Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
CakeTalk leader afbeelding

CakeTalk
Troost

CakeTalk
Hoe bied je iemand troost?

In de videoserie CakeTalk komen vragen aan bod die vaak gesteld worden door klanten. Klantenservicemedewerker Ellen en uitvaartverzorger Tommy gaan in gesprek over deze onderwerpen.  In elke aflevering staat er één vraag centraal.  Bekijk hiernaast de nieuwste aflevering.

Een veel gestelde vraag is: hoe kan ik iemand troosten die een dierbare is verloren?

Vaak wordt er tegen de nabestaanden gezegd: 'laat weten of ik iets kan doen'. Er is niet altijd ruimte voor nabestaanden om in tijden van verdriet zelf om steun te vragen. Ellen en Tommy geven in deze video tips over emotionele en praktische manieren om te troosten. Bijvoorbeeld door te luisteren, of hulp aan te bieden met praktische zaken tijdens en na de uitvaart. 

Minder zorgen
voor uw nabestaanden

Rondom een overlijden is er een tijd waarin er emotioneel veel afkomt op de omgeving van de overledene. Daarnaast moeten er ook een hoop dingen geregeld worden. Het kan heel waardevol zijn om met de belangrijke mensen in uw omgeving te bespreken wat uw wensen zijn, ook al is het misschien nog lang niet aan de orde. U kunt daarmee een gedeelte van de praktische zorg na uw overlijden wegnemen voor nabestaanden. Heeft u al eens nagedacht over wat uw wensen zijn? Deze uitvaartwensen kunt u hier eenvoudig vastleggen. 

Met een uitvaartverzekering van Monuta kunt u  de financiële zorgen voor nabestaanden ook alvast  verminderen.  De kosten van een uitvaart zijn natuurlijk sterk afhankelijk van uw wensen, daarom kunt u een bedrag kiezen voor de uitvaart die bij u past.