Overslaan en naar de inhoud gaan

Over onze faciliteiten

De plechtigheid in het crematorium vindt plaats in de aula. U kunt de plechtigheid invullen volgens uw wensen. Vaak houdt een familielid of voorganger een afscheidswoord. Voor kerkelijke plechtigheden kunt u gebruikmaken van liturgische voorwerpen, zoals een paaskaars, wijwater en bijbel. Gebruik van wierrook is in ons crematorium helaas niet mogelijk. Aan het eind van de plechtigheid kunt u ervoor kiezen uw dierbare een laatste groet te brengen door nog eenmaal langs de kist te lopen.  Het crematorium staat een uur tot uw beschikking. Wilt u dat de plechtigheid langer duurt, dan kunt u de tijd verlengen.
Uitvaartverzorger in uw buurt

U kunt altijd bij Monuta terecht. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent.

Zoeken
Image
Koffiekamer Terneuzen

Aula en koffiekamer

Zowel grote als kleine gezelschappen kunnen terecht in de met zorg ingerichte aula. Deze biedt plaats aan 165 zitplaatsen. In de belangstellendenruimte kunnen nog eens 120 extra zitplaatsen worden gecreëerd waar de gasten de plechtigheid via beeld en geluid kunnen volgen. Zo blijft het intieme karakter bewaard. Na de plechtigheid kunt u terecht in de sfeervolle koffiekamer voor een condoleance en een kopje koffie, broodje of een hapje en drankje. De koffiekamer kunt u ook gebruiken tijdens een rouwbezoek. Deze grenst aan één van de rouwkamers.  

Image
Familiekamer Terneuzen

Familiekamer

Voor naaste familieleden is er een speciale ruimte: de familiekamer. Hier kunt u zich in alle rust voorbereiden op het laatste afscheid. De familiekamer beschikt over een aparte ingang en biedt ruimte aan 15 personen. Voorafgaand aan de plechtigheid kan hier een kopje koffie of thee worden gedronken.

Image
De Huiskamer Terneuzen

De Huiskamer

Kiest u voor een plechtigheid met een besloten gezelschap, dan kunt u gebruikmaken van onze kleine aula: De Huiskamer. Deze ruimte is geschikt voor maximaal 20 personen.

Image
Rouwkamers Terneuzen

Rouwkamers

Crematorium Terneuzen beschikt over vier sfeervolle 24-uurs kamers waar u uw dierbare kunt opbaren. Iedere kamer beschikt over een eigen thema. De kamers heten: ‘Het Getij’, ‘De Horizon’, ‘De Schelde’ en ’De Haven’. Dankzij de 24-uurs kamers is het voor nabestaanden mogelijk om hun overleden dierbare te bezoeken op de momenten dat daar behoefte aan is. Een afspraak maken voor bezoek is niet nodig, omdat u als familie een tag krijgt waarmee op u elk gewenst moment bij uw dierbare op bezoek kunt gaan. Op de dag van de uitvaart kunt u tot net voor de plechtigheid bij uw dierbare blijven. U hoeft niet meer naar een andere locatie en u loopt gezamenlijk naar de aula voor de afscheidsdienst.