Overslaan en naar de inhoud gaan

Over onze faciliteiten

Uitvaartverzorger in uw buurt

U kunt altijd bij Monuta terecht. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent.

Zoeken
Image
Ontmoetingsruimte Memoriam

Ontmoetingsruimte

Voordat de afscheidsceremonie begint, vinden veel mensen het prettig om met naaste familie bij elkaar te komen ter voorbereiding op het laatste afscheid. Terwijl de gasten warm ontvangen worden door onze medewerkers in de ontmoetingsruimte, kan de familie zich samen terugtrekken voor een moment van bezinning in de familiekamer. In de ontmoetingsruimte worden bezoekers van een afscheid ontvangen door onze ervaren hostesses.

Image
Monuta Memoriam Aula

Aula's

De Commandeur is een open, vriendelijke ruimte met veel natuurlijk licht en een mooie akoestiek. Dat maakt de ruimte ook zeer geschikt voor livemuziek. In deze aula is een vleugel aanwezig. Wanneer het buiten bewolkt is, verspreidt de sterrenhemel aan het plafond een vriendelijke gloed over de aanwezigen. De ruimte is intiem ingericht met luxe materialen in zachte aardetinten. De aula is geschikt voor maximaal 130 personen. Onze De Adjudant is speciaal ontworpen voor kleinere gezelschappen. De ruimte is licht en huiselijk. Ingericht voor een intieme en informele plechtigheid in huiskamersfeer met 16 á 20 personen. Ook hier is het mogelijk om beeld en muziek af te spelen. Een ruimte voor een afscheid in kleine kring, in alle rust.

Image
Crematieruimte Memoriam

Crematieruimte

De crematieruimte is niet koud en kil, maar net zo persoonlijk en vertrouwd als de rest van het gebouw. Het is een modern ingerichte ruimte met een vriendelijke uitstraling. Het invoeren van de kist gaat volledig automatisch. Na afloop van de plechtigheid opent het luik zich, de kist verdwijnt en het luik sluit zich weer. Hierna begint de daadwerkelijke crematie. Hier is uiteraard niks van te zien. Na dit laatste afscheid is het mogelijk om met elkaar na te praten in de ontmoetingsruimte.

Image
Monuta Memoriam 24 uurs kamer

24-uurskamer

Onze 24-uurskamers bieden een liefdevol alternatief voor een thuisopbaring. U krijgt de sleutel van de familiekamer en mogen hier op ieder gewenst tijdstip binnenlopen. Geen zorgen over bezoekuren, maar 24 uur per dag toegang zonder afspraak. Zo bepaalt u zelf de bezoekers, het tijdstip en de lengte van het bezoek aan de overledene. De ruimtes zijn ruim en comfortabel ingericht. We hebben veel aandacht besteed aan moderne faciliteiten, inrichting, licht en kleur. Zo kan hier gedurende de 5 á 6 dagen van de opbaring een eigen plek gecreëerd worden.

Image
Monuta Memoriam opbaren

Opbaring en rouwbezoek

Een thuisopbaring of het rouwbezoek aan huis ontvangen is niet altijd mogelijk. Onze opbaarruimtes zijn huiselijk ingericht en geschikt om de overledene met meerdere mensen tegelijk te bezoeken. Zo krijgt iedereen de ruimte om in alle rust en in huiselijke sfeer afscheid te komen nemen. U bepaalt zelf hoe en wanneer het rouwbezoek ontvangen wordt. Misschien is het prettig om de eerste dagen alleen met familie bij de overledene door te brengen en op vaste tijdstippen ook andere belangstellenden de kans te geven om afscheid te nemen. De overledene kan hier verblijven tot aan de dag van de uitvaart. Dat geeft de nabestaanden de kans deze laatste dagen geheel naar eigen wens in te vullen.