Overslaan en naar de inhoud gaan

Over onze dienstverlening

Crematorium Noorderveld helpt u graag om de uitvaartplechtigheid goed te regelen. Hieronder leest u alles over onze dienstverlening.
Uitvaartverzorger in uw buurt

U kunt altijd bij Monuta terecht. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent.

Zoeken
Image
Catering koffieruimte crematorium Noorderveld Nieuwegein

Catering

Na de crematie- of begrafenisplechtigheid kunt u met uw gezelschap wat drinken en eten en samen herinneringen ophalen. U heeft de keus uit verschillende arrangementen, waarbij wij rekening houden met eetwensen rondom een allergie, specifiek dieet en geloofsovertuiging. Ook kunnen wij alle arrangementen serveren zonder vlees of vis. U heeft de keus uit een breed assortiment. 

Image
Crematie Noorderveld

Crematie

Na de plechtigheid mag u uw dierbare begeleiden naar de ovenruimte en eventueel bij de invoer aanwezig zijn. Na het crematieproces verzamelen wij de as en plaatsen de asbus in de algemene nis. Hier blijft deze minimaal een maand staan. Deze wettelijk vastgestelde bezinningsperiode geeft u de tijd om te besluiten welke bestemming u de as wilt geven. De bloemstukken plaatsen wij na afloop van de plechtigheid bij de rotsblokken op het terrein. Het is ook mogelijk de bloemen mee naar huis te nemen.  

Image
Asbestemming Noorderveld

Asbestemming

Het is mogelijk om het bewaren van de asbus in de algemene nis met zes maanden te verlengen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Na deze zes maanden vragen wij een vergoeding voor het bewaren ervan. Het is natuurlijk ook mogelijk dat u de asbus ophaalt en zelf thuis bewaart. U kunt dan kiezen voor het plaatsen van de as in een sierurn. Maar er zijn ook mogelijkheden om de as in een glasobject te verwerken, in ware kunstobjecten of in assieraden. Wilt u de urn liever plaatsen in een urnenmuur, dan biedt crematorium Noorderveld u twee urnenmuren. Er zijn nissen van verschillende afmetingen, waardoor meerdere urnen in een nis kunnen worden bewaard. Bij één van de urnenmuren vindt u aangelegde urnentuintjes van ongeveer 100 bij 50 centimeter, omrand met buxus. U kunt het urnentuintje verder naar eigen smaak inrichten met planten of bloemen. U kunt er ook voor kiezen de as te verstrooien op het strooiveld. Bij de verstrooiing van de as op het strooiveld van Begraafplaats Noorderveld mag u aanwezig zijn.  

Image
Aula crematorium Noorderveld Nieuwegein

Beeld en geluid

Crematorium Noorderveld beschikt over een professionele geluidsinstallatie om de muziek te verzorgen. U kunt hiervoor gebruik maken van uw eigen collectie, maar ook een keuze maken uit onze uitgebreide muziekcollectie. U kunt onder andere kiezen uit ons muziekboek, staat uw keuze er niet tussen, vraag dit even bij ons na. Wij kunnen wellicht nog op een andere manier aan de muziek komen. Als de plechtigheid op een maandag is, dan kunt u de muziek en foto’s doorgeven tot vrijdag 12.00 uur. Wilt u een muziekstuk laten horen wat niet in onze collectie zit en u heeft het zelf ook niet in uw bezit? Neemt u dan gerust contact met ons op, zodat wij u daarmee ​kunnen helpen. Van de plechtigheid kunt u een geluids- of beeldopname ontvangen. De familie krijgt deze op een cd. Zo heeft u een blijvende herinnering aan het afscheid van uw dierbare.

Image
Aula crematorium Noorderveld Nieuwegein

Livestream

Wanneer familieleden of andere dierbaren niet in de gelegenheid zijn naar het crematorium te komen voor de plechtigheid, kunt u hen deze via een livestream laten bijwonen. Hiervoor ontvangt u inlogcodes die u zelf kunt verspreiden. Via onderstaande button kunt u vervolgens inloggen met de gegevens die u heeft ontvangen.