachtig en legt makkelijk contacten;
 • Je hebt commerciële werkervaring opgedaan in vorige functies;
 • Je bent verantwoordelijk voor de uitvaarten in jouw werkgebied en bent bekend met de regio;
 • Je woont in het werkgebied en kent de omgeving als geen ander;
 • Je beschikt over rijbewijs B;
 • Je bent resultaatgericht, gastvrij en kan organiseren en plannen als de beste;
 • Je bent continu bezig met het creëren van kansen om jouw onderneming in de markt te zetten, waarbij je gebruikt maakt van de netwerken in jouw gebied.
Hoe ziet de selectieprocedure er uit?

Hoe ziet de selectieprocedure er uit?

Hoelang duurt het voordat je een reactie krijgt op je sollicitatie?

Wij doen ons best om alle sollicitaties zo snel mogelijk te behandelen en geven altijd binnen een week een reactie.

Hoe ziet de procedure er uit?

De sollicitatieprocedure bestaat uit een aantal gesprekken en het meelopen in de praktijk. Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek. Tijdens het tweede gesprek bespreken we de businesscase en plannen we een dag in zodat je kunt meelopen in de praktijk. Een assesment is ook onderdeel van de sollicitatieprocedure. Dit assesment kun je vanuit huis maken. Als laatste heb je een kennismakingsgesprek met onze directie. Een screening maakt onderdeel uit van de procedure.

Investering als ondernemer

Als je als franchise ondernemer start bij Monuta investeren wij in jouw toekomst. Daarnaast vragen wij van jou een investering van €10.000. Voor deze €10.000 krijg je een uitgebreide erkende opleiding, diverse trainingen van vakexperts en intensieve begeleiding. Daarnaast koop je de rechten voor jouw gebied tegen een aantrekkelijke financiële regeling. 

Het totale inwerktraject duurt drie maanden en na deze drie maanden ben je officieel Register Uitvaartverzorger. 

In welke gebieden zoeken
wij nu franchisenemers?

Monuta is altijd wel op zoek naar 1 of meerdere franchise ondernemers in Nederland. Hieronder vindt u een overzicht van de locaties waar wij op dit moment ondernemers zoeken. Heeft u interesse in een van de gebieden en wilt u zich graag aansluiten bij ons franchisenetwerk, vult u dan het contactformulier hiernaast in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Wij zijn op zoek in de volgende gebieden;

 • Rijssen
 • Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Heiloo

Benieuwd naar de
mensen achter Monuta?

Hieronder vind je het verhaal van Monique Maurik. Monique werkt als franchiser bij Monuta. 

Contactformulier
franchisenemer

CAPTCHA Deze vraag is bedoeld om spam op de website tegen te gaan.
1 + 17 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.