Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Header-fotoalbum-bekijken-3

Uitvaartverzekering kind

Bereken uw premie

Vul uw geboortedatum in om uw premie te berekenen.

Uitvaartverzekering
voor uw kind

Met een uitvaartverzekering voor uw kind neemt u nu al financiële zorgen weg voor later. U wilt een zekere en stabiele toekomst voor uw gezin, zodat zij niet voor ongewenste financiële verrassingen komen te staan. Daarom is het verstandig om nu alvast een aantal praktische en financiële zaken te regelen. Een uitvaartverzekering voor uw kinderen biedt zekerheid als het gaat om de kosten van een uitvaart.  

De kosten van een uitvaart kunnen al gauw oplopen en zijn vaak hoger dan verwacht. Daarom is het fijn om financieel goed voorbereid te zijn op een overlijden. Wanneer u een uitvaartverzekering voor uzelf en uw kinderen bij Monuta afsluit, zijn uw kinderen gratis meeverzekerd tot hun 18e jaar. Uw kind is voor hetzelfde bedrag verzekerd zonder dat u hier meer premie voor betaalt.

Afbeelding
doorkijk-kind-telefoon

Uitvaartverzekering
voor uw baby

Wanneer u zwanger bent, denkt u waarschijnlijk niet aan een uitvaartverzekering voor uw baby. Daarom is uw ongeboren kind vanaf 20 weken zwangerschap automatisch meeverzekerd op uw polis van Monuta. In de meeste gevallen* geldt dezelfde dekking als op uw polis. 

Mocht de zwangerschap onverhoopt voor de 20ste week worden afgebroken, dan stelt Monuta een dienstenpakket beschikbaar wanneer Monuta ook de uitvaart verzorgt. Dit geldt alleen als u langer dan drie maanden verzekerd bent.

Uw kind gratis meeverzekeren

Na de geboorte van uw baby kunt u de persoonlijke gegevens van uw zoon of dochter doorgeven via uw Mijn Monuta-account. Zo is uw kind tot 18 jaar gratis meeverzekerd op uw polis. Heeft u nog geen account? Maak dan eenvoudig online een Mijn Monuta-account aan.

* Er kunnen afwijkende voorwaarden zijn op uw polis. Wilt u weten welke dekking er geldt voor uw kind, neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur via ons gratis telefoonnummer 0800 - 022 22 92.

Afbeelding
familie-fotoalbum

Uitvaartverzekering
voor uw gezin

Bij Monuta kunt u online een uitvaartverzekering voor uw gezin afsluiten. Alle gezinsleden staan dan op één polis. In het online afsluitproces vult u eerst uw eigen geboortedatum in, waarna u ook uw gezinsleden kunt toevoegen aan de verzekering. Voor gezinsleden vanaf 18 jaar worden de kosten van de premie berekend aan de hand van de geboortedata. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd en u betaalt hiervoor dus geen premie.

Uitvaartverzekering voor uw
kind en gezin afsluiten

Wilt u een uitvaartverzekering afsluiten? Bereken hieronder uw eigen premie en verzeker uw kind(eren) gratis mee.

Bereken

Voordelen van
Monuta

  • Pleeg- en adoptiekinderen tot 18 jaar oud kunnen uiteraard ook gratis meeverzekerd worden op uw eigen polis.
  • Bij Monuta is uw ongeboren kind vanaf de 20e week gratis meeverzekerd  op uw polis als u langer dan drie maanden bij Monuta verzekerd  bent.

Mijn kind wordt 18

Als uw kind gratis meeverzekerd is op uw polis dan vervalt deze dekking op 18-jarige leeftijd. Dit is een goed moment om uw kind zelf een uitvaartverzekering te laten afsluiten. Uw kind mag dat volgens de wet zelf doen vanaf deze leeftijd.

U kunt er ook voor kiezen een uitvaartverzekering af te sluiten voor uw kind op uw eigen naam. In dat geval bent u de verzekeringnemer van de polis en kunt u zelf wijzigingen doorvoeren als dat nodig is. Deze laatste optie is met name geschikt als u nog enige tijd de verzekering voor uw kind wilt blijven betalen. 

Heeft u een betaalde uitvaartverzekering voor uw kind afgesloten, dan kan deze door blijven lopen en eventueel overgedragen worden op naam van uw kind. Dat kan ook als uw kind ouder is dan 18 jaar.

FAQ verzekeringen / Kinderen

Wij verwachten een kindje, is mijn kindje automatisch meeverzekerd?

Uw ongeboren kindje is automatisch meeverzekerd op uw polis. Vanaf de 20e week van de zwangerschap tot 1 maand na de geboorte is uw kindje in de meeste gevallen* verzekerd voor het gelijke bedrag of pakket waar u voor verzekerd bent. Vóór de 20e week van de zwangerschap stellen wij een vastgesteld pakket van diensten beschikbaar. Dit geldt alleen als er op uw polis geen achterstand is van premiebetaling en als uw polissen minimaal drie maanden lopen.

Na de geboorte kunt u de gegevens van uw zoon of dochter doorgeven via het wijzigingsformulier. Wilt u de gegevens liever telefonisch doorgeven? Dan kunt u contact opnemen met ons Klant Contact Center via het gratis telefoonnummer 0800 - 022 22 92. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.00 tot 21.00 uur. 

U kunt uw kind gratis laten meeverzekeren op uw eigen polis. Wanneer u het wijzigingsformulier verzendt is uw zoon of dochter direct tot de 18-jarige leeftijd verzekerd. 
* Er kunnen afwijkende voorwaarden zijn op uw polis. Wilt u weten welke dekking geldt voor uw kindje, neem dan contact met ons op, wij informeren u graag.

Hoe kan ik mijn kind(eren) (mee)verzekeren?

U kunt uw kind gratis laten meeverzekeren op uw eigen polis. Wanneer u het wijzigingsformulier verzendt is uw zoon of dochter direct tot de 18-jarige leeftijd verzekerd.

U kunt de gegevens van uw zoon of dochter doorgeven via Mijn Monuta. Wilt u de gegevens liever telefonisch doorgeven? Neemt u dan contact op met ons Klant Contact Center via het gratis telefoonnummer 0800 - 022 22 92. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.00 tot 21.00 uur. Wanneer u het wijzigingsformulier verzendt is uw zoon of dochter direct tot 18-jarige leeftijd verzekerd.

Kan ik een uitvaartverzekering als gezin afsluiten?

Ja, het is bij Monuta mogelijk om één uitvaartverzekering voor het hele gezin af te sluiten. U kunt een uitvaartverzekering voor uzelf en uw eventuele partner afsluiten, waarbij de kinderen gratis kunnen worden meeverzekerd. Kinderen zijn tot 18 jaar voor hetzelfde bedrag meeverzekerd als de best verzekerde ouder op de polis. 

Kan ik mijn adoptiekinderen en pleegkinderen ook (mee)verzekeren?

Ja, u kunt uw adoptiekinderen of pleegkinderen ook gratis tot hun 18e verjaardag meeverzekeren voor hetzelfde bedrag als de best verzekerde ouder op de polis. U kunt de gegevens van uw zoon of dochter doorgeven via Mijn Monuta.

Kan ik mijn stiefkinderen ook (mee)verzekeren?

Ja, u kunt uw stiefkinderen ook gratis tot hun 18e verjaardag meeverzekeren voor hetzelfde bedrag als de best verzekerde ouder op de polis. U kunt de gegevens van uw zoon of dochter doorgeven via Mijn Monuta.