Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Uitvaartfotografie

Uitvaartfotografie

Leg uw fotografie wensen vast

Heeft u al eens nagedacht over uw wensen rondom fotografie? Leg vrijblijvend uw wensen vast. 

Uitvaartfotografie komt steeds vaker voor bij begrafenissen of crematies, omdat het bij het herinneren van een overleden dierbare heel belangrijk kan zijn. Een laatste hand op de kist, de rouwstoet naar de laatste rustplaats en de slotwoorden van familie en vrienden. Alles wordt met respect en discreet op de foto gezet.

Uitvaartfotografie

Het fotograferen van een uitvaart is een speciaal vak. Onze uitvaartverzorger is bekend met fotograven die hier ervaring mee hebben. Het is immers belangrijk dat de juiste foto's gemaakt worden en dat de fotograaf rekening houdt met de situatie. De fotograaf moet daarom tijdens de uitvaart zo min mogelijk opvallen. Het draait ten slotte om het afscheid. 

Uitvaartfotografie helpt bij rouwverwerking

De dag van de uitvaart gaat vaak in een roes voorbij. Voor veel nabestaanden helpt het om beelden van de uitvaart terug te kijken. Er is maar één kans om de uitvaart mooi in beeld te brengen. U kunt foto’s of een video laten maken door een familielid. Maar dan is deze minder betrokken bij de uitvaart. Daarom kiezen nabestaanden er vaak voor om dit te laten doen.

De beelden kunnen u helpen om met anderen te praten over de overledene. Het kan ook steun geven aan nabestaanden die niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn. Zoals familie of vrienden in het buitenland. Ook voor kinderen is uitvaartfotografie of video vaak belangrijk. Zij stellen de rouw vaak uit. Op het moment dat ze eraan toe zijn, kunt u aan de hand van de foto’s of de video rustig met hen praten over de overledene.

Waar maakt een uitvaart
fotograaf foto's van?

Vaak wordt de overledene zelf niet op de foto of de film gezet. Het vastleggen gebeurt meestal in ‘reportage-stijl’. Bij het overlijden van een baby wordt het kindje zelf vaak wel gefotografeerd. Nabestaanden hebben dan meestal de behoefte aan zoveel mogelijk herinneringen. Uiteraard bepaalt u zelf wat wel en niet gefotografeerd wordt.  De Monuta uitvaartverzorger helpt u graag als u vragen heeft of meer wilt weten over de mogelijkheden. Zoek direct een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Zoek

Uitvaart
filmen

Het is ook mogelijk een uitvaartdienst te laten filmen. U kunt dan later de film van het afscheid terugkijken. Dit kan voor sommige nabestaanden een fijne manier van herinneren zijn. Dit kan ook mooi zijn om later nog te tonen aan familieleden of vrienden die niet bij de uitvaart aanwezig konden zijn.

Begrafenis of crematie filmen

Naast het filmen van de afscheidsdienst kunt u ook de begrafenisstoet laten filmen en het moment dat de kist op de begraafplaats aan komt. Alle momenten van de dag van het afscheid kunt u op video of foto vastleggen voor later. 

Afbeelding
Uitvaart fotografie - uitvaart video

Uitvaartfotografie zelf doen?
6 tips

Wellicht heeft u een fotograaf in uw vrienden kring of wilt u liever zelf enkele foto's maken van de uitvaart. Dit kan uiteraard ook. Wij geven u enkele tips waar u rekening mee kunt houden:

  • Laat van te voren weten dat er foto's worden gemaakt. Dit is fijn om te weten voor de nabestaanden en aanwezigen.
  • Stem af met de nabestaanden wat u wel en vooral ook niet fotografeert. Het kan zijn dat de nabestaanden liever niet hebben dat er foto's gemaakt worden zolang de kist nog open is.
  • Probeer onopvallend te werk te gaan zodat de aanwezigen niet merken dat u fotografeert. Het draait ten slotte om het afscheid.
  • Houd er rekening mee dat niet iedereen op de foto wil. Een uitvaart kan  erg emotioneel zijn dus niet iedereen die aanwezig is zal op de foto willen.
  • Werk zo geluidloos mogelijk.
  • Probeer de emoties vast te leggen op foto's, het is vaak mooi om in een reportage stijl te fotograferen. 

Wat kost
uitvaartfotografie?

De kosten van uitvaartfotografie zijn afhankelijk van de fotograaf die je kiest. Ervaring leert dat een goede fotograaf meestal tussen de €350 en €700 rekent. Deze kosten zijn afhankelijk van het aantal uur dat de fotograaf aanwezig is. Onze uitvaartverzorgers hebben ervaring met goede uitvaart fotografen en vertellen u hier graag meer over.

Veelgestelde vragen over uitvaartfotografie

Uitvaartfotografie

Wat kost uitvaartfotografie?

De kosten voor uitvaartfotografie zijn afhankelijk van uw wensen. Hoe langer u de fotograaf inhuurt, hoe meer u betaalt. De prijs wordt ook bepaald door de hoeveelheid foto’s die u ontvangt en of deze digitaal of gedrukt zijn. 

Is een uitvaart video ook mogelijk?

Ja, het is ook mogelijk om een uitvaart te laten filmen.

Hoe fotografeer je een begrafenis?

Uitvaartfotografie komt steeds vaker voor bij begrafenissen of crematies, omdat het bij het herinneren van een overleden dierbare heel belangrijk kan zijn. Een laatste hand op de kist, de rouwstoet naar de laatste rustplaats en de slotwoorden van familie en vrienden. Alles wordt met respect en discreet op de foto gezet.

Keurmerk uitvaartzorg