Praktische nazorg

Als iemand overlijdt komt er vaak veel praktische nazorg op de nabestaanden af. Er moet zoveel worden geregeld, terwijl het mogelijk is dat uw hoofd er helemaal niet naar staat. Er moeten allerlei administratieve zaken worden opgepakt; van de dagelijkse bankzaken tot de erfenis.

Als een partner is overleden, is de nabestaande opeens alleenstaand. Ook als een ouder is overleden, heeft dit vooral emotionele, maar ook praktische gevolgen. Zo verandert er veel voor iedereen die een dierbaar persoon verliest. Op deze pagina's leest u meer informatie over praktische zaken zoals hoe moet het nu verder met mijn hypotheek of heb ik recht op bijzondere bijstand. 

Praktische nazorg na een overlijden

Bij nabestaanden kunnen vragen ontstaan over wat te doen bij overlijden. Monuta maakt als uitvaartverzorger en verzekeraar deze zorgen na het overlijden van een persoon allemaal mee. Wij zien hoe moeilijk het is om in zo'n verdrietige tijd veel te moeten regelen. Daarom bieden wij u hier informatie over verschillende onderwerpen aan. Deze informatie helpt u antwoord te krijgen op praktische nazorg.