Overslaan en naar de inhoud gaan
Afbeelding
de wens van marjolein

De wens
van Marjolein

Lieve Marjolein,

Nogmaals dank voor ons mooie gesprek. Wat goed dat je zo open kunt praten over de dood, jouw wensen en hoe je ook daarin het glas altijd halfvol ziet! 

Ik heb deze brief geschreven aan jouw vriend. Zo hoop ik dat dit jullie helpt om elkaars afscheidswensen bespreekbaar te maken. Misschien heb je ook wat aan deze bespreektips. Zet ‘m op!

En is het straks gelukt? Leg dan samen zijn uitvaartwensen vast, digitaal, op papier of in een testament. Dat geeft jullie allebei rust.

Briefschrijver Suzan

Lieve Patrick,

Ik houd zielsveel van jou, dat weet je. Misschien vind ik het daarom ook zo belangrijk dat we het samen goed hebben geregeld, nu en later. Dus ook als de dood besluit dat we afscheid moeten nemen van elkaar.

Want ik heb helaas al te vaak in mijn leven meegemaakt dat het leven opeens voorbij kan zijn. En wat als je dan niet precies van elkaar weet hoe je het afscheid voor je ziet? Dan gaan anderen het voor je inrichten en wordt het misschien niet het afscheid waar je op hoopt.

Ik weet dat je het moeilijk vindt om erover te beginnen, daarom wil ik jou zo graag helpen. Want het gaat jou veel rust brengen, en mij ook.

Ik wil je graag uitnodigen om volgend weekend samen iets leuks te doen én het erover te hebben. 

Je weet nog niet zo goed wat je wil, maar misschien wel wat je niet wil. Zullen we daar eens mee beginnen?

Afscheid klinkt zo groot en zwaar, maar we kunnen het opdelen in kleine stukjes. Misschien helpt jou dat om makkelijker te kiezen. Zo kunnen we het hebben over onder meer:

  • Cremeren, of toch liever (natuur)begraven?
  • De soort kist die je voor je ziet
  • De muziek waar je van houdt
  • De locatie van je afscheid
  • De catering na je uitvaart

Ik hoop dat deze brief het begin is om met elkaar open over ons afscheid te zijn. Dan kunnen we er daarna weer even afscheid van nemen ;-)

Liefs,
Marjolein