Overslaan en naar de inhoud gaan

Over onze dienstverlening

Ons team vindt een gastvrije instelling heel belangrijk. Daarom zullen wij altijd met u meedenken, of het nu gaat om cateringwensen of uitvaartmuziek. Ook kunt u opnamen laten maken van het afscheid. Zo kunt u dit altijd op een later en minder emotioneel moment terugkijken. We geven u graag vrijblijvend advies en denken altijd met u en uw wensen mee.
Uitvaartverzorger in uw buurt

U kunt altijd bij Monuta terecht. Ook als u niet of ergens anders verzekerd bent.

Zoeken
Image
Monuta Waldhof Opeinde Drachten beeld en geluid

Beeld en geluid

Met muziek bepaalt u een groot deel van de sfeer tijdens de plechtigheid. Crematorium Wâldhôf beschikt over een professionele geluidsinstallatie en een uitgebreide muziekcollectie. Uiteraard mag u ook gebruik maken van muziek uit uw eigen collectie. Via de tv-schermen kunt u tijdens de plechtigheid foto’s laten zien die iets vertellen over het leven van uw dierbare. Bij ieder muziekstuk kunt u verschillende foto’s uploaden. Ook kunt u een vaste foto doorgeven die tussen de muziekstukken wordt getoond. Zo maakt u de plechtigheid nog persoonlijker. Van de plechtigheid maken wij altijd een geluidsopname. U kunt deze opname tegen een vergoeding ontvangen. Het is ook mogelijk een beeldopname van de plechtigheid te laten maken.

Image
Monuta Waldhof Opeinde Drachten catering
Image
Monuta Waldhof Opeinde Drachten catering
Image
Monuta Waldhof Opeinde Drachten catering

Catering

Bij crematorium Wâldhôf is veel mogelijk op het gebied van catering. U kunt kiezen voor koffie met een gevulde koek, maar ook voor een uitgebreide koffietafel met soep en broodjes. Of u kiest voor een traditioneel kopje koffie met een suikerkrakeling of oranjekoek. Steeds vaker heffen nabestaanden ook het glas. U proost met een glas bier of wijn op het leven van uw dierbare en kiest ervoor hier bittergarnituur, tapas of een salade buffet bij te serveren. Bekijk ook eens onze streekproducten en de bijbehorende tarieven.

Image
Monuta Waldhof Opeinde Drachten livestream

Livestream

Nabestaanden die niet aanwezig kunnen zijn bij de plechtigheid, kunnen deze online via een livestream bekijken. U ontvangt een inlogcode die u kunt delen.

Image
Monuta Waldhof Opeinde Drachten asbestemming

Asbestemming

Na de crematie verzamelen wij zorgvuldig de as en bewaren deze voor een maand in de algemene nis. Tijdens deze bezinningsperiode kunt u rustig nadenken over wat u met de as wilt doen. Crematorium Wâldhôf biedt u verschillende mogelijkheden voor asbestemming. Naast het crematorium ligt het binnen columbarium. In deze muur met nissen plaatst u de (sier)urn in een zelf te kiezen nis. Bij de urn mag u bloemen, een foto of een ander persoonlijk voorwerp plaatsen. Als u dat wilt sluiten wij de nis af met een glasplaat. Op de sierurn kunt u een naamplaatje plaatsen, maar er zijn ook modellen waarbij u de gegevens, een persoonlijk gedicht of een tekst rechtstreeks op de urn kunt laten graveren. Het binnen columbarium mag u via een toegangscode elke dag bezoeken en op ieder tijdstip. Een andere vorm van asbestemming is de as verstrooien. U vindt bij Crematorium Wâldhôf twee eigen strooivelden. Op het algemene strooiveld vinden verstrooiingen plaats met of zonder aanwezigheid van nabestaanden, Daarnaast heeft u de mogelijkheid te kiezen voor een persoonlijk strooiveld. Bij dit strooiveld van een vierkante meter kunt u een gedenkteken met een zelfgekozen tekst laten plaatsen. U huurt de plek voor vijf jaar en bepaalt zelf wie hier verstrooid worden. Zo creëert u een persoonlijke familieplek. We kunnen ook voor u verzorgen dat de as op de Waddenzee of Noordzee zee wordt uitgestrooid. U bepaalt zelf of u hierbij aanwezig wilt zijn.