Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Header-fotoalbum-bekijken-3

Uitvaartverzekering kind

Uitvaartverzekering afsluiten?

Vul uw geboortedatum in om uw premie te berekenen. Heeft u al een verzekering bij Monuta? Ga naar Mijn Monuta en verzeker uw kind gratis mee.

Uitvaartverzekering
voor uw kind

Met een uitvaartverzekering voor uw kind neemt u nu al financiële zorgen weg voor later. U wilt een zekere en stabiele toekomst voor uw gezin, zodat zij niet voor ongewenste financiële verrassingen komen te staan. Daarom is het verstandig om nu alvast een aantal praktische en financiële zaken te regelen. Een uitvaartverzekering voor uw kinderen biedt zekerheid als het gaat om de kosten van een uitvaart.  

De kosten van een uitvaart kunnen al gauw oplopen en zijn vaak hoger dan verwacht. Daarom is het fijn om financieel goed voorbereid te zijn op een overlijden. Wanneer u een uitvaartverzekering voor uzelf en uw kinderen bij Monuta afsluit, zijn uw kinderen gratis meeverzekerd tot hun 18e jaar. Heeft u al een uitvaartverzekering bij Monuta? Dan kunt u uw kind(eren) gratis meeverzekeren via Mijn Monuta. Uw kind is voor hetzelfde bedrag verzekerd zonder dat u hier meer premie voor betaalt.

Afbeelding
doorkijk-kind-telefoon

Uitvaartverzekering
voor uw baby

Als u een uitvaartverzekering bij Monuta heeft of afsluit kunt u uw kind gratis meeverzekeren. Uw baby is dan voor dezelfde voorwaarden verzekerd als u. Het is belangrijk dat u uw baby wel bijschrijft op uw polis. Dit kan via uw Mijn Monuta-account.

Uitvaartverzekering ongeboren kind bij zwangerschap

Als u zwanger bent, denk u waarschijnlijk niet aan een uitvaartverzekering voor uw baby. Daarom is uw ongeboren kind vanaf 20 weken automatisch meeverzekerd op uw polis van Monuta. In de meeste gevallen* geldt dezelfde dekking als op uw polis.

Mocht de zwangerschap onverhoopt voor de 20ste week worden afgebroken, dan stelt Monuta een dienstenpakket beschikbaar wanneer Monuta ook de uitvaart verzorgt. Dit geldt alleen als u langer dan drie maanden verzekerd bent.

Uw kind gratis meeverzekeren

Na de geboorte van uw baby kunt u de persoonlijke gegevens van uw zoon of dochter doorgeven via uw Mijn Monuta-account. Zo is uw kind tot 18 jaar gratis meeverzekerd op uw polis. Heeft u nog geen account? Maak dan eenvoudig online een Mijn Monuta-account aan.

* Er kunnen afwijkende voorwaarden zijn op uw polis. Wilt u weten welke dekking er geldt voor uw kind, neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur via ons gratis telefoonnummer 0800 - 022 22 92.

Uitvaartverzekering
voor uw gezin

Bij Monuta kunt u online een uitvaartverzekering voor uw gezin afsluiten. Alle gezinsleden staan dan op één polis. In het online afsluitproces vult u eerst uw eigen geboortedatum in, waarna u ook uw gezinsleden kunt toevoegen aan de verzekering. Voor gezinsleden vanaf 18 jaar worden de kosten van de premie berekend aan de hand van de geboortedata. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd en u betaalt hiervoor dus geen premie.

Uitvaartverzekering voor uw
kind en gezin afsluiten

Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten? Bereken hieronder uw eigen premie en verzeker uw kind(eren) gratis mee. Heeft u al een verzekering bij Monuta? Ga dan naar Mijn Monuta en verzeker uw kind gratis mee. 

Bereken

Voordelen van
Monuta

  • Pleeg-, stief- en adoptiekinderen tot 18 jaar oud kunnen uiteraard ook gratis meeverzekerd worden op uw eigen polis.
  • Bij Monuta is uw ongeboren kind vanaf de 20e week gratis meeverzekerd  op uw polis als u langer dan drie maanden bij Monuta verzekerd  bent.
Keurmerk uitvaartzorg
Afbeelding
familie-fotoalbum

Uitvaartverzekering
kind 18 jaar

Als uw kind gratis meeverzekerd is op uw polis dan vervalt deze dekking op 18-jarige leeftijd. Voordat de gratis kinderdekking verloopt wordt u uiteraard op de hoogte gesteld. U kunt een betaalde verzekering voor uw kind afsluiten via de brief of mail die u krijgt of u kunt uw kind zelf een uitvaartverzekering laten afsluiten.

Meeverzekeren of eigen polis afsluiten

Als uw kind bijna 18 jaar wordt en gratis is meeverzekerd op uw polis, krijgt u daarover bericht. U kunt dan een uitvaartverzekering afsluiten voor uw kind op uw eigen naam. In dat geval bent u de verzekeringnemer van de polis en kunt u zelf wijzigingen doorvoeren als dat nodig is. Deze optie is ook geschikt als u nog enige tijd de verzekering voor uw kind wilt blijven betalen. Heeft u geen brief of mail gekregen, dan kunt u uw kind eenvoudig meeverzekeren via Mijn Monuta.

Uw kind kan ook zelf een uitvaartverzekering afsluiten. In dat geval wordt uw kind verzekeringnemer en kan alleen uw kind wijzigingen doorvoeren als dat nodig is.

Uitvaartverzekering overdragen

Heeft u een betaalde uitvaartverzekering voor uw kind afgesloten, dan kan deze door blijven lopen en eventueel overgedragen worden op naam van uw kind. Dat kan ook als uw kind ouder is dan 18 jaar.

Er bestaat geen specifieke uitvaartverzekering voor studenten, dus als uw kind gaat studeren verandert er niets. De uitvaartverzekering kan van 18 jaar tot 75 jaar worden afgesloten. Hoe jonger u de verzekering afsluit, hoe lager de maandelijkse premie.

FAQ verzekeringen / Kinderen

Kan ik mijn kind gratis verzekeren?

U kunt bij Monuta een uitvaartverzekering afsluiten vanaf 18 jaar. Kinderen onder de 18 jaar kunt u gratis meeverzekeren op uw eigen polis via Mijn Monuta. Het is helaas niet mogelijk om een uitvaartverzekering alleen voor uw kind onder de 18 jaar af te sluiten.

Kan ik mijn stiefkinderen ook gratis (mee)verzekeren?

Ja, u kunt uw stiefkinderen ook gratis tot hun 18e verjaardag meeverzekeren voor hetzelfde bedrag als de best verzekerde ouder op de polis. U kunt de gegevens van uw zoon of dochter doorgeven via Mijn Monuta.

Hoe kan ik mijn kind(eren) gratis meeverzekeren?

U kunt uw kind gratis laten meeverzekeren op uw eigen polis. Dit kunt u eenvoudig zelf doen via Mijn Monuta

Wij verwachten een kindje, is mijn kindje automatisch meeverzekerd?

Uw ongeboren kindje is automatisch meeverzekerd op uw polis. Vanaf de 20e week van de zwangerschap tot 1 maand na de geboorte is uw kindje in de meeste gevallen* verzekerd voor het gelijke bedrag of pakket waar u voor verzekerd bent. Vóór de 20e week van de zwangerschap stellen wij een vastgesteld pakket van diensten beschikbaar. Dit geldt alleen als er op uw polis geen achterstand is van premiebetaling en als uw polissen minimaal drie maanden lopen.

Na de geboorte kunt u de gegevens van uw zoon of dochter doorgeven via Mijn Monuta. Uw kind is dan tot 18 jaar gratis meeverzekerd. 
* Er kunnen afwijkende voorwaarden zijn op uw polis. Wilt u weten welke dekking geldt voor uw kindje, neem dan contact met ons op, wij informeren u graag.

Kan ik een uitvaartverzekering als gezin afsluiten?

Ja, het is bij Monuta mogelijk om één uitvaartverzekering voor het hele gezin af te sluiten. U kunt een uitvaartverzekering voor uzelf en uw eventuele partner afsluiten, waarbij de kinderen gratis kunnen worden meeverzekerd. Kinderen zijn tot 18 jaar voor hetzelfde bedrag meeverzekerd als de best verzekerde ouder op de polis. 

Kan ik mijn adoptiekinderen en pleegkinderen ook (mee)verzekeren?

Ja, u kunt uw adoptiekinderen of pleegkinderen ook gratis tot hun 18e verjaardag meeverzekeren voor hetzelfde bedrag als de best verzekerde ouder op de polis. U kunt de gegevens van uw zoon of dochter doorgeven via Mijn Monuta.