Overslaan en naar de inhoud gaan

Algemeen graf

Uitvaartverzorger in uw buurt

U kunt altijd bij Monuta terecht. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent.

Zoeken
Image
Particulier graf Rustoord

Particulier graf

U vindt op Begraafplaats Rustoord twee soorten particuliere graven: een koopgraf en een huurgraf. Er zijn zelfs diverse keldergraven beschikbaar met ruimte voor vier of meer overledenen. Ieder beschikbaar graf kunt u kopen of huren voor 10, 20, 30, 40 of 50 jaar. De ligging van het graf is hiervoor niet bepalend. U koopt of huurt niet de grond, maar het recht om in dat graf te begraven. Bij koopgraven heeft u dat recht voor altijd, bij huurgraven voor de afgesproken periode. Is de gehuurde periode voorbij, dan kunt u het recht verlengen met 5,10 of 20 jaar. Als rechthebbende van het graf krijgt u hierover tijdig bericht. Op Rustoord kunt u een huurgraf reserveren met een huurtermijn van 20, 30, 40 of 50 jaar die pas ingaat op het moment dat de begrafenis plaatsvindt. Het voordeel is dat u het op dit moment geldende tarief betaalt en tariefsverhogingen dus niet van toepassing zijn. Voorbeeld: u huurt in 2015 een graf voor 20 jaar. De eerste begrafenis vindt plaats in 2033; in dat jaar gaat ook de huurtermijn van 20 jaar in. De huurtermijn hoeft dus pas verlengd te worden in 2053.

Image
Bos- en bovengrondse graven Rustoord

Bos- en bovengrondse graven

Bosgraven liggen in een bosrijke omgeving. Op een bosgraf plaatsen wij alleen een kopsteen. De rest van het graf gaat op in de natuurlijke omgeving. Als een van de weinige begraafplaatsen van Nederland, vindt u op Begraafplaats Rustoord bovengrondse graven. Deze graven zijn aangelegd in harmonie met de natuurlijke omgeving en historie van de begraafplaats. Op dit moment zijn er geen bovengrondse graven beschikbaar. Let op: momenteel zijn er geen bovengrondse graven beschikbaar. Wilt u een bovengronds graf? Deze zijn op aanvraag beschikbaar.

Image
Asbestemming Monuta Rustoord

Asbestemming

Rondom asbestemming is op Begraafplaats Rustoord veel mogelijk. U vindt er speciale urnentuintjes en urnenkelders, maar ook een ornamentenveld, cappella's en een strooiveld. Een asbus mag zelfs in een bestaand particulier graf worden bijgezet.

  • Herinnerings-boom: U kunt het as van uw dierbare op laten gaan in de groei van een jonge boom, zoals de zilverlinde, dakplantaan, catalpa bignonioides en prunus. Eventuele andere boomsoorten zijn bespreekbaar met de medewerkers van de buitendienst. De as leggen wij, als u dit wenst in uw bijzijn, in de kuil van de aan te planten boom. Bij de boom plaatsen wij een bordje met naam, geboorte- en overlijdensdatum. Zo symboliseert de boom voor altijd uw herinnering. De medewerkers van de begraafplaats dragen zorg voor het onderhoud.
  • Ornamentenveld: Op het ornamentenveld is het mogelijk vier asbussen te begraven of bovengronds te bewaren. Er bestaat hier grote vrijheid met betrekking tot het ontwerp van het monument. Zo geeft u er een heel persoonlijke invulling aan.
  • Urnentuin: Een urnentuin is een met buxus omgeven ruimte van ongeveer 80 x 80 centimeter. In de tuin kunnen vier sierurnen worden geplaatst. Ook kunt u ervoor kiezen de asbussen in een tuin te begraven. In dat geval wordt gebruik gemaakt van een hermetisch afgesloten urnenkelder. Natuurlijk kunt u ook een monumentje laten plaatsen en de tuin inrichten met beplanting van uw keuze.
  • Urnenkelder: In een urnenkelder is ruimte voor het plaatsen van vier urnen. Als monument kunt u een tegel van 50 x 50 centimeter plaatsen.
  • Cappella: Een cappella biedt de mogelijkheid een urn op een bijzondere wijze bovengronds maximaal drie urnen te bewaren. U kunt in een cappella ook persoonlijke voorwerpen plaatsen, zoals fotolijstjes.
  • Particulier graf: ​Urnen kunt u bijzetten in een particulier graf. Hoeveel urnen u kunt plaatsen hangt af van de voorwaarden waaronder het graf is gehuurd of gekocht.
  • Verstrooien van as: Op het daarvoor speciaal ingerichte strooiveld en op particuliere graven kunt u as laten verstrooien. Familieleden mogen hierbij aanwezig zijn. Daarbij bestaat de mogelijkheid een naamplaatje op de herdenkingszuil te plaatsen.

Image
Afbeelding bij catering Rustoord

Catering

Een afscheidsplechtigheid wordt vaak afgesloten met een hapje en drankje. Bij Rustoord heeft u een ruime keuze. U kunt kiezen voor broodjes en soep, maar ook voor koffie met gebak. Zo bieden we zelfs lokale lekkernijen aan, zoals Marikenbrood en Nijmegenaartjes. En ook een drankje met bittergarnituur behoort tot de opties. Bekijk het cateringboek voor alle mogelijkheden.