Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
Vader en dochter omhelzen

De kosten van
de uitvaart

Bereken jouw premie

Vul je geboortedatum in en bereken jouw premie. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Denk jij weleens na
over uitvaartkosten?

In een gezin zijn er veel verschillende uitgaven waar je rekening mee moet houden. Vaak denk je dan wel al na over de dagelijkse uitgaven, wat een baby kost en hoeveel je opzij zou moeten leggen voor de studie van je kinderen. Maar heb je ook al eens nagedacht over de kosten van een uitvaart? 

Veel mensen komen er namelijk pas achter wat een uitvaart kost als ze dit moeten regelen voor een geliefde. Vaak is dan pas duidelijk welke kosten de nabestaanden moeten betalen, of voorschieten. Het bedrag voor een uitvaart is niet alleen iets waar je voor jezelf rekening mee moet houden, maar ook voor de andere mensen in je gezin. Bij een gemiddelde uitvaart in Nederland gaat dit meestal om een bedrag tussen  €7.500 en €11.500.

Uitvaartkosten
meter

Hoe hoog het bedrag voor jouw persoonlijke afscheid is, hangt af van de wensen die je hebt. Wil je bijvoorbeeld begraven worden, of gecremeerd? Hoeveel mensen komen op het afscheid en wat wil je dat er daarna gebeurt? Allemaal keuzes die invloed hebben op de uiteindelijke uitvaartkosten.  Met de uitvaartkostenmeter kun je zien wat de kosten zijn op basis van jouw uitvaartwensen.

Nabestaanden en
de uitvaartkosten

Wat voor uitvaart je ook kiest, er komen altijd kosten bij kijken. Wie die kosten precies betaalt hangt af van de situatie. Toch zijn er vaak nog misverstanden over waar de rekening precies naartoe gaat. 

Vaak komen deze kosten bij de nabestaanden terecht. Dat kan een partner zijn, maar ook de rest van het gezin. Daarom kan het verstandig zijn om nu alvast na te denken over de financiële kant van het afscheid. René van Monuta legt uit hoe dat zit. 

Monuta
Uitvaartverzekering

  • Kinderen gratis meeverzekerd
  • Uitstekende klanttevredenheidscore 9.5
  • Jouw wensen, jouw uitvaart, onze zorg!

 

Financiële rust
voor het hele gezin

Steeds meer mensen zijn open over hun eigen afscheid. Hoe ze dit voor zich zien, maar ook hoe ze dit zouden betalen. Ruim 70% van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering, vooral om nabestaanden met een gerust gevoel achter te laten.  Met een uitvaartverzekering voorkom je financiële verrassingen in een periode die in het teken staat van afscheid nemen.

Hoe heb je dit geregeld? En heb je ook wat voor je kind geregeld? Met de Monuta Uitvaartverzekering zijn kinderen gratis meeverzekerd, al vanaf 20 weken zwangerschap. Als je kind 18 wordt, kan deze zelf een verzekering afsluiten. Tot die tijd is alles geregeld op jouw polis. Dat biedt een hoop financiële rust en zekerheid. 

Keurmerk uitvaartzorg
Afbeelding
Gezin woonkamer

De (on)zin van
een uitvaartverzekering

We bereiden ons voor op allerlei uitgaven, voor onszelf en de mensen waar we van houden. Niemand houdt van financiële verrassingen, maar toch wordt er over de kosten van de uitvaart vaak luchtig gedacht. Ondanks dat we allemaal weten dat iedereen een keer een uitvaart nodig heeft. Hoe komt dat dan?

Lees blog

Afbeelding
Vader met kinderen in natuur

Ouders over
afscheid

Als nieuwe ouder word je bedolven onder goedbedoelde adviezen. Een belangrijk onderwerp dat vaak over het hoofd wordt gezien, is het nadenken over het afscheid. Dat klinkt misschien vreemd in een tijd die in het teken staat van nieuw leven. Maar juist op dat moment wordt het vaak duidelijk hoe belangrijk het is om alles goed te regelen. 

Lees blog

Afbeelding
Opbaarplank en eco urn

Wat maakt een uitvaart
duur of goedkoop?

Geboortes, trouwerijen en uitvaarten kosten vaak veel geld. Dat is wat iedereen zegt, maar is dit ook echt zo? Of hebben we zelf hier meer grip op dan we eigenlijk denken? Wij zochten uit wat een uitvaart duur of goedkoop maakt. 

Lees blog