Overslaan en naar de inhoud gaan

Over onze dienstverlening

Bij het regelen van een crematie komt veel kijken. Muziek is bijvoorbeeld een sfeerbepalend onderdeel van de plechtigheid. We leggen graag uit wat de mogelijkheden zijn op het gebied van muziek . Na de crematie kunt u de belangstellenden een hapje en drankje aanbieden. Hiervoor kunt u ook bij ons terecht.
Uitvaartverzorger in uw buurt

U kunt altijd bij Monuta terecht. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent.

Zoeken
Image
Crematorium Cereshof stadskanaal catering
Image
Cereshof Monuta Catering

Catering

Steeds vaker willen de nabestaanden samen met familie en vrienden het glas heffen na de uitvaart. Een goed glas wijn met een bitterbal is daarmee al bijna net zo gewoon als koffie met cake. Crematorium Cereshof biedt veel mogelijkheden rondom de catering. U kunt kiezen voor een uitgebreide koffietafel met broodjes, maar ook koffie met appeltaart of oranjekoek is mogelijk. Net als een glas bier met bittergarnituur. Bekijk ook eens onze streekproducten en de bijbehorende tarieven.

Image
Monuta Cereshof muziek

Muziek

Muziek bepaalt de sfeer bij een plechtigheid. Crematorium Cereshof maakt daarom gebruik van een professionele muziekinstallatie. U heeft de keuze uit een uitgebreide muziekcollectie met verschillende genres muziek, waaronder muziek uit onze streek en provincie. Natuurlijk is het ook mogelijk uw eigen muziek af te laten spelen. Via onderstaande link kunt u de collectie bekijken. U vindt muziek gemakkelijk op titel of artiest. U kunt ook eigen muziek laten afspelen. In dat geval is het belangrijk dat deze muziek, als mp3, tenminste 24 uur voor de plechtigheid bij ons is aangeleverd. Ook kunnen tijdens de plechtigheid foto's en/of videobeelden worden getoond. Voor het tonen van foto's kunt u het PowerPoint gebruiken. Klik hier voor de handleiding.

Image
Crematorium Cereshof Livestream

Livestream en opnamen

Crematorium Cereshof beschikt over een goed geluids- en videosysteem. Hiermee kunt u een geluidsopname laten maken van de afscheidsdienst of de plechtigheid laten filmen met meerdere camera's. Zo blijft uw herinnering in beeld bestaan. U krijgt de opname, op USB-stick, direct mee. Dierbaren die niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn, kunnen de uitvaart via een livestream volgen. Via een inlogcode die ze van u ontvangen, loggen ze vanaf 15 minuten voor aanvang van de plechtigheid in. Dit is mogelijk voor in totaal 150 computers tegelijkertijd. De uitzending wordt beëindigend op het moment dat de genodigden de aula hebben verlaten. Zo krijgt u als naaste familie de gelegenheid rustig met elkaar afscheid te nemen.

Image
Monuta Cereshof Columbarium
Image
Monuta Cereshof Columbarium

Asbestemming

Na de crematie verzamelen wij zorgvuldig de as. Daarna is er een wettelijke bezinningsperiode van een maand. Tijdens deze periode staat de as in de algemene nis van het crematorium. U kunt in die periode rustig nadenken over wat u met de as wilt doen.  Crematorium Cereshof biedt u verschillende mogelijkheden voor de asbestemming. Zo is er een binnencolumbarium waar u een (sier)urn in een muur met nissen kunt plaatsen. U bepaalt zelf voor welke nis u kiest. Het is mogelijk om bloemen, een foto of een ander persoonlijk voorwerp in de nis te plaatsen. Op de urn kunt u een naamplaatje laten plaatsen. Ook zijn er modellen waarop de gegevens zijn te graveren, samen met een persoonlijk gedicht of een tekst. Naast het binnencolumbarium vindt u bij crematorium Cereshof ook twee buitencolombaria. Ook hier kunt u een sierurn neerzetten. Het columbarium mag u elke dag bezoeken en op elk gewenst tijdstip. Huurt u een nis, dan krijgt u van ons de toegangscode voor het columbarium. Het is ook mogelijk de urn te laten bijzetten in een speciaal urnengraf in de urnentuin. Of om de as te verstrooien op een van de strooivelden op begraafplaatsen in de gemeente Stadskanaal.  Wij beschikken over een ruim assortiment sierurnen en as-sieraden en adviseren u hier graag over.