uitvaartverzekering voor uw kind

Uitvaartverzekering voor uw kind

U wilt dat het uw kind later nergens aan ontbreekt. U wilt een zekere en stabiele toekomst voor uw gezin, zodat zij niet voor ongewenste verrassingen komen te staan. Daarom is het verstandig om nu alvast een aantal praktische en financiële zaken te regelen. Een uitvaartverzekering is dan waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt. 

De kosten van een uitvaart kunnen al gauw oplopen en zijn vaak hoger dan verwacht. Daarom is het fijn om financieel goed voorbereid te zijn op een overlijden. Wanneer u een uitvaartverzekering bij Monuta afsluit, zijn uw kind(eren) gratis meeverzekerd tot hun 18e jaar. Uw kind is dan voor hetzelfde bedrag verzekerd zonder dat u hier meer premie voor betaalt. 

Belangrijk:

  • Pleeg- en adoptiekinderen tot 18 jaar oud kunnen uiteraard ook gratis meeverzekerd worden op uw eigen polis.
  • Bij Monuta is uw ongeboren kind vanaf de 20e week gratis meeverzekerd  op uw polis., als u langer dan drie maanden bij Monuta verzekerd  bent. 

Verzekeringspremie berekenen

Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten? Bereken hieronder uw eigen premie en verzeker uw kind(eren) gratis mee. 

Verzekeringspremie berekenen

 

Uw kind aanmelden 

Heeft u al een uitvaartverzekering bij Monuta? Dan kunt u uw kind gratis meeverzekeren op uw eigen polis. Aanmelden is heel eenvoudig. U kunt de gegevens van uw zoon of dochter doorgeven via uw Mijn Monuta-account. Heeft u nog geen account? Maak dan eenvoudig online een Mijn Monuta-account aan.

Zwanger en een uitvaartverzekering

Wanneer u zwanger bent, denkt u waarschijnlijk niet aan uw uitvaartverzekering. Daarom is uw ongeboren kind vanaf 20 weken automatisch meeverzekerd op uw polis van Monuta. In de meeste gevallen* geldt dezelfde dekking als op uw polis.  

Mocht de zwangerschap onverhoopt voor de 20ste week worden afgebroken, dan stelt Monuta een vastgesteld dienstenpakket beschikbaar wanneer Monuta de uitvaart verzorgt. Dit geldt alleen als u langer dan drie maanden verzekerd bent. 

Na de geboorte van uw kind kunt u de persoonlijke gegevens van uw zoon of dochter doorgeven via uw Mijn Monuta-account. Heeft u nog geen account? Maak dan eenvoudig online een Mijn Monuta-account aan.

*Er kunnen afwijkende voorwaarden zijn op uw polis. Wilt u weten welke dekking er geldt voor uw kind, neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur via ons gratis telefoonnummer 0800 - 022 22 92.

Mijn kind wordt 18

Als uw kind gratis meeverzekerd is op uw polis dan vervalt deze dekking op 18-jarige leeftijd. Dit is een goed moment om uw kind zelf een uitvaartverzekering te laten afsluiten. Uw kind mag dat volgens de wet zelf doen vanaf deze leeftijd. 

U kunt er ook voor kiezen een uitvaartverzekering af te sluiten voor uw kind op uw eigen naam. In dat geval bent u de verzekeringnemer van de polis en kunt u wijzigingen doorvoeren als dat nodig is. Deze laatste optie is geschikt als u nog enige tijd de verzekering voor uw kind wilt blijven betalen.  

Heeft u eerder al een betaalde verzekering voor uw kind afgesloten, dan kan deze door blijven lopen en eventueel overgedragen worden op naam van uw kind. Dat kan ook als uw kind ouder is dan 18 jaar.

Meer informatie

Lees meer over de inhoud en kosten van een uitvaartverzekering bij Monuta. 

Contact

U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen voor meer informatie over onze uitvaartverzekeringen. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur via 0800 - 022 22 92 (gratis telefoonnummer). U kunt ook terecht bij uw eigen verzekeringsadviseur, zoek de verzekeringsadviseur bij u in de buurt.

 

Veelgestelde vragen

Wij verwachten een kindje, is mijn kindje automatisch meeverzekerd?

Uw ongeboren kindje is automatisch meeverzekerd op uw polis. Vanaf de 20e week van de zwangerschap tot 1 maand na de geboorte is uw kindje in de meeste gevallen* verzekerd voor het gelijke bedrag of pakket waar u voor verzekerd bent. Vóór de 20e week van de zwangerschap stellen wij een vastgesteld pakket van diensten beschikbaar. Dit geldt alleen als er op uw polis geen achterstand is van premiebetaling en als uw polissen minimaal drie maanden lopen.

Na de geboorte kunt u de gegevens van uw zoon of dochter doorgeven via het wijzigingsformulier. Wilt u de gegevens liever telefonisch doorgeven? Dan kunt u contact opnemen met ons Klant Contact Center via het gratis telefoonnummer 0800 - 022 22 92. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.00 tot 21.00 uur. 

U kunt uw kind gratis laten meeverzekeren op uw eigen polis. Wanneer u het wijzigingsformulier verzendt is uw zoon of dochter direct tot de 18-jarige leeftijd verzekerd. 
* Er kunnen afwijkende voorwaarden zijn op uw polis. Wilt u weten welke dekking geldt voor uw kindje, neem dan contact met ons op, wij informeren u graag.

Hoe kan ik mijn kind(eren) (mee)verzekeren?

U kunt uw kind gratis laten meeverzekeren op uw eigen polis. Wanneer u het wijzigingsformulier verzendt is uw zoon of dochter direct tot de 18-jarige leeftijd verzekerd.

U kunt de gegevens van uw zoon of dochter doorgeven via het wijzigingsformulier. Wilt u de gegevens liever telefonisch doorgeven? Neemt u dan contact op met ons Klant Contact Center via het gratis telefoonnummer 0800 - 022 22 92. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.00 tot 21.00 uur. Wanneer u het wijzigingsformulier verzendt is uw zoon of dochter direct tot 18-jarige leeftijd verzekerd.

Kan ik een uitvaartverzekering als gezin afsluiten?

Ja, het is bij Monuta mogelijk om één uitvaartverzekering voor het hele gezin af te sluiten. U kunt een uitvaartverzekering voor uzelf en uw eventuele partner afsluiten, waarbij de kinderen gratis kunnen worden meeverzekerd. Kinderen zijn tot 18 jaar voor hetzelfde bedrag meeverzekerd als de best verzekerde ouder op de polis. 

Kan ik mijn adoptiekinderen en pleegkinderen ook (mee)verzekeren

Ja, u kunt uw adoptiekinderen of pleegkinderen ook gratis tot hun 18e verjaardag meeverzekeren voor hetzelfde bedrag als de best verzekerde ouder op de polis. U kunt de gegevens van uw zoon of dochter doorgeven via Mijn Monuta.

Kan ik mijn stiefkinderen ook (mee)verzekeren

Ja, u kunt uw stiefkinderen ook gratis tot hun 18e verjaardag meeverzekeren voor hetzelfde bedrag als de best verzekerde ouder op de polis. U kunt de gegevens van uw zoon of dochter doorgeven via Mijn Monuta.