Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Uitvaartfotografie

Uitvaartfotografie

Leg uw fotografie wensen vast

Heeft u al eens nagedacht over uw wensen rondom fotografie? Leg vrijblijvend uw wensen vast. 

Uitvaartfotografie komt steeds vaker voor bij begrafenissen of crematies, omdat het bij het herinneren van een overleden dierbare heel belangrijk kan zijn. Een laatste hand op de kist, de rouwstoet naar de laatste rustplaats en de slotwoorden van familie en vrienden. Alles wordt met respect en discreet op de foto gezet.

Uitvaartfotografie helpt bij rouwverwerking

De dag van de uitvaart gaat vaak in een roes voorbij. Voor veel nabestaanden helpt het om beelden van de uitvaart terug te kijken. Er is maar één kans om de uitvaart mooi in beeld te brengen. U kunt foto’s of een video laten maken door een familielid. Maar dan is deze minder betrokken bij de uitvaart. Daarom kiezen nabestaanden er vaak voor om dit te laten doen.

De beelden kunnen u helpen om met anderen te praten over de overledene. Het kan ook steun geven aan nabestaanden die niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn. Zoals familie of vrienden in het buitenland. Ook voor kinderen is uitvaartfotografie of video vaak belangrijk. Zij stellen de rouw vaak uit. Op het moment dat ze eraan toe zijn, kunt u aan de hand van de foto’s of de video rustig met hen praten over de overledene.

Afbeelding
Uitvaartfotografie

Uitvaartfotografie of
uitvaart filmen

Vaak wordt de overledene zelf niet op de foto of de film gezet. Het vastleggen gebeurt meestal in ‘reportage-stijl’. Bij het overlijden van een baby wordt het kindje zelf vaak wel gefotografeerd. Nabestaanden hebben dan meestal de behoefte aan zoveel mogelijk herinneringen. Uiteraard bepaalt u zelf wat wel en niet gefotografeerd wordt.  De Monuta uitvaartverzorger helpt u graag als u vragen heeft of meer wilt weten over de mogelijkheden. Zoek direct een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Zoek
Veelgestelde vragen over uitvaartfotografie

Uitvaartfotografie

Wat kost uitvaartfotografie?

De kosten voor uitvaartfotografie zijn afhankelijk van uw wensen. Hoe langer u de fotograaf inhuurt, hoe meer u betaalt. De prijs wordt ook bepaald door de hoeveelheid foto’s die u ontvangt en of deze digitaal of gedrukt zijn. 

Is video ook mogelijk?

Ja, het is ook mogelijk om een uitvaart te laten filmen.

Keurmerk uitvaartzorg