Overslaan en naar de inhoud gaan
Afspraak
maken
Een voorgesprek is een gesprek met een uitvaartverzorger over een nabij afscheid. Hierbij worden alle wensen en mogelijkheden rondom het komende afscheid besproken en vastgelegd. U bespreekt met elkaar hoe de uitvaart eruit moet komen te zien; van de keuze voor een begrafenis of crematie tot aan de keuze voor de bloemen, muziek en kist. Een voorgesprek geeft een duidelijk overzicht van de kosten.

Zodra u het formulier ingevuld heeft, nemen wij binnen een werkdag contact met u op om een afspraak in te plannen.
Afspraak maken

Afspraak

bevestigd

Wij hebben uw verzoek voor een afspraak in goede orde ontvangen. U wordt binnen één dag gebeld door ons om een afspraak in te plannen met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Monuta

U ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsmail van uw aanvraag op het door u opgegeven e-mailadres.
Lees meer over het uitvaartproces
Aanhef
Is de afspraak voor uzelf?
Bel bij overlijden
24 / 7
0598 - 636 726

Team Monuta
in Veendam

Onze uitvaartverzorgers

Freddy Huizeling

Geïnspireerd door mijn opa die 36 jaar leedaanzegger in Sappemeer is geweest, ben ik in 1997 begonnen als algemeen assistent bij het crematorium in Groningen. Als uitvaartverzorger ben ik inmiddels in de meest complexe situaties terechtgekomen. Daar ligt dan ook de meeste uitdaging: ‘hoe begeleid je een familie zo goed mogelijk onder deze omstandigheden’. Ik kijk dan ook het meest positief terug als ik na afloop te horen krijgt dat ik gedaan hebt wat binnen de mogelijkheden ligt. In de periode dat ik een familie begeleid, behoud ik altijd mijn positieve instelling. Ik ga ervan uit dat deze optimistische insteek ook invloed heeft op een goed verloop van de uitvaart. Want dan mag er niets fout gaan en moeten nabestaanden het gevoel hebben dat alles soepel verloopt. Mijn rol daarin is cruciaal.

Erika Dijksterhuis

Niets is meer verbonden met het leven dan de dood. Voor nabestaanden brengt een overlijden zeer krachtige emoties met zich mee. Als uitvaartverzorger heb ik de unieke kans om hen te begeleiden bij de eerste stappen van het rouwverwerkingsproces. Dit doe ik door een passende uitvaart te regelen. Zo wil ik nabestaanden helpen om het verlies van hun dierbare te verwerken. En wanneer nabestaanden met een goed gevoel terugkijken op de eerste dagen na het verlies, is dit een goede opstap in het rouwproces. En alleen dan ben ik tevreden.

Harries Bakker

Een dag als uitvaartverzorger is elke dag weer anders en nieuw. Dat maakt mijn werk zo interessant; niet wetende wat je op je pad treft. Ik vind het elke dag weer een uitdaging om nabestaanden bij te staan in dagen van verdriet. Om ze een goed gevoel te geven, zodat ze blijvend goede herinneringen bewaren aan de uitvaart. Het is een opgave die mij veel voldoening oplevert. Ik voel me bevoorrecht nabestaanden te helpen. Om een zo persoonlijk mogelijke uitvaart te regelen en verzorgen die recht doet aan het leven van hun dierbare. Het actief meedenken en passend advies geven, daar ligt mijn drijfveer en passie.