Overslaan en naar de inhoud gaan

Over onze dienstverlening

Wij laten u graag zien wat wij voor u kunnen betekenen. Als u gebruik wilt maken van crematorium Terneuzen, dan bent u volkomen vrij in de keuze voor de uitvaartverzorger. Iedere uitvaartondernemer kan bij ons gebruik maken van de rouwkamers en de mogelijkheden voor de plechtigheid.
Uitvaartverzorger in uw buurt

U kunt altijd bij Monuta terecht. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent.

Zoeken
Image
Beeld en geluid Terneuzen

Beeld en geluid

Muziek is vaak een mooie toevoeging aan de sfeer van de plechtigheid. U kunt een keuze maken uit onze uitgebreide muziekcollectie of gebruikmaken van uw eigen muziek. U kunt kiezen voor het (laten) bespelen van de vleugel in de aula. Of misschien geeft u de voorkeur aan een muzikale omlijsting door een koor of een muziekensemble. Crematorium Terneuzen biedt volop ruimte voor deze mogelijkheden. Via beeld kunt u een presentatie maken over het leven van uw dierbare. U kunt deze presentatie op uw eigen laptop en via onze beamer laten zien. Heeft u familie of vrienden die in het buitenland wonen of om een reden niet naar de uitvaart kunnen komen? Dan is het mogelijk om de plechtigheid via internet te volgen. Dit werkt heel eenvoudig en op deze manier kunnen familieleden, vrienden op hetzelfde moment ‘aanwezig' zijn bij de plechtigheid. Het is ook mogelijk om te kiezen voor het laten opnemen van de plechtigheid. Zo kunt u deze op een later moment nog eens terug zien.  

Image
Crematorium Terneuzen catering

Catering

Naast de gebruikelijke consumpties heeft u de keuze uit speciale arrangementen. Alle arrangementen hebben een Zeeuwse naam en worden zoveel mogelijk bereid met verse, lokale producten. Zo is er een high tea met heerlijk Zeeuws gebak, maar ook een uitgebreid borrelarrangement. Bekijk ook eens onze streekproducten en de bijbehorende tarieven.

Image
Crematie Terneuzen

Crematie

Na de plechtigheid begeleiden wij de overledene naar de ovenruimte, waar de crematie nog dezelfde dag plaatsvindt. U mag uw dierbare zelf naar de ovenruimte begeleiden en eventueel bij de invoer aanwezig zijn. Het crematieproces duurt ongeveer anderhalf uur. Na de crematie plaatsen wij de urn in de algemene nis en blijft het een maand op het crematorium. De zogenaamde ‘bezinningstijd'. Deze bezinningsperiode is wettelijk vastgesteld. In deze periode kunt u besluiten welke bestemming u de as wilt geven. Na een maand ontvangt u een brief met daarbij een formulier met keuzemogelijkheden voor de asbestemming. 

Image
Asbestemming Terneuzen

Asbestemming en columbarium

Na de crematie verzamelen wij zorgvuldig de as en doen deze in een asbus. Hierna is er een wettelijke bezinningsperiode van een maand. Tijdens deze periode blijft de as in onze algemene nis. De bezinningsperiode is bedoeld om u de tijd te geven voor het kiezen van een asbestemming. Omdat het voor u moeilijk kan zijn dat de as een maand in het crematorium moet blijven, geven wij u de mogelijkheid om de urn tijdens deze periode te bezoeken. De urn wordt hiervoor in een speciale nis geplaatst, die afgesloten is met een glazen deurtje. Natuurlijk mag u hier bloemen bij leggen of eventueel een foto, wij maken dan het deurtje voor u open om de nis in te richten. U kunt de urn tijdens kantooruren bezoeken. Op het gebied van urnen is er enorm veel keuze in vormen, maten en materialen. Naast een urn kunt u ook (een deel van) de as in een herinneringssieraad bewaren. Maar ook een asbeeld of glazen object is mogelijk. Daarnaast kunt u de as ook laten verstrooien.