Overlijdensberichten

Overlijdensberichten

Wanneer een dierbare komt te overlijden, moet u de gasten van de uitvaart zo snel mogelijk op de hoogte stellen. Dit kan via een rouwkaart per post en via een overlijdensadvertentie in de krant. Tegenwoordig zien we steeds vaker dat kennissen en vrienden worden ingelicht via social media.

Tekst overlijdensberichten

Vindt u het lastig om een passende tekst te vinden voor de rouwadvertentie? De uitvaartverzorger kan u helpen met het opstellen van de tekst. Er zijn ook verschillende voorbeelden van rouwteksten die u kunt gebruiken. Naast gedichten kunt ook denken aan een mooie tekst uit een religieus boek of een spreuk. Wilt u meteen ideeën opdoen? Kijk dan bij rouwteksten en rouwgedichten.

Rouwteksten en rouwgedichten bekijken

Symbolen in een overlijdensadvertentie

Een symbool in een overlijdensadvertentie kan heel goed aangeven welke band de ondergetekenden hadden met de overledene. Een aantal veel gebruikte symbolen en hun betekenis:

  • Cirkel - oneindigheid
  • Hart - liefde en vriendschap
  • Roos - liefde
  • Duif met olijftak - het beloofde land
  • Kruis - eeuwig leven
  • Kruis, anker en hart - geloof, hoop en liefde en de band met Christus
  • Ster - nieuw leven en de hemel
  • Pauw - onsterfelijkheid
  • Vlinder - de onsterfelijke ziel
  • Witte duif - liefde, vrede en onschuld

Tip overlijdensadvertentie

Een overlijden brengt veel verdriet en het regelen van de uitvaart geeft drukte. Het kan zijn dat u hierdoor iemand vergeet uit te nodigen voor de plechtigheid. Om dat te voorkomen, kunt u een zin opnemen in de overlijdensadvertentie. Een voorbeeld is: ‘Indien u geen persoonlijke bericht heeft ontvangen, graag deze aankondiging als zodanig beschouwen'.

Rouwadvertentie opmaken en laten plaatsen

U kunt overlijdensberichten in een regionaal of landelijk dagblad laten plaatsen. De tarieven verschillen per krant, maar over het algemeen is een regionaal dagblad goedkoper dan een landelijke krant.

De krant kan de rouwadvertentie voor u opmaken. U kunt ook gemakkelijk zelf een rouwadvertentie maken en laten plaatsen via Monuta Rouwbericht. U kiest op de website van Monuta Rouwbericht uit verschillende stijlen en afbeeldingen. U kunt natuurlijk ook uw eigen foto’s en teksten gebruiken. Monuta Rouwbericht kan worden gebruikt door nabestaanden. Ook vrienden of collega’s maken gemakkelijk een rouwadvertentie. In vijf eenvoudige stappen kiest u de juiste krant en maakt u de advertentie. De service van Monuta Rouwbericht kost niets. U betaalt alleen plaatsingskosten voor rouwadvertenties. De kosten ziet u direct als u de rouwadvertentie maakt. Betalen gaat gemakkelijk via iDeal of creditcard. 

Rouwadvertentie maken en plaatsen via Monuta Rouwbericht

Bidprentje en dankbetuiging

Wilt u een bidprentje meegeven na de dienst? Of een dankbetuiging sturen aan alle gasten? Het kan mooi zijn om op alle rouwdrukwerk dezelfde foto en hetzelfde gedicht te gebruiken. De uitvaartverzorger kan u hierbij helpen.

Meer informatie over de rouwdrukwerk?

De uitvaartverzorger vertelt u graag wat de mogelijkheden zijn.

Zoek een uitvaartverzorger bij u in de buurt

Uw keuze voor rouwdrukwerk vastleggen

U kunt uw wensen voor de rouwdrukwerk vastleggen. Ook vindt u voorbeelden van gedichten en afbeeldingen in Monuta Uitvaartwerp.

Keuze rouwdrukwerk vastleggen